Berekot Baywatch



Mun org kenal ngan aku mesti daknya tauk aku kaki berekot..berekot tok ada macam kaedah nya mcm berekot ala2 katak..berekot ala2 rabbit ...berekot ala2 Maero Attack (mearo attack ya lah nyuruh org suka terkenjit2 lalu aktip main bola tampar ..walau pun time ya badan aku nang gems....gebusss...tengal Maero attack(Maero Attack-Somersault Berpusing...piring terbang)

ya juak aku lalu lulor ..terpaksa pergi berurut ngan org kampung coz lulor tok adalah keadaan di mana kitak sikpat tahan nak kemeh...disebabkan berjandot terkenjit2 nindak bergegar organ dalam badan ...kak berurut semuanya kembali o.k mun sik o.k mbak tampoi kirik kanan lah nampaknya sampei kinek tok. Bercerita ttg berekot or jogging tek nak..aku nang suka mun sik gi jogging rasa mauk demam chinta rasa...serba serbi sik kenak..mauk nak moha ajak rasa nyawak...ala2 meroyan kata org mensia..tapi nang best aktiviti tok ,time tok lah time kita kedirik (aku jogging sorang2 walaupun banyak juak org yang ngajak berlari dalam kawanan ala2 burung ngan daknya) aku prefer berekot sorang..kira tok mcm terapi lah ..time for myself, evaluate myself..quality time for myself (mun kawan ku nengar aku berjakok macam tok lalu muntah ijo ala2 Linda Blair dalam Exorcist kuatan inggar nengar aku berfalsafah! bwekkk!) Ekpresi kawan ku mun aku tertiba serius kelaka

Masa jogging tek nak aku nang suka nengar lagu, kira macam merik tenaga lah tek...tapi mata mesti merati juak kirik kanan nielah tauk nemu Fasha Sandha kah...Pasha Ungu kah...Panshah kah (director filem) tapi tengah ku berekot ala2 baywatch ..slow motion sambil rambutku dituip angin sepoi2 bahasa ala2 David Hesselhoff dalam Baywatch ...dohhh kuat imagine aku tok ehhh(gambar hiasan jak..mun aku madah aku konfom sikda org percayak juak)

aku tertangga lah aku amoi tua tok berekot, sian aku nangga nya berekot ...bukan kerana aku tok nang jenis yang kuat "Budi Bahasa Budaya Kita" tapi aku sian jak nangga nya...makei baju kilat lip lap lepas ya seluar tight ada teremen kat kaki..nang mcm nak molah show...lepas ya badan nya ada Voluptuous ala2 Beyonce (ngambik ati jak ayat ya) ya sik juak pahal,,nya berekot sik makei undergarment for jogging and bagi rempuan penting ya.. mun nya org yang aku kenal nang ku padah ku nya...sian juak ku nangga nya tek..tapi aku tetap maitain makei kasut,baju jogging 50% off beli time Sale kat Lea Centre..haha mun sik sale nak ku betah meli....time2 ku jogging juak tek nak sempat juak tertangga org molah drama spektra (femes drama tok time 80-an) dating tengah kelai..biasalah dak org bergerek mun nak berkelai bukan nya duli org...nang bertarik baju ehh lepas ya nang mulut mcm mercun padi (aku ada meli mercun padi kusambung2 ku masa pagi raya lepas ya kutunuk ku ..lamak bena berbunyi sampei aku kenak terais jiran ku sbb nya kak beranak...yalah tek nang pucat juak kenak anok tapi kepuasan nengar mercun ya berbunyi umpama Impak Maksima Vs Rempt-It) apa-apa pun esok org lombak perauk..mesti ramei org..nangga lah mun ada mood nak nangga esok..

RB-Rasa Best a.k.a SMK -Sik Mauk Kalah

Rasa best...banyak bena org rasa macam ya di opis tok..bukan di opis ajak dimana-mana pun ada, setiap kali bercerita tang nya jak best..dari cerita kereta sampei cerita nak bodo2 pun sik mauk kalah..contoh cerita bodo is mcm cerita tentang mcm nie nak ngerat kerabu mangga alus lagik, pusuk siney murah lagik...Sin Nam Fatt or Wann Fatt kedai nie murah lagik...nak bodo2 ehh
(Sin Nam Fatt tok boleh di agak di India Street)

