Jerak Palak Jerak Ekor!

Sebelum aku nak bercerita tok..aku nak mintak ampun siapa2 yang kerja DBKU..pakcik2 and makcik2 yang nanam bunga dan siapa2 yang terasa hati dengan bunga2 tok...sebenar aku telah di wakenabeb/punk'd/panggilan hangit/dan yang segala sewaktu denganya...semua tok gara2 kawanku yang kaki bunga..macam tok ceritanya..

(sebelum apa2 Please Please kamu jangan nakal...aihh berlagu indah..
..sebelum apa2 please ampuni gue ya)


Kenak aku selalu nulis benda nak pelik2 ohh kenak blog aku tok sikda cerita berbentuk ilmiah yang dapat menjadi tauladan dan motivasi kepada permisa2 sekalian..tok mun nulis blog mesti cerita nak pelik2 jak...anyway bercerita tentang cerita berbentuk ilmiah..kitak orang tauk sik apa cerita terbaru "Siti Sifir" dari cerita ALONG dolok..apa nak kabar nembiak ya ohh ...aku minat ngan nya lok mesti maca sifir ada tune nya kedirik, bagi aku "Siti Sifir" ya boleh diiktiraf sebagai Ikon Sifir Malaysia..patut diberik gelaran Datuk ku rasa..tok si si Shah Rukh Khan juak dapat Datuk..apa jak di contribute nya kah ...(tapi aku nangga Kuch Kuch Hota Hai 3 kali ooi...ada juak sendu sedan nangga cerita ya...aihh!)

Nie cerita bunga ku tek...melelat ke Kuch Kuch Hota Hei indah ehh...(p/s: aku masih minat ngan Rani koh sampei aku minat ngan nembiak Secretarial Science nak kedak muka Rani time aku di Uitm dolok...sanggup ku duduk kat library nantik nya melimpas!)

(Rani Mukherjee di hatiku...aihh lagik juak ehh)

Ok...now aku focus ngan cerita bunga..aku ada seorang kawan rempuan (pangkat kakak lah tapi ada ati madah sama umur ngan aku.!) nya nang minat bunga, aku tok mun keluar ngan nya nak alah2 rempuan ya bercerita ttg bunga..mun aku pergi rumah nya sik juak ku nangga bunga2 di rumah nya..bunga raya adalah mungkin nya nanam dalam Farmville dalam FB jak kali! nya madah nya nanam bunga2 nya di rumah kebun daknya di Selang , kelak aku ngecek.

Adalah ari jumaat ya tek kamek orang keluar ramei2 (3 org jak kira rami ya kah?) ...aku teringin nak makan mi kolok dekat benteng nyaman sia aihh nang nyaman...aku madah ngan dak kawan ku kelak aku ngambik daknya, tapi tiba2 kawan ku yang suka bunga ya madah "sikpa kelak nya ngambik" aku apa lagik rinduk lah ati sebab sik payah dreb...selamat duit minyak aku.

Sampei lah kmk 3 kat satok makan2 sia ...ahh nang nyaman mi kolok kat sia ..sik berubah rasanya especially cabik itam nya. Lepas makan dalam kol 10.30 malam macam ya aku madah aku mauk balit sbb esok aku ada hal tapi kawan ku mintak tolong aku ..aku tanpa berfikir panjang terus setuju..apa nak ku setujuku kah!
(Peringatan: jangan ngauk sebelum tauk apa nak di auk kitak org!)

Since kawanku yang ngambik kmk org tek nak, aku dgn relaxnya nait kereta nya..tanyak ku ngan nya:

Aku: apa nak kitak mauk kmk nulong tek?
Kawanku: kak tok kitak tauk..kejap?
Aku: aihh lewat lagik top secret ..kitak nak skodeng orang kah?
Kawanku: sikda..ahh dah sampei
Aku: Kenak kitak berenti dekat post opis (post opis lamak) tok?? nak ngambar kmk kah? (kan banyak org suka bergambar sia)
Kawanku: sik..nulong kmk ngambik bunga dekat simpang Church St Thom ya lok..kacak bena bunga sia ehh geram kmk nangga..(terus mukak bonet ngambik plastik ngan gardening tool)
Aku: erk?????(perasaan abu-abu)

Kitak orang tauk aku nang nebes time ya ..dah nak kol 11 malam aku ngan kawan ku (sorang ya nunggu dalam kereta ..nie lah tauk DBKU ada dekat sia apakah dapat terus mecut kereta lari tek nak! plan yang hampeh! kawan ku dengan muka semangat ngembak plastik ngan gardening tool nya (nak ku tauk nama benda ya)..aku tek takut2 jak time ya tapi kawan aku nang semangat gaban siap milih warna bunga lagik ya...cerewet sik mauk nak kemek lah...nak ada kuning2 sikit lah..dahlah mauk aku ngorek dalam kelak sik kenak akar nya...ngek kali jak, nya pikir tok kedai bunga kah...dahlah curi bunga milih2 lagik ya!

