Malam Keliwon...

Ari khamis malam jumaat...orang madah time tok bagus pakei berdekah even munuh cicak pun ada pahala jangan ada dak aktivitis cicak maca blog tok ...malam tok juak bagi orang yang dah berkahwin boleh excerise malam hahah (orang madah bukan aku o.k) tengah2 aku membloq tek nak tertiba rasa mcm ada kelibat jak merati aku ..cek cek aku perasan jak orang nangga duhal (nang perasan kacak aku tok...perashan (sebutan ajai) )
Tapi adalah sekali peristiwa berlaku..aku di suruh sembahyang di rumah atas (rumah 2 tingkat tek nak...berden
gah ada jak madah maka rumah kampung apa jak kah) tingkat atas ya tek nak sikda org diam sbb semua dak kakak and abang dah berumahtangga dirik pun tinggal kmk sorang jak masih single, available kohh (sempat promote dirik pun) berbalik cerita tek nak...my father selalu padah tingkat atas ya mesti selalu di sembahyang kelak ada org berumah sia...tang di pikir aku berumah tek maksud my father tek dak Cik Siti (sitikus org kpg madah sik boleh nyebut nama binatang tok terus ke titik (stright to the point) sbb nya akan manas dan akan memberontak lantas memusnahkan rumah kita cehhh...so tengah ku pikir my father maksud tikus tek nak...sebenarnya my father madah org semandin

..nang innocent aku tok ...sesuci lebaran aku tok duhal...so sembahyang lah aku di atas ya tek nak..sembahyang Maghrib..siklah ku rasa ada apa2 tek nak..tiba2 rakaat ke duak tek nak..tertiba rasa mcm ada org duduk depan ya sambil merati senyum (harap2 bukanlah senyum sokmo!) masa ya nang sik khusyuk terus ...bergegar2 jak badan..mcm lagu dak Ruffedge (gegar gegarkan!) abis jak merik salam tek nak terus bedebussss berekot kedibah lepas ya lalu sik ku betah nak sembahyang atas lagik...ishh cerita tek dapat sik masuk dalam Majalah Mastika? mun Majalah Mangga?
hahah mun nak masuk majalah Mangga nak..mesti mauk pose tepi swimming pool dan sik berbaju..majalah ya nang ada pelik sikit...tapi sik paham mcm nie org meli juak ohh (tapi sebenarnya aku pun curi2 juak maca especially time ngunting rambut..syok juak sebenarnya)...

2 comments:

Asphyxia said...

Ngutik cita kau juak. Nasib aku mukak blog kau masa sidak opis dah dtg. Mun masa aku tengah sorang2 kat opis tek, ku rasa sik bergerak2 ku dari kerusi kotan takut kononnya. Yalah susah mun imaginationku koat gilak. Anyways...selamat berblog!

Mr Duey said...

kuatan juak imagine kuat gilak....maka ya kira mild jak cerita antu ya...kelak aku story2 yang dashyat lagik(tapi ku rasa banyak ke eksen vanilla mun ku bebulak kelak ...bait aku stick to cerita bena) hahah