...aku nang sikpat tahan ngan org macam tok tapi selalunya aku senyum jak or aku up up lagik daknya kelak daknya rasa best..tapi selalunya akan ku Up Up On The Way dak nya..lepas daknya rasa best nak aku pow ku mintak cia makan (makan free ooi siapa sik mauk)..tapi kadang2 aku nang rasa nak Mukak (ko pikir baby jak mukak(muntah baby)..aku pun mukak mun nengar org RB tok). Adalah sorang di opis tok kmk org ngelar nya Kak RB (aku yang merik nama ya..biasalah kelakar berkod nak kelak org sik tauk) nya nang rasa bestt jak memanjang ..semua ttg nya best ayat peberet nya "kamek best lagik!"..mun kita kelakar mesti nya ajak best...aku nang super anggol daknya ..selalunya mun daknya kelakar ngan aku eksen aku molah busy2 nak jumpa siapakah pegi jamban kah...yang penting aku sik mukak nengar nya. Lepas ya komplen aduhhh abis org di komplen ..tang nya ajak best kohhhh ...tapi akan tetapi aku tetap sabar dan pashrah (ala2 cerita Erra Fazira lamak dolok..bukan realiti show nya ya.Gu Gu Ga Ga Erra entah apa2 cerita ya..tapi Erra dah gemuk dalam ya ohh...) (Pasrah-mcm ya perasaan ku masa berdepan ngan RB)

aku pun sik tauk macam nie nak deal ngan org RB tok..antara banyak2 org di opis aku .aku rasa aku paling sik kisah or gago nak nganok daknya .sbb aku nang sik kisah ngan daknya aku anggol kedirik bah and yang paling penting sbb aku tauk aku kacak bah...ishh ya ujung nya!

Malam Keliwon...

Ari khamis malam jumaat...orang madah time tok bagus pakei berdekah even munuh cicak pun ada pahala jangan ada dak aktivitis cicak maca blog tok ...malam tok juak bagi orang yang dah berkahwin boleh excerise malam hahah (orang madah bukan aku o.k) tengah2 aku membloq tek nak tertiba rasa mcm ada kelibat jak merati aku ..cek cek aku perasan jak orang nangga duhal (nang perasan kacak aku tok...perashan (sebutan ajai) )
Tapi adalah sekali peristiwa berlaku..aku di suruh sembahyang di rumah atas (rumah 2 tingkat tek nak...berden
gah ada jak madah maka rumah kampung apa jak kah) tingkat atas ya tek nak sikda org diam sbb semua dak kakak and abang dah berumahtangga dirik pun tinggal kmk sorang jak masih single, available kohh (sempat promote dirik pun) berbalik cerita tek nak...my father selalu padah tingkat atas ya mesti selalu di sembahyang kelak ada org berumah sia...tang di pikir aku berumah tek maksud my father tek dak Cik Siti (sitikus org kpg madah sik boleh nyebut nama binatang tok terus ke titik (stright to the point) sbb nya akan manas dan akan memberontak lantas memusnahkan rumah kita cehhh...so tengah ku pikir my father maksud tikus tek nak...sebenarnya my father madah org semandin

..nang innocent aku tok ...sesuci lebaran aku tok duhal...so sembahyang lah aku di atas ya tek nak..sembahyang Maghrib..siklah ku rasa ada apa2 tek nak..tiba2 rakaat ke duak tek nak..tertiba rasa mcm ada org duduk depan ya sambil merati senyum (harap2 bukanlah senyum sokmo!) masa ya nang sik khusyuk terus ...bergegar2 jak badan..mcm lagu dak Ruffedge (gegar gegarkan!) abis jak merik salam tek nak terus bedebussss berekot kedibah lepas ya lalu sik ku betah nak sembahyang atas lagik...ishh cerita tek dapat sik masuk dalam Majalah Mastika? mun Majalah Mangga?
hahah mun nak masuk majalah Mangga nak..mesti mauk pose tepi swimming pool dan sik berbaju..majalah ya nang ada pelik sikit...tapi sik paham mcm nie org meli juak ohh (tapi sebenarnya aku pun curi2 juak maca especially time ngunting rambut..syok juak sebenarnya)...

Nuan Berubah-kes nyentap


Ari tok ajak tek berapa kes terhadap diriku ini terjadi...nengar dak gossip girl bergossip di opis dah sekian....daknya ya nak alah2 mun ada post vacancy bukak di Murai.com mauk ku introduce dak opis kmk org kerja sia...kadang-kadang nak kan bagus mun kita just chill out relax...jangan gago hal org..abis kol 5 pulai kita...tok sik mun nak bergossip bukan main lagik...lainlah mun muka daknya mcm pelakon Gossip Girl sik apa tok...yang adoooo (minjam ayat Azwan Ali). (Mun Jak dak Gossip Girl rupa macam tok di opis ohh lalu jujuh air liur)

Back to kes sentap tek...tengah2 jari jemari ku membuat ayat2 cinta di meja L shape ku sambil main FB (dohh pecah rahsia) tertiba seorang kawan ku madah aku dah berubah sik mcm dolok masa mula2 berkawan(teringat time trabeling di Sarikei g club iban..officemate ku berlagu "Nuan Berubah" ) to be fair..mungkin kita berubah bukan apa ,kita kan kawan sikkan nak berkepit jak 24 jam..lainlan mun makei odorono..ya baruk carik nak dapat tahan 24 jam tapi Dr Kulit madah nak jangan makei nak ada unsur alcohol cos' nya dapat molah ketiak kita itam...ya sik pasti sbb kulit I tang o.k jak..mungkin makei Dove kali cehh...sigek lagik Dr Dominic madah..jangan makei poda medicated makei poda nembiak nak ada unsur cornstarch..sbb nya mild (panjang juak iklan tok...mesti siaran permisa indon tok)..awok ehh kes sentap tek nak...mungkin diriku dah berubah tapi nielah nak molah kadang2 ujung minggu mcm hal jak....so sorrylah tapi nang rasa pelik lah mun deal ngan org emo tok..molah nyawa sik nyaman jak...dah..next story lok...