(hampir mcm tok lah rupa bunga ya..mun nak sure lagik limpas kitak org kat jalan antara post opis dgn st thom church)

So bayangkan kitak orang aku ngan kawan ku di tengah2 jalan antara post opis ngan st thomas church (tauk sik kitak org jalan ya?) sia kol 11 malam aku ngan kawan aku tertonggeng2 ngorek bunga sia ...dalam ati ku nang panas ati..patutlah kawan aku beria-ia ngambik aku..siap cia makan mi kolok lagik ya...tok misi nya sebenar!

Pengajaran dari kisah kali tok...jangan ngauk apa2 perjanjian nak nulong orang sebelum tauk apa yang sebenarnya nak di tulong...berpeluh2 jak aku ngambik bunga sia..ditambah takut kenak tangkap DBKU lagik ya...apa2 pun, pengalaman ya juak jadi kenangan aku sampei bila2 ..so setiap kali aku melimpas tempat ya mesti aku senyum2 teringat aku nonggeng2 ngorek bunga sia....

(P/S: bunga yang kmk 2 ambik malam ya dah ditanam lagik dengan bunga baru...so sikpalah nak!)

11 comments:

izzatul nabila said...
This comment has been removed by the author.
KHaiRuL aNTaSHa said...

hahaha...duhal ktk.. mun kmk lah..nang alu asa nak terkemeh molah keja ya..

izzatul nabila said...

pencuri duhal...hahaha

aku...ejot said...

cian kitka owh...jd mangsa kenak suruh jd pencuri gik ya...mun kamek ya...trus sik nyaman kali rasa mee kolok ya eh...

Asphyxia said...

Ko ada rahsia admire ngan urg padu kat ITM lok oh...ko tapok2 dari aku ohh...patut ko suka gilak dudok lepak2 kat lebri oh...ya keja kau nyekodeng anak urang. Aku tok tukang ulu kau padu, sik bunyi2 kau ngan aku. Coba ko madah ngan aku, ney tauk aku pat nulong ko nyampey hajat riya ngek!

Ko ncuri bunga? Malasku komen.

SEN said...

tulahh..ptt dak pak uban ngerepak jak riya..

Su iJamm said...

ada tips mun nak ngambik bunga tepi jeraya. tgn sbelah megang hp, konon2 tek tgh klakar, mata jelin2 semua tempat. kakya tangan sblah gik jlnkan misi nyabut pokok bunga. errr... ku penah molah bh. dolok marek lah. he he..

Faizal n Fashitah said...

Ada sigek gik tips. Eksen bediri depan bunga ya.. polah muka kedak urang gila.. ngerepak2 sorang dirik. pas ya galik2 cabut-cabutlah bunga nok di suka ya tek ehek..

eMBuN_mALaM said...

hi tumpang lalu...

owhhhhhh... patutlah bunga sia ada besar ada kecik... duhal d curi org... pk bunga ya tek terencat... tedah bunga... eheheeeeeee...

Mr Duey said...

Hi semua...first of all..tok rahsia kita jak o.k hahah

Khairul Antasha

Kamek pun dah "bila terasa rindu" nak kemeh..tapi tahan jak lah,misi mesti di jalankan bah!

Izzatul Nabila

Sikda kmk curi..kmk ngambik jak!

Aku Ejot

Mee kolok tetap nyaman juak..walaupun!

Asphyxia

Ngek ..ya dolok aku selalu ngembak kitak oranf duduk depam library ko jak sik perasan..mun ku madah ngan kau lalu sekelas2 semua ko padah ko..lalu kenak pak kelak! malas ku..walaupun badan ko kecik (doloklah kinek tok..boh jak!) tapi mulut ko ya boleh tahan tambah gik ngan mulut rozy lalu parai ku!

Sen

Sik nya ngerepak ..lalu nak merik aku sebidang tanah serta ngan bunga2 sekali nya kak nya tauk kegiatan aku! ko ada? sik ada yahhhhh

Su Ijamm

Nang ada di ajar nya lagik..di baca kawan kmk nak kaki bunga kelak lalu abis semua bunga ditanam dbku di angkut nya..kmk juak yang susah!

Faizal & Fashitah

Tok gik sorang ...dah lah org jerak di ajar nya lagik cara curi bunga..tapi cara kitak ya nak juak kmk mauk..eksen2 org gila ..di tangkap dak kebajikan lalu di engkah nya di Batu 7..sigek hal lagik

embum malam

Lalu jak..yalah lalu terencat bunga sia nak..sian ngan bunga jak? kmk sik dikesian kitak? hahaha

joynstar said...

MADAH NGAN BAPAK KAU LAK!!!!!!


XoXo-hahhahaha