Berekot Baywatch



Mun org kenal ngan aku mesti daknya tauk aku kaki berekot..berekot tok ada macam kaedah nya mcm berekot ala2 katak..berekot ala2 rabbit ...berekot ala2 Maero Attack (mearo attack ya lah nyuruh org suka terkenjit2 lalu aktip main bola tampar ..walau pun time ya badan aku nang gems....gebusss...tengal Maero attack(Maero Attack-Somersault Berpusing...piring terbang)

ya juak aku lalu lulor ..terpaksa pergi berurut ngan org kampung coz lulor tok adalah keadaan di mana kitak sikpat tahan nak kemeh...disebabkan berjandot terkenjit2 nindak bergegar organ dalam badan ...kak berurut semuanya kembali o.k mun sik o.k mbak tampoi kirik kanan lah nampaknya sampei kinek tok. Bercerita ttg berekot or jogging tek nak..aku nang suka mun sik gi jogging rasa mauk demam chinta rasa...serba serbi sik kenak..mauk nak moha ajak rasa nyawak...ala2 meroyan kata org mensia..tapi nang best aktiviti tok ,time tok lah time kita kedirik (aku jogging sorang2 walaupun banyak juak org yang ngajak berlari dalam kawanan ala2 burung ngan daknya) aku prefer berekot sorang..kira tok mcm terapi lah ..time for myself, evaluate myself..quality time for myself (mun kawan ku nengar aku berjakok macam tok lalu muntah ijo ala2 Linda Blair dalam Exorcist kuatan inggar nengar aku berfalsafah! bwekkk!) Ekpresi kawan ku mun aku tertiba serius kelaka

Masa jogging tek nak aku nang suka nengar lagu, kira macam merik tenaga lah tek...tapi mata mesti merati juak kirik kanan nielah tauk nemu Fasha Sandha kah...Pasha Ungu kah...Panshah kah (director filem) tapi tengah ku berekot ala2 baywatch ..slow motion sambil rambutku dituip angin sepoi2 bahasa ala2 David Hesselhoff dalam Baywatch ...dohhh kuat imagine aku tok ehhh(gambar hiasan jak..mun aku madah aku konfom sikda org percayak juak)

aku tertangga lah aku amoi tua tok berekot, sian aku nangga nya berekot ...bukan kerana aku tok nang jenis yang kuat "Budi Bahasa Budaya Kita" tapi aku sian jak nangga nya...makei baju kilat lip lap lepas ya seluar tight ada teremen kat kaki..nang mcm nak molah show...lepas ya badan nya ada Voluptuous ala2 Beyonce (ngambik ati jak ayat ya) ya sik juak pahal,,nya berekot sik makei undergarment for jogging and bagi rempuan penting ya.. mun nya org yang aku kenal nang ku padah ku nya...sian juak ku nangga nya tek..tapi aku tetap maitain makei kasut,baju jogging 50% off beli time Sale kat Lea Centre..haha mun sik sale nak ku betah meli....time2 ku jogging juak tek nak sempat juak tertangga org molah drama spektra (femes drama tok time 80-an) dating tengah kelai..biasalah dak org bergerek mun nak berkelai bukan nya duli org...nang bertarik baju ehh lepas ya nang mulut mcm mercun padi (aku ada meli mercun padi kusambung2 ku masa pagi raya lepas ya kutunuk ku ..lamak bena berbunyi sampei aku kenak terais jiran ku sbb nya kak beranak...yalah tek nang pucat juak kenak anok tapi kepuasan nengar mercun ya berbunyi umpama Impak Maksima Vs Rempt-It) apa-apa pun esok org lombak perauk..mesti ramei org..nangga lah mun ada mood nak nangga esok..

2 comments:

Asphyxia said...

Lambatku nangkap cerita kau tok...mula2 hal amoi tua..tiba2 tengada hal lombak perauk...tapi best! Keep it up!

Tapi nok nak nyuruh aku muntah ijo nak, nang benar kata kau...masa kau berfalsafah...muakakakakaak....dueyy.

Mr Duey said...

Ngek ya namanya Megamix...semua masuk...aku anggol bah ya aku sik focus ehhh aku molah blog tok pakei aku pun bukan pakei org lain...and tatapan kau..sahabat ku yang jauh di mata dekat dihati! nyalah ya....