Jahok ko ya!

Kenak aku rasa nak merengas jak duak tiga ari tok ohhh...mun orang lembab sikit lalu nak datang merengas...well sik semua org mcm kitak nak? effisien ala2 Anne Hathaway dalam "Devil Wear Prada" walaupun...

(ala-ala mcm toklah nerimak arahan dari my bos ..except he is not stylish at all....pesen nya nyuruh mata ku lukak bernanah jak nangga)

Well eventhough I dont wear Prada...still I wear shoes from Primavera with Paul Smith shirt,Neck Tie from Dolce & Gabbanna, stokin from Sin Nam Fatt and baju sendar (baju singletlah) from Wann Fatt (jenama Scuba okeeey) ...balance bah sik semua nak mahal nak..Sin Nam Fatt and Wan Fatt juak ku agak ku..nie nak muang dari jaman sekolah dolok nang dah meli barang sia koh...jaik dari dak pen sampei ke poda mesti barang sia..nang sik dapat dipisahkan aku ngan Indiastreet koh...

Ingat aku kuatan aku nak nge dye rambut warna itam tek nak (rambut asal ku warna browne gitu ...aku rasalah masa mak aku buntin suka nangga dak kerja kontrak indon nindak rambut ala2 berkerak kedak daknya. ..tapi bagi,mungkin aku ada campur dak pan asian...(berangan lagik!)..meli lah aku dye Henna tek nak (masa sekolah nielah ada duit kohh muka pun makei Fair and Lovely jak..cerah dari dalam).

Nge dye lah aku rambut kat rumah masa org sikda lepas ya ...nak mampusssssssssssss! rambut aku nang itammm bena ala itam rambut palsu si Sofea Jane koh...nebess aku ...nasib org sik perasan tapi yang lawak makei inai tok setiap kali kak mandik mun ngelap rambut mesti tola ku turut itam juak...luntur bah nama nak murah! benda nak rega RM2.50..tapi masa yalah rambut aku super itam sihat jak rupa ..but I now I pferer my brownish brown hair..I proud of my pan asian roots (duhh nak maka rambut kedak org kerja kontrak jak...ada ati)

Kadang-kadang time aku jalan2 di India Street terkenang aku ngan meli bahan kelengkapan sekolah ..pen mesti baru, buku mesti baru..semua nya baru ..baruk semangat sekolah (benarkah?) kinek tok pun aku suka juak pergi sia mengimbau kenangan aku disia meli poda Agnesia (poda gatal nak warna merah ya)

Lepas ya upgrade sikit makei poda Ammens

ya kinek tok makei poda Johnson-Johnson (apa tek dah kenak advised Dr Dominic Songan makei poda nembiak bagus untuk mendapat kulit yang gebus...)


Cerita hal merengas tek nak..minggu tok nang banyak meeting terpaksa aku atur..kirik kanan jak aku terpaksa polah...book time orang, refreshment lagik, minutes of meeting nak polah , updates status...ishh nang anggol, tapi aku tetap maintain aura macho David Beckhem walaupun aku sik lah seensem or macho(dohh nak) kedak nya tapi tetap ada juak org gossip aku macam gigolo nak?mula aku nengar gossip ya panas juak lah aku..sebab aku sik molah benda mcm ya,adakah kerana aku melayan dak org tua lebih2, well mun aku melayan elderly people mcm ya pun, sebab aku hormat ngan org tua.. mena nak?

Mun kitak org mauk tauk (sik mauk tauk?aku duli apa tetap juak aku nak madah dalam blog aku..siapa nyuruh maca nak!) aku sik pandei berkelakar "kau" and "aku" masa aku sekolah...start aku masuk U baruk aku pandei, ya pun aku saruk jak peer pressure time ya bah...even kinek tok pun aku sik berapa pandei sbb dah dibiasa olah dak family bah..biasalah aku anak bongsu mesti mauk hormat ngan org tek nak ..mun masa kecik mun aku ber"kau" "aku" ngan org terus aku kenak cabik mak aku..pernah sekali aku terpengaruh kelakar mcm ya di sekolah, biasalah kitak kan sekolah kampung so pulang rumah tek nak tersharuk (sebutan ajai) lalu kenak cabik mak ku..lalu kembang bibir ku umpama bibir Kak Nita jak or umpama kembang jugo mcm kak Makan Ayam Penyet di Raja sia,mbak pedas gilak tek nak (ishh lamak sik makan sia ehhh...jum makan sia mauk?)

