Kejelitaan Hak Milik Setiap Insan...yahhhh

"Kejelitaan hak milik setiap insan"
(pose ala2 Betty M Leogardo-Pengasas Produk BML)

Kecantikan..semua orang mauk kacak nak..megin dirik nya kacak nak..mun rempuan mesti imagine dirinya seseksi Angelina Jolie lah, secute Nora Danish, sebergetah Rozita Che Wan...sesweet Jessica Alba..or semaintain Linda Jasmine even time buntin tetap sexy giteww untung lakinya kohh jujoj jujoh jak aek lior nya...orang laki pun apa kurangnya banyak daknya megin diriknya mcm Brad Pitt, Zach Ephron or mcm David Beckhem walaupunnnn nak..sik salah kita berangan..kita pun hak, kitak pun fantasy bukan siapa2 pun...bena nak?


(kacak da jak nya duak tok ehhh..)

Tapi dalam kita nak jadi mcm ya , mesti kita ada usaha nak jadi kacak..nak jadi jelita /divarina/malatops/ensem gila/macho siot dan segalanya...aku paling sik suka org megin2 jak tanpa usaha kita mesti berusaha mun nak dapat something in our life..tok bukan implied pakei kecantikan jak tapi untuk dalam segala hal. Tapi since kita hanya bercakap mengenai "kecantikan hak milik setiap insan" its about luaran jak lah.

Walaupun bak kata Camelia mun kecantikan minum innershine kita akan kacak "Bukan Sekadar Luaran" aku advised kitak org nengar lagu ya..download kan Theme song ya and dengar pagi2. Aku tiap pagi nengar lagu ya..sbb lagu ya dpt merik macam keyakinan dari dalam (or aku jak perasan..ahhh persetankan! janjiku happy nak) masa mula keluar Innershine tek terus aku meli 2 dozen innershine..yahhh loba sik, org cuba 2-3 botol aku terus meli 2 dozen..kitak org ada? sik ada nak..so shut up and drive (Rihanna please turn on the music...) tapi kinek tok aku masih ngamal tapi kurang sikitlah apa tek nak save budget, meli sodozen makei sebulan..kedekut tapi I tetap kecantikan alami okeyy hahahah aihh kenak aku tetak indah!

Ya baruk dalaman benda ku cuba..boh kata luaran..doh nak aku tok kuat nak nyuba benda2 baru asal ada benda nak baru ..sikit jak org ngetek madah bagus terus aku ghairah nak cuba..ghairah okeyyyy.. lalu poret lah ku nanyak baguskah..apa effect nya..macam abang nas rambut ketak2 menerjah interbiew org yang promo benda ya..bukan apa masa aku...

(ikuti luahan rasa Bersamamu tok..)

"lets back to memory lane...alkisah masa dolok time aku sekolah aku bukan datang keluarga org kaya aku sik mampu nak berbeli barang..arum bulak makei sabun Popenjay(sabun ada burung kakaktua nak warna gadong ya ehh) kongsi gik ya..ya masa kecik lepas ya meningkat remaja makei Hazeline Snow jak pakei cuci muka..nang jaik muka aku...malu aku time ya ..masuk ITM adalah improved sikit makei Eversoft ngan Fair and Lovely...so conclusion nya aku bukan anak org kaya..aku sik mampu nak meli..aku sikda budget dolok..aku meringsak..terus kesian ke dirik"


Tapi kinek tok aku tetap bukan org kaya, sederhana jak aku. Tapi since dah kerja dah ada duit kedirik dpt lah berbelanja sikit2 pakei dirik pun..masa student dolok setiap kali nangga anak org kaya dpt makei benda nak mahal2 mesti aku berazam ngan aku pun yang aku mesti pampered ku pun mun ku dah kerja...yalah kinek tok aku buar belanja ngan aku pun, duli ku duit aku..sampei dak makcik opis nganok aku boros, nang ngerepak jak nya...ehh ngek sukati ku pun..duit aku deuyy (tapi sik lah aku nyawap mcm ya..aku senyum ala2 Awal Ashaari jak ..)

Apa jak brand kecantikan aku sik pernah coba dari barang International sampei sabun sinsey cina rega RM6.50 dah ku madok ke muka..mula-mula aku terjerumus kelembah tok bila aku start kawan ngan ngek sorang tok..opis kmk org sik banyak org mudak dalam beratus ya adalah less than 10 jak org yang under 30.

