Posa Mode

Assalamualaikum...



Kinek tok aku merati banyak blog2 dah dalam keadaan keimanan dimana semua menyemarakan lagik bulan ramadhan..bangga nya aku ngan daknya tok sbb molah transformasi transformers di dalam blog daknya..aku harap aku dapat juak kedak nya ....tapi kenak aku mcm biasa jak ohh? apa aku rasa..well aku posa...aku g terawih (mun aku rasa nak pergilah) tapi aku sikda rasa mcm sinaran Nur Kasih memancari aku umpama dalam cerita GHOST lakonan Demi Moore ngan Patrick Swayze "Go to the light!..Go to the light!) kata Demi Moore ngan Patrick Swayze nyuruh nya cross over...mun lah sesenang ya ohh mauk jak aku minjam torch light besar suro kpg kmk orang dapat aku pergi ke light ya!


(banyak2 gambar dalam cerita Ghost nak, gambar tok paling sik sexy...posa mode tek nak...tak mahu sexy lagi (terus imagine pose dak artis dalam Majalah Mangga)

Aku pun heran kenak aku sikda rasa mcm ya...kenak aku sikda rasa nak pergi ke light ya...pergi kearah kebaikan...ke arah yang sepatutnya bulan Ramadahan tok, kadang-kadang aku rasa tok aku tok dah rusak kali..tapi dah aku pikir2 sik juak aku rosak ..aku stay di kch,dekat2 ngan family lagik ya nie ada aku berolah..lainlah aku diam di KL , mun aku diam di KL aku rasa sik aku kedak tok, dah ancorrr dah aku...aku tok cepat terpengaruh ngan orang bah especially ngan benda2 nak teruk...entahlah mun benda nak bagus mesti aku lambat sikit..tapi mun nak jaik ..aku rasa akulah antara yang ke hadapan.

Aku coba juak maca2 buku ilmiah tapi rasa macam sik sampei jak koh..mun aku madah ngan dak member aku lain mesti daknya pecah perut tetak ngan aku..kadang2 nak aku rasa daknya ya hanya suka aku versi yang happy go lucky, versi penyelak versi no problem..tapi dalam hati orang lain2 nak (lalu feelin ala Ellie Suriaty bila nya belakon cerita dalam hati ada cinta....mauk juakkk) . Aku rasa setiap posa aku feelin2 mcm tok especially minggu pertama posa ...tapi bagi aku beriklah peluang ngan aku nyerik sikit sinar perubahan di bulan posa nak,tapi aku sikda ...mun aku nangga orang lain jeles jak aku nangga, tang mcm2 jak azam bulan posa ..tapi aku? entahlah...

(aku adam ya...ishh nya makei baju dari Andy Sulaiman ehh...tok molah ku jeles tok)

Mungkin aku perlu merasai hebatnya percintaan (kejap aku rasa nak mukak jak ..nang ada percintaan indah) mungkin aku perlu menjadi seperti Adam dalam cerita Nur Kasih (aku mesti milih artis yang ensem jadi contoh tauladan, mun aku milih Azawana or Jafaar onn ..malasssss ku) Adakah mun ada perkara or permasalahan yang akan menyedar kan aku,mcm Adam dalam cerita Nur Kasih ya..adakah aku tulah masa dolok bila aku negor nembiak tabligh tok (kawan aku) bila nya makei celak di mata tang nyaman2 jak aku negor "mun ko dah makei celak bila lagik ko nak makei Mascara?"

(rasa tulah aku main2 ngan kawan ku...tapi mun kak makei celak nak mesti diikuti Mascara nak? aihhh agik juak main2 maka dah kak mintak maaf dari nya tek)

Walaupun time ya aku anggap main2 & kawan aku pun play along ngan lawaking aku ya..bila aku mikir ..tulah nak? (kejap aku call nya lok mintak maaf....) o.k dah aku mintak maaf ngan nya tek..nya ok jak ..nya sik ingat pun aku ada madah mcm ya...

Apa2 pun (pose ala Ustaz dalam cerita Puaka Ninyang Rapik) aku harap nak even aku sik merasa mcm orang lain perubahan nak ..aku harap aku masih lagik tauk siapa aku..apa yang aku boleh polah dan sik boleh molah..paling penting aku sik molah benda yang melebihi batas.. ya paling penting...(lalu rasa Pak Arman indah aku dalam cerita Hikmah..)

12 comments:

Siti Athirah @ Trex said...

Askum.. Sebenarnya kesilapan yang banyak buka pintu hati kita.. kitak mesti lalui 1 kesilapan.. maksud kmk yang besar yang mmg kitak x expected kitak akan polah.. mcm apa yang dah berlaku kat kmk.. benda2 ya semualah memberi kesedaran kmk pande bangkit dik pun.. siyes last year kmk nang sik posa lalu.. tapi taun tok kmk excited gilak.. kmk pegang kata2 tok " mungkin tok ramadhan terakhir buat kmk" masa tok jak pintu taubat dibuka seluas2 nya.. ngereco kmk tok ehhehe just sharing~

awana ngegeh said...

aihh feelin keislaman juak post kau!

orang bilit sebelah kitak said...

ooi haiyo sudah feelin2 kah ..apa sudah jadi ma...ehh kitak dah nangga dak Gossip Girl depan bilit kitak tek? apa di padah daknya, muka kitak sikda ekspresi jak mencik mek nangga!control rasa boslah..kelak nya sebenarnya cerobeh..kelak kitak CC copy ngan kmk..mesti ttg best2 tok nak..

Asphyxia said...

Yohhh...kawanku..Alhamdulillah... ekekeke...posting kau tok dah bunyi kau nak 'go to the light' dah. Ada la ikit menuju ke arah keinsafan dan kesedaran tentang undang-undang jalanraya. Ekekeke...

One more thing, ada certain kawan2 kau yang care pasal kau. Bak kata lagu Michael Jackson, "You are not alone". Adios!

Asphyxia said...

Lupakku sigek gik...ko nang tulah. Adaka urang alim makei celak ko suruhnya makey mascara..ekekekeke....

Asphyxia said...

Oooo Duey..bila nak ngepost cerita terbaru kau tek? Sik sabar nak maca.

Mr Duey said...

siti athirah...

Thanks sebab merik semangat kepada kmk .kmk akan cuba berubah demi kebaikan nusa dan bangsa..demi 1Malaysia..demi Althantuya demi Nirmala Bonat segalanya..apa2 pun thanks

awana..
yalah kohhhhh

Org sebelah bilit..
bencik ku ngan kitak ya..baruk jak mek madah mek ada blog terus nangga..boh kitak madah ngan bos kmk ..kantoi mek berblog time kerja..tang hebat jak jari jemari naip..duhal molah bloggerina kohh...ehh ttg dak gossip girl tek nak..biasalah ttg agnes monica kat marketing dept ya...dah mek madah nak...so sik ngembak asil cerita daknya ya..

Ngek...

Aku tauk ko minat aku..tapi berpada2 lah...ehh ko tauk siapa di maksud ku tabligh ya..ku selalu dgn nya dolok espcially 1st year ..biasalah sebelum diriku terjerumus ke lembah maksiat eh ehh ehh hahah kenal ko ngan nya ngek!

joynstar said...

celak...maskara...adeeehhhh!!!

hahahaha

lawak posa

slamat bersungkei/bersahur/sungkei/sahur sampai raya.

celak...maskara...hahhaha!!!

XoXo

Mr Duey said...

Joynstar
aihh lamak kmk sik nengar berita tek..dah bagus sihat tek? nang bena rasa tulah time ya kohh...nama mulut puaka ninyang rapik...so orang makei celak arab di suruh makei mascara avon!

Asphyxia said...

Ngek...sik ingatku koh...iskk..lmk sik ko bergeng ngan miak ya? kelas kita ka ngek?

Aku minat gileks2 ngan kau koh, sik tido siang mlm ku nunggu ko update bloggerina ko tok..rasa next top model sik bila aku madah cemya?

Mr Duey said...

Asphxia aka ngek

aku nang bukan rasa top model ...aku nang TOP MODEL okey...statement ko ya tolong ator..dah petang jok jangan lupak nantik bas no3 pakei pergi siol kandis nun!

joynstar said...

Apa RASA2 weh? Barang konfirm sikboh berasa-rasa. Duey model keropok lekor. Hawhaw!!!

TKK-tauk apa ya?/Tetak Kuat-Kuat

XoXo