Ngular di bulan yang mulia

Sik lamak lagik raya..persiapan dah ready? belum? yahh masa tok lah macam-macam dipiker nak dibeli..mun dapat semua benda nak di beli..mun aku, sampei ke luar bip pun mesti baru kohh...semangat mesti ada nak. Bukan setakat luaran jak baru underwear pun mesti nak baruk juak nak..cadar baru jak aku belum meli koh...kelak jak sik sempat nak masang.

Tapi bila masa nak bebeli semua benda ya nak? siang kerja ..malam terawikh(umm terawikh keee?) malam kenyang nie dapat nak keluar..mun dah sampei pasar mesti akhir even mun pasar tutup akhir mesti ramei gilak orang shopping raya..so malas ku nak keluar...tok molah aku enggak karuan tok..(kejap aku nengar lagu kopi dangdut ringtone kakak depan bilit ya lok!..best juak lagu ya ohh, aihhh melelat koh! nang ada jiwa dangdut indah aku..mesti akibat penangan lagu kocok-kocok tok)

Kinek tok walaupun bulan posa, tapi kerja nang banyak ..dahlah sikda mood nak kerja..rasa buwey rasa dueyy..rasa sacaks (rasa kacak..ya penting kohhh!) tapi pikiran aku nak raya jak..aku nak meli bunga api ..mercun..pekakas kuih kakak ku mesan dan macam lagik nak berbeli..nie lah ada masa nak..so petang yang lapang (bos meeting)..

Kelakar and melepak lah aku ngan kawan2ku bersadu madah sikda masa nak bebeli..since kmk org hampir sama umur apa lagik lekak lekek lah tetak nangga utube lah nangga gambar kawan2 dalam FBlah bergossiplah mcm2lah polah kmk org.

Lepas ya tek nak tetiba rasa nak ngular anaconda, kawan ku mala madah nya nak pergi Alia Collections sikok lagik nak pergi SES persona meli baju batik, aku tek kejeron nak pergi nyuci rambut (terus kenak reject suggestion aku daknya padah ya sik penting ..ngek duak org tok mun aku pun cadangan nang selalu di tolak) nang rasa nak ngular ya nang membuak2 ..aku apa lagik ..siap ngoper jadi drebar, kawanku madah nginci bos sikda..so aku yang megang mohor-mohor besar diary bos aku (memandangkan aku tok merangkap PA tek nak) terus aku ngecek2 time bos aku..yess esok the whole day sikda..

Pagi keesokan harinya...lepas aku nangga bos turun meeting aku signel ngan GBS (geng biak sekalor) mbak turun..masa ya baruk kol 9 koh..masuk jak dalam kereta terus aku drift dari parking..zroommmmmm


Tinggallah opis yang sik tauk siney tuju aku... destinasi cinta kmk org termasuk:

India Street:
Ke kedai KKK ngan daknya meli barang makei molah kuih so aku jalan2 sia meli songkok , meli stat baju, meli sabun sinsey cina nak dipadah org bagus ya..abis sin nam fatt wan fatt aku jelajahi (aihh agik juak!)


Depan pasar babi;
Apa name kedai kain depan ya tek? aku tauk nya kat depan pasar babi ajak..
Bukan meli babi tapi meli kain okeyy (sempat lagik nak meli kain walaupun dekat nak raya tek nak..pakei tahun depan kali)

Giacomo:
Meli dak tapak mangkuk ..aku siap meli non stick pan lagik okeyy (pakei apa kah) dak nya nang loba, siap masuk dirik pun dalam stor giacomo..aihh nang loba daknya tok!

SES Persona:
Aku yang sik nak meli nyoba 5 pasang baju, tapi aku nang sikda niat nak meli..kawanku meli baju warna biru..kacaklah tapi mun aku makei kacak lagik lah..aihhh sik mauk kalah juak!

Spring:
Yahhh tok best aku siap molah pesen show dalam kedai G2000 ngan Padini ...apa lagik tek nak siap nangga merik komen lagik kac kah sik...kawan ku sempat meli tali pinggang ala2 WWF kohh lawak ada jak rempuan suka makei tali pinggang besar2 mcm ya.


Tengah2 shopping tek nak ya kawan ku madah nya haus lalu pecah posa nya meli aek kat Kluang cafe minum kat sia lagik ya! nasib iman aku kuat sik aku mecah posa..ilek2 jak kmk tiga lepak kat kluang cafe sia...nasib muka org swak tok sik ketara gilak mun tertiba ada dak jabatan agama nakkah masuk dalan news muka kmk 3 sik posa walaupun aku posa...tapi aku bersubahat nak?

Mun perkara ya bena2 terjadi mesti dak family menghalau aku dari rumah(bapak aku imam kohh ya nya strick ttg agama tapi anaknya..well) lepas aku di halau dari rumah terus aku ditemu oleh dak Elite Model Agency lalu dapat kontrak Roberto Cavalli di Milan 3 tahun lepas ya balit ke Malaysis menjadi ikon2 semua model tempatan..Lihatlah Dunia....lihatlahhh...(aihh berangan indah aku)

Balit di opis:

Kmk 3 sik sama tingkat, so semua barang dibeli tinggal lam moto aku ...penuh jak ngan tapak giacomo kawan ku..periuk aku..baju kmk org dan mcm2 lagik..muka tek nang penuh puas tapi ati aku berdebar2 jak balit kerja...apa jadi tiba2 bos aku meeting sekejap jak lepas ya terus carik aku..mampus aku..tiba2 tapak tangan ku berpeluh mbak nebes..dari jauh aku nangga kelibat bos ku dalam bilit...adohhh camney tokkkk! sialan ..camney tok..!

Mun nak balit ke department aku mesti melimpas bilit bos ku, megin jak kitak org situasi aku..kenak org teraniaya selalu kenak situasi kedak tok (aihhh bila masa aku teraniaya..?) masa ya dah kol 3:30 so kmk org dah berjalan 6 jam lebih ..(nak start dari kol 9 pagi tadik) adohhh ..mampus...

So aku teruskan jalan jak..lepas ya cepat2 aku duduk tempat ku..tangga ku atas meja ku ada 3 igek notes, 2 dari kawan ku nanyak plan sungkei sabtu tok, sigek dari BOS nanyak material ttg kerja yang aku polah lepas ya dalam intray aku ada note2 tambahan dari nya..aduhh haruskah aku ngagak bos?makin pucat muka ku..apa perlu ku polah?..ya secretary kmk org call aku nya madah....

"Anang Ngirau ..bos ada carik kitak tapi kmk madah kitak pergi klinik sbb rasa demam, batuk dan selesema"

Wahhh selamat! walaupun aku sikda mesan ngan secretary kmk org, nya tetap jadi penyelamat nusa dan bangsa! harus ku merik kuih ngan nya raya tok ...lalu ngodar kuih Lapis India pakei berik ngan nya...

Lepas ya bos aku call nyuruh ku masuk..polah lah ku muka sakit2 tek nak...pelakon! kalah Ellie Suriaty..kalah Jalaluddin Hassan ..Kalah Wan Maimunah...masuk lah aku dalam bilitnya, terus nya nanyak,

Bos: "How are you? are you okey?"
Me: Im fine sir....just a bit under wheather..but Im okey.
Bos: you better go home and rest..nowadays you have to take care of yourself..(terus molah effect batuk2) ..I think you better go home and rest and dont forget to drink alot of water..
Me: o.k bos..(batuk effek lagik)

Yahhhh sayang nak bos ngan aku! so ari ya aku cuti unrecorded sehari..