So kitak org dpt megin tension nya aku ngan dak ortu or kertu sia..nang ku anggol sampei peringat dewa dewi maharani..sampei nak napuk tereka ke muka mcm Nirmala Bonat..rasa nak nerjun dirik kat Jambatan Satok..rasa setiap kali daknya ngerepak rasa nak ku tampar berlipat bertukar menjadi tanah (wwahhh ingat sik kitak org jaman Komik melayu..mesti ada kedak ya kuasa daknya)

(feelin ku masa nendang dak nya!..dush dushhh)

Ada sekali rasa nak ku piring terbang jak daknya sambil bersomersop berpusing mcm dalam Maero Attack...sampei nak molah Bondage kedirik (astaga...) ..kuatan aku anggol..so bila start ada nembiak baru terus aku bergeng ngan daknya..ya baruk released sikit tension aku...mcm ya kelak org anggol ngan aku mun ku dah start tua kelak..dunia tok bulat.. hukum karma sentiasa ada...BUT at the moment I prefer kamasutera instead of hukum karma (dasar &*%^$# ...malas kuuuu)

Masa mula org gago ngan SKII aku gago juak sampei RM800 aku meli..tapi sik juak aku bena makei..bagus nang bagus tapi mahal gilak. Budget nak pergi enjoy bercuti gik ..nak shopping gik..mcm2 gik..so last2 aku sik makei SKII lagik.


Pakei ku Clinique..murah sikit dari SKII. Tapi range cuci muka nya sik berapa kenak gilak ngan kulit asian ku walaupun aku feelin2 aku tek Pan Asian mcm Edika Yusop..aihh perasan ku ehh tapi under eye cream work marvelous, cream ya aku masih makei sampei kinek tok, nak lain ...stop juak..nang hampeh!

Dermalogica..ishh nang bagus tahap dewa benda tok tapi still mahal gilak...nang mahal..masa dolok aku makei nang bagus aku stop sebab aku anggol ngan salesgirl ya nak alah2 maksa org meli ..kan nya murah, mun setiap kali spend 100-200 kak nyuci muka...ehh ngek bukan aku tok paris hilton mampu meli semua range daknya..walaupun aku seHot nya! (aihhh mauk juak)

De' Wajah...putih sepuaka Juon aku tam nya tapi tangan itam..ya pun nak ku mauk, sbb sikpat pegi jogging or pergi bersanbathing ala2 Baywatch..dahlah benda nature mcm ya paling aku minat..aku suka nature ..suka jogging...mun dah setiap kali pegi jogging muka mcm ikan kenak goreng tang merah jak, nak juak ku sanggup..so instead of De'wajah terus jadi De' Ketiak...

Last-last nak dah ku fed up ngan semua ya nak...ku coba Olay White Radiance dalam iklan daknya madah 10 wanita tercantik makei..lalu ghairah aku makei kohhh...kinek tok 10 wanita tercantik ya dah di tambah ngan sorang lelaki terhandsome (aihhh muntah ku molah statement mcm ya)bagus lah...well what u expect from benda mcm ya jangan lah harap miracle mcm makei Laura Mercier nak ..okeylah brand tok sik juak muka ku jerawat..sik juak ku meringsak gilak rupa..rega pun aku afford..tapi bekas2 scar jerawat masih ada walaupun kurang..yalah dah ku madah dolok masa time remaja aku sik nyaga kulit.(faktor kewangan juaklah) ... and tok lah balasan Puaka Ninyang Rapik nya nak...

Well rasa banyak lagik benda ku dah cuba...mun ku nulis sampei numpang blog org sebelah indah kuatan panjang gilak list tek nak..tapi sigek jak RAHSIA...

...aku sikda madah orang aku makei Olay ..orang opis masih mikir aku makei benda nak mahal2 ..nak dolok aku pernah makei SKII loba nak..sik sedar kemampuan dirik, rasa dirik ya Paris Hilton(that hot! pose ala Paris Hilton ngan Nicole Richie)...so aku supan lah madah aku makei Olay..aku meli benda ya pun diam2 ..and yang paling penting setiap kali org nanyak aku make apa mesti aku madah...SKII...(yahhhh coverlinna kerora defebulosa...cover napuk malu lah ya)

(P/S: Mun kitk org madah siapa2 aku makei Olay siap kitak org..ku intei ku kitak org..lepas ya ku step ku..ingat janji kita..biar pecah di perut jangan pecah di mulut!...fikir-fikirkan..selamat beramal)

12 comments:

bunga said...

ok kah olay? kenak sik kah muka dikpun tekk?? kekekeke.

.::Hani in D Major::. said...

aiee kmk pun bok ngabis entry pasal olay tok tek...sehati sejiwa ajai nurul kt duak tek..hahhahah

joynstar said...

DUEY SAYANG

arakian tersebutlah kisah seorang amoi kacak (adehh) nama joynstar tek dolok jaman sekolah sik mampu juak mok meli facial mahal, numpang facial mama jak. so, amoi dengan pintarnya molah facial kedirik, apa kata duey coba;

-tomato sebijik potong 2, pipi kerek ngan pipi kanan

-gula pasir sesudu makan dalam piring

-cicah tomato belah tek ngan gula

-gosok tomato rata2 di sepenuh inci muka

-tunggu kering, cuci ngan ayek suam

VOILA!!! licin muka ko deng...murah gik ya. molah 2 ke 3 kali seminggu, jimat belanja salon. mun rajin molah juak masker putih telur. asal rajin jak.

TKK

mama sik tauk paduhal lamak tok tomato abis dimasker, bukan dimakan. kak ya wonder WHY telur goreng masa breakfast mala jak double yolk. adeehhh...

Selamat Mencuba!!!

XoXo

dukunlintah plk said...

petua urg tua madah pakei aek lior basik sapu ke muka setiap pagi pakei ngacak kulit..

tp mun rasa aek lior basik ya sik cukup bnyk pakata kumpol lok bnyk2 lam gelas mlm ya, so isok pagi boleh lah dilumur seluruh tubuh..

ngeh ngeh ngeh :p

joynstar said...

paduhal ya tek petua ensem pak dukun. harharhar!!!eh TKK

Mr Duey said...

Bunga..
Kitak bunga apa?bunga mawar?orkid? Oley kah..bolehlah tapi kmk rasa kinek tok nak nyoba petua kak nita..ngambik air sembayang nyuruh muka terik...kitak rasa dapat sik?

Hani the major..
sherasi bershama ya baruk betul sebutan ajai..kenak nya sik pandei nyebut "s" ohh?
kitak makei olay juak? bagus sik ngan kulit kitak?

Joynstar..

My dear BFF blog!(paris ngan nicole lamak dolok..aku paris)

kelak ku nyuba semua...mcm nie molah masker telur ya tek? makei tepung juak kah? jangan pandei2 merik resepi ati parek indah ...ya sabotaj namanya...kelak ku nyoba...mun muka ku dah persis mutiara kelak madah..

P/s: pak dukun ya sik pat di kalah..nya ala2 dak model paris/milan bah...I tok setakat model kampung boyan jak..(pose tepi penambang)

Pak dukun,

Ya nama nya ceri..sik payah nak sabo aku mcm ya bah pak dukun...giney2 pun aku tetap sik pat melawan ke"enseman" kau..dah ku madah tadik aku tok aku tok model peringkat Kpg boyan jak ber pose tepi penambang..kau pak dukun gambar tepi Eiffel Tower di paris bah...

joynstar said...

erm...egg white masker

1. amik sebijik telur, putih sahaja

2. sememehkan ke muka, elak bahagian mata

3. tunggu kering, mun muka dah terit sikpat senyum ya OK lah

4. cuci ngan ayek suam

5. gosok lite-lite ais cube pakey molah sirap ya ke muka

6. towel dry

~happy beautiful!~

XoXo

Asphyxia said...

Eh ngek, rahsia ko makey olay ditanganku! Huahuhauahua (tetak penjahat). Tok aku nak promote benda baru ngan kau (sukerr). Apa nama sabun ya oh..EUMORA? tapi aku sik penah coba. Aku nengar bagus ajak. COBA KAU COBAAA...dolok. Mun bagus, padah ngan aku. kerat 2 kah sabun ya kongsi kita 2 makey. ekekekeke...sigek RM90 dengarku. tapi ko encoba dolok..aok...jadi guinea pig kejap kenak eksperimen aku..ekekek...

Asphyxia said...

Lupakku madah sigek..ngek, bukan ko sorang cokot meli innershine ya sampei 2 dozen..akhak pon cokot nong! Tapi nang berkesan...bahan2 toksik a.k.a. t*** semua kuar koh. Rasa bersih dari dalam aku lehnya. Ekekekek....

Mr Duey said...

Joynstar...

Harus kmk coba!! demi kuasa bulan datangggg laggg (molah aksi sailormoon)

Asphyxia..ngek ngek ngek

EUMORA ya ...lambat dah ku nangga sabun ya..aku nak coba tapi kawan aku madah kurengggg so aku opp lok.aku nak coba sabun sesah jak..awok ngek aku nakk coba innershine warna kunin nak baru ya ehh..nya madah dapat ngeshine badan kita..yahhh bersinar2/berbling2/berglitter2/berdiskodak aku kelak kak makan ya ..ngek kenak ko lamak sik ber YM kakan juak insap!

Asphyxia said...

Eh, berapi2 jak blog ko tok dah.

faliq said...

Yarabi ehh.. mcm2 tips ada kat sitok.