Tapi dlm blog tok ajak aku bergagan ber"kau" .."aku" best bah, sejak aku start nulis blog tok aku rasa aku mcm ada 2 personality jak.. the good and the bad..angel and demon... hot and cold (terus nengar lagu Katy Perry) matilah mun org yang ku kenal maca blog ku muntah ijo daknya..aku nulis blog tok pun aku madah ngan 3 orang jak kawan ..kawan lain yang dpt detect aku ya mungkin dari cerita aku...ishh matilah mun aku tercerita ttg daknya..nie cermin mata Clark Kent aku tek (rasa superman lah.. ada lagik rasa dueyyy)...

(feelin2 ku ajak)

Tapi dalam aku panas ati org madah aku rupa mcm gigolo adalah org madah aku (I rasa u tauk siapa u..thanks o.k) aku patut take that as compliment...well you know what maybe I should ahhhhh "Dont hate me because Im beautiful"(terus keluar aura Kimora Lee Simmons - Fabolousityyyyy!) malas aku nak bersayap Victoria Secret lagik...mcm sik ada modal jak...daknya ya model jak ,sik dapat lawan Kimora Lee Simmons nak...molah empayar Baby Phat sampei bejaya until now...

(Aku: Kim (Kimora lah tek, kan kmk duak BFF) kenak kitak sik mauk kmk jadi model kitak? sik cukup kacak kah aku ngek? ingat kau...mun aku nemu kau ku step ku kau kelak kau menongkeng ke jeraya kau ! ingat kau!

Kim : bukan ku sik mauk tapi aku dah reserved sigek show ngan kau. kau faboulous gilak bha..aku nyeruk Tom Ford design especially ngan kau...mestilah aku ingat ngan kau..kita duak kan sama main zero point ngan main rondes dolokk)

(sekadar imiginasi penulis sahaja)

Tapi nak, mun dah ngenang usaha aku ngator segala preparation meeting nak betapa susah aku nak book flight,time and segalanya bila daknya call madah dgn sora kenja daknya madah bos daknya sikpat datang and nyuruh aku nukar time ...rasa ya sikpat aku nak describe ..tapi yalah sigek aku .aku sikpandei nak manas2 gilak (dalam blog jak aku tang loba jak in real life...duhh nak bait aku tok..(umm siapa mauk minang ku tek? I tak nak yang mewah2 enough dgn Kereta BMW 3 series, wang hantaran US dollar 5 juta, percutian unlimited, kad kredit platinum also unlimited dan beberapa syarat yang lain (gik tengah mikir tok)..

Mun aku tengah deal2 ngan daknya nak dalam utak aku yang sik betul tok startlah aku berimginasi nak pelik2, mcm mun aku ada kuasa Sailormoon nang ku Vass dushhh dushhhh pang (imagine bunyi ngempas dak opponent) orang nukar time aku ya!

("demi cinta & harapan..kuasa Sailor datanggggggggg lahhhhhhhhhhh" ya ayat2 pembukaan sebelum kuasa daknya dapat datang ..)


Dah lah dalam time busyana tek sempat juak deman , selesema and batukk gara-gara jerebu, nang bueyyy nyawa ku masa tok ..masa tok lah aku teringat cerita Miss Comet ..cobalah mun aku mun setiap malam dpt duduk terjelempok di tepi penjan sambil nunggah bintang2 kejora di langit dan time ya aku meluah perasaan ttg permasalahan dan gundah gulana yang ku alami dan hadapi kan best *** cing*** taik bintang tengah gugok ...duhhh nak..

Mun jak bena2 aku duduk kat penjan dalam bilit aku mcm ya lalu kenak talo dak org dalam utan sbb rumah aku sebelah ya utan lepas ya dekat gik ngan kubur...nak nak kuberani ada agik kes malam keliwon sundel bulong kelak....tiba tengah aku bersadu ngan bintang miss comet di sambung orang...nak kuberani..

Tertiba ku terdengar bunyi yang pelik...tangga ku kanan..toleh ku kirik sikda siapa2 ..tertiba nya berbunyi lagik...tiba-tiba...ahhhh baruk aku perasan paduhal perut aku berbunyi..lapar belum makan dari tadik bah...(dietlah konon! terus imagine Ayam Penyet)

Tapi tentang minggu tok tek..aku rasa dirikun mcm diperkotak katik dahlah sukati jak org nukar time aku, sukati jak org ngarah..sukati jak sekati sekilo beras ..kadang aku rasa aku tok mcm di ulun oleh Rika Sumanto dari Bawang Puteh Bawang Merah ..tapi aku Bawang Bakong lah...sbb aku mesti extra bah faboulous bahhhh..

(aku rasa penderitaan daknya tam Rika Sumanto..."tatap mataku" ya ayat peberet Kak Rik kita)

Tapi aku pasrah dan mesti sabar sesabar Ana dari cerita sinetron Hikmah (tapi kadang2 Ana tok nang ada ngok juak dalam deal ngan permasalahan ..nasib muka ko kacak mun muka ko jaik terus ku tikam ku remote ke muka ko),

(asal posa mesti ada cerita tok..sampei angus cucurku tam gago juak nak nangga cerita tok..mala kuang kuit dapo ke area TV ujung2 lalu angus cucur ku)


Secekal Eja dari Sesuci Kasih Ramadhan (aku nang minat ngan Eja ...tangga ko! mesti rempuan tua ajak di minat ku nindak org nak berkelakar pelik2 ttg aku..well nasiblah nak)

or maybe sebait Doraemon dengan Nobita(aku apal lagu doreamon),

(mun ada kawan kedak doraemon kan bestt..."kisahhh Panjaga jadual Masa" tengah molah sora kedak Doraemon masa naip tok)


Dan sekacak Brad Pitt ngan Angelina Jolie mena nak (tok aku sik sure kaitan nya dgn cerita aku)...sebabnya aku masih tahan kerja? I still love and passionate about my job (menarkah or aku takut sikda duit nak mayar loan and utang kad kredit..yalah kau nak alah2 swipe air asia) and plus I still Love Rock and Roll ( lalu teringat lagu Joan Jett ..I love Rock and Roll...(sikda kenak mengenak tapi aku nang suka lagu tok and aku arap sikdalah dak family aku maca blog aku sbb mun daknya maca penulisan aku ada lagik kes kenak cabik lagik kelak....).

7 comments:

SEN said...

time aku sekolah asrama rah kch nang selalu menar lah ke sin nam fatt ya meli barang2 keperluan heheh..

ju3 abdullah said...

sik apat lari juak dr sin nam fatt.. mok2 wann fatt skali..
hahahah..

best cita tok...
^^

Siti Athirah @ Trex said...

rajin na kitak memblog. hehehe thx lah sik juak boring.. bukan tag line salormoon ya : DENGAN KUASA BULAN AKAN MENGHUKUMMU~ ehheheheeh peminta setia oii jaman sekul

Asphyxia said...

Padu cerita kau tek sik pandey berkau aku padu...patut mula-mula aku kenal ngan kau, tatabahasa ko teramatlah tertib sekali, kamek kitak. Wakakakakakaka.....

Lamak dah aku sik ngabas dik beradik Fatt ya koh. Dolok marek aku keja area siya nang siya la tempat aku beremer (tatabahasa jaga, ber-e-meyr).

Titil said...

Mena kata kitak. Mun sik perenah makei 'aku kau' tok, nang singkol bila berkaka. Kamek ada juak makei 'aku kau' ngan mostly geng dak Iban, tapi nang singkol lahhh. Pi mun makei 'kamek kitak' ngan sidak, rasa pelik juakkk. Mun mak mek tauk kamek makei aku kau tok, siapppp jakkk kamekkk. Adoheh.
Pa reti duey ya? Ikan duey?

Mr Duey said...

terimak kasih maca blog oii...dah makin malas dah tok nak berblog! hahaha

Anonymous said...

wow i searched for dominic songan n it happened i read ur blogs. it makes me smile. thanks hehe.. lucu benar cara ktk nulis. who r u in person?