Gai dohh!

Kenak rasa mcam gai jak 2-3 ari tok....semua mcm sik kenak...mauk kenak nombor ekor tapi kmk sik main no ekor (cousin aku ada bukak kedai no ekor.. kaya ehh..ya nang sik ingat tuhanlah walaupun aku pernah lepak di sia..lepak jak bukan main ekor) ari tok tek bukan main semangat update bloq..benda baru biasalah nak..kelak2 ada nak kah sekali sebulan update bloq musibat (Musibat-ayat secretary kmk org mun nganok org hahah) tok...best juak maca bloq2 orang sebenarnya..ada yang berunsur nasihat, berundur kebajikan, berunsur seks( ya banyak koh...sikda kmk pernah baca dohhh) tapi aku molah bloq tok pakei merinduk ati ..pakei muang masa di opis or malam2 yang sunyik kak nangga cerita Malam Keliwon...

Cerita tentang antu indon (bila nyebut Malam keliwon tek nak) aku paling minat cerita antu indon dari jaman aku Di itm dolok...jaman ya sanggup seludup TV and VCD (jaman ya kohhh jaman Video pun ada juak ) banyak lah juak dah ditangga...paling best cerita Malam satu Suro ..suzanna nama pelakon ya ( nya dah ningal last year bulan March kah apa...terdetik dalam ati ku..adakah nya akan jadi Sundel Bulong juak memandangkan nya banyak gilak belakon cerita ya tek nak)...setiap kali ujung cerita ya mesti Suzanna a.k.a Sundel Bulong akan merik nasihat ..paling best nya pernah madah macam tok

"Jadilah seorang insan yang berguna kepada nusa dan bangsa" dohh antu merik nasihat..mun I di tempat macam ya...mesti dah bertabun lari tek....ya baruk dueyyy

Nang Duey..

Ya bahasa sarawak yang bahasa di dengar di opis tok asal benda nak pelik2 lalu duey...mun bos nyuruh molah kerja lebih jawapan wajib "nang duey" tapi kmk rasa sian ikan duey ya nak alah2 di sebut nama...ikan duey or also known as Pompret ya nyaman mun di masak merah..mun masak kicap pun nyaman tapi merah ala2 sweet and sour nyaman
lagik lah...ngingat benda ya lalu teringin nak makan kat Lee Hock Ann di buntal ehhh...(nindak sik pandei kurus..ya nyuruh ku nukar nama la
gu Hafiz dari "Masih Jelas" kepada "Masih Gemuk"

...ishh sian penulis laguya . Cerita tentang si Hazfiz tek nak marek masa tengah ngelayo2 di SP (time tengah carik aunty jual jerok kedondong dekat SP sia) .. tertiba nemu si Hafiz ya berjalan ngan mak nya...masa ya kmk jalan ngan opis mate kmk yang agak "Charlie lalu" so biasalah mun org kuching tereksen2 jak mun nemu dak artis tek nak (eksen vanilla mun engkah dalam kuih pandan nyaman dohh)...tang kawan kmk tek nak siap ngepong koh....Dohhhhh (lalu molah muka kaget and beliang lalu kmk) tapi maintain jak..(feelin kacak lagik ehh)


Apa nak di kerepak molah2 blog terus ngerepak ttg ya...tok bukan 1st time molah bloq(ada org nanyak) tok 2nd time (ceh nang duey mesti kitak org pikey dah beribu bloq di polah.) bloq lamak dolok jakok org puteh..time rasa feelin2 backpackers bah..(baruk pulai backpackers dari sabah time ya) cerita lah tek ttg pengalaman di sabah..tapi yang adoooo..sik sampei berapa post terus tutup mcm kedai A&W dekat waterfront dolok...sia nyaman makan dolok..tapi yalah mun dah namanya sik berapa laku lalu tutup...lepas ya juak susah nak carik parking sia bah...(opps time skool dolok nak makei perauk jak koh..lepas ya makei bas No 19,11,16 g area Haji Taha (dohh bukan berjual o.k...tuisyen sia)

happening form 5 dolok ehh ehhh ambik ayat sorang blooger tok Bloq pak dukun 5F ..Feeling-feeling form 5 (aih kenak 4 jak F ya..kelak ngecek lagik di bloq nya).


Tapi in respect of ikan duey or pomfret nak...kelak carik info ttg ikan ya..apa2 pun nang duey juak ari tok tengah2 molah bloq baru kenak tangga bos ..mata apa nak kah nya ya...