Nang Duey..

Ya bahasa sarawak yang bahasa di dengar di opis tok asal benda nak pelik2 lalu duey...mun bos nyuruh molah kerja lebih jawapan wajib "nang duey" tapi kmk rasa sian ikan duey ya nak alah2 di sebut nama...ikan duey or also known as Pompret ya nyaman mun di masak merah..mun masak kicap pun nyaman tapi merah ala2 sweet and sour nyaman
lagik lah...ngingat benda ya lalu teringin nak makan kat Lee Hock Ann di buntal ehhh...(nindak sik pandei kurus..ya nyuruh ku nukar nama la
gu Hafiz dari "Masih Jelas" kepada "Masih Gemuk"

...ishh sian penulis laguya . Cerita tentang si Hazfiz tek nak marek masa tengah ngelayo2 di SP (time tengah carik aunty jual jerok kedondong dekat SP sia) .. tertiba nemu si Hafiz ya berjalan ngan mak nya...masa ya kmk jalan ngan opis mate kmk yang agak "Charlie lalu" so biasalah mun org kuching tereksen2 jak mun nemu dak artis tek nak (eksen vanilla mun engkah dalam kuih pandan nyaman dohh)...tang kawan kmk tek nak siap ngepong koh....Dohhhhh (lalu molah muka kaget and beliang lalu kmk) tapi maintain jak..(feelin kacak lagik ehh)


Apa nak di kerepak molah2 blog terus ngerepak ttg ya...tok bukan 1st time molah bloq(ada org nanyak) tok 2nd time (ceh nang duey mesti kitak org pikey dah beribu bloq di polah.) bloq lamak dolok jakok org puteh..time rasa feelin2 backpackers bah..(baruk pulai backpackers dari sabah time ya) cerita lah tek ttg pengalaman di sabah..tapi yang adoooo..sik sampei berapa post terus tutup mcm kedai A&W dekat waterfront dolok...sia nyaman makan dolok..tapi yalah mun dah namanya sik berapa laku lalu tutup...lepas ya juak susah nak carik parking sia bah...(opps time skool dolok nak makei perauk jak koh..lepas ya makei bas No 19,11,16 g area Haji Taha (dohh bukan berjual o.k...tuisyen sia)

happening form 5 dolok ehh ehhh ambik ayat sorang blooger tok Bloq pak dukun 5F ..Feeling-feeling form 5 (aih kenak 4 jak F ya..kelak ngecek lagik di bloq nya).


Tapi in respect of ikan duey or pomfret nak...kelak carik info ttg ikan ya..apa2 pun nang duey juak ari tok tengah2 molah bloq baru kenak tangga bos ..mata apa nak kah nya ya...

0 comments: