Kelebihan Yang TerNgegeh Tapi Benar

Hi semua..so mcm nie kitak orang ari tok tek? dah makan kah belum? terhiburkah? lagu seterusnya..aihh lalu perasan aku tengah molah konsert indah..ya nak ayat skema dak artis Malaysia molah konsert walaupun hanya HMI (Hiburan Minggu ini). Mun dekat konsert ya ada lah penari yang entah apa2 ngan baju berepol2 berwarna warni dengan step ala2 aerobik mcm dekat pustaka ...8 ...lapan lagi( polah sora kedak instruktor aerobik) kenak lah sikda pembaharuan ohh ..polah lah ala2 penari kedak pussycat dolls baruk best ngangkang ngenkeng segala...yahhhhh lalu tiap2 minggu aku sik nangga channel lain selain RTM di hatiku!


Ya bukanlah topik ku hari tok as usual aku akan ngereco dalam blog ku nak...blog aku nak... so jangan nak lebih2 nak nganok aku o.k mun sik tikam ku ngan Ideal Milk kelak, apa tek aku tersalah beli susu..org mesan susu pekat F&N aku meli Ideal Milk..so apa nak ku polah 4 tin ideal milk ya?mandik susu? sik payah jak coz I dah Maniss..aihh mauk juak? berik odea lok apa nak polah ngan susu ideal ya lok!

Topik ari tok tek..kitak orang ada sik pergi kursus lebih2 kursus mcm team building kah or mana2 kursus yang dak speaker ya ada nanyak apa kelebihan kitak orang? ya tek mcm soalan evaluation on kita pun confident lah konon...aku paling bencik ngan soalan mcm ya..bukan apa aku sik tauk nak madah apa. Selalu aku nangga dak peserta kursus lain bukan main gik jawapan very the vass voom diva ngek...inggar bercampur jeles ku ngan jawapan..antara jawapan daknya:

Peserta pertama : "I can play 25 musical instrument"
Rasa aku: 25 musical instrument ...ko pandei main Clarinet /Kerincing ngan Rekoder? yaahhh

Peserta kedua: "I can speak 4 language"
Rasa aku: ko pandei kelakar "afakufu" ko pandei kelakar "Seteng?" aku pun sik pandei juak!

Peserta ketiga: "I able to do CPR and Im also a volunteer at hospital"
Rasa aku: Tetap juak muka ko sik kedak McDreamy dari cerita Grey Anatomy.. kedak muka A Galak jak tangga ku

(sebenarnya aku salute ngan semua jawapan daknya...aku sik jeles langsung ...bangga aku sebab aku tauk aku sikkan dapat jadi mcm daknya..nielah aku pandei main musik ..setakat bertandak ala2 Shasha Fierce pandei lah aku...aku nielah pandei bahasa lain bahasa Melano pun aku sik pandei walaupun bapak ku org melano...molah CPR ngan Volunteer...CPR mun ku nak molah nangga rupa mangsa lah..mun muka kedak Megan Fox mauk ku..mun muka ala2 si berapa malasss ku boh jak...tapi serius aku nang salute ngan bangga ngan jawapan daknya)

Apa kelebihan aku? apa yang aku polah dapat aku bangga?apa ohh...rasa nak nangis jak bila speaker ya nanyak aku..so in the end aku hanya padah aku belum mikir jawapan...loserr!

Bila aku drive on the way balit rumah nak tiba2 aku terpikir kelebihan aku..mungkin kelebihan aku siklah se vass orang lain...or yang boleh dibanggakan ..tapi aku rasa toklah kelebihan aku..AKU RASA AKU EXPERT NUKAR BAJU DAN SEGALA DALAM KERETA... bolehhh? bila aku pikir2 walaupun kelebihan aku biasa jak tapi aku rasa sik semua org terrer molah benda ya nak?

As orang bujang aku kuat berjalan kirik kanan ..kadang-kadang malas nak balit rumah mun balit rumah lemah lah nyawa ku nak turun lagik so jalan yang paling bagus ngan aku..tukar jak baju dalam kereta..mula2 aku pandei nukar baju dalam kereta bila aku malas nak balit rumah so lamak2 dah jadi kebiasaan dah aku. Bayang jak kitak org barang2 dalam bonet kereta aku:-

  • Kasut-2 kasut jogging,1 kasut kerja & 2 selipar
  • beg jogging (pakaian jogging dan segala)
  • Beg Kecemasan (ada pakaian kerja, baju spare,jacket (penting incase tersexy aihh ) seluar dalam(tok mesti), tola (pakei ngelap2 apa yang berkenaan) dan etc)
  • Set Mandik (shower foam,cuci muka,shampoo,shaver etc)
  • Essential Item (minyak wangi,Evian water (pakei nyuruh mukar segar kohh),lip balm,sunscreen (atleast SPF 24), eye cream, concealer (hahah penting tok!)

So semua benda ya ada dalam bonet aku..mun aku nak ngantar org pergi airport lelah lah nyawa aku ngaleh benda2 ya..bapak aku nang ngerepak ngan aku sbb banyak gilak benda dalam bonet kereta ku..tapi aku ngator semua benda ya secara teraturlah nang kedak mini wardwrobe ku nangga...so bila2 aku rasa nak nukar baju kah apa kah..semua ada dalam kereta..best nak?

Tapi mun nukar pakain dan baju dalam kereta tok ada juak risiko nya..aku nang selalu kenak bermacam-macam kes bila nukar baju dalam kereta antara kejadian yang biasa aku alami ialah orang sebelah tertangga aku nukar baju (mun nukar baju ajak sik juak apa mun nukar seluar?)

Ada sigek kes orang mikir aku berselingkuh dalam kereta pun ada , masa ya kat airport aku nantik kawan ku, kuatan aku sengaut nak ngambik nya lalu lupak nukar baju jogging aku plan nak pegi makan2 ngan nya sikkan aku nak makei luar jogging nak? so aku nukar seluar ngan baju dalam kereta lalu kenak ketok polis cermin aku...pucat muka aku dahlah aku tengah2 masang luar jeans, nangga lah polis ya luar bip aku warna merah...pitam lah mata nya mek rasa! mesti dak polis mikir aku tengah beromen lam kereta mun sik pun tengah molah oral (aihhh astaga sikda aku molah ya...ada pasti?erkkk sikdalah choi choi).

Mun dekat parking opis aku bohh jak..nang pitam mata CCTV sia nangga aksi melampau aku nukar baju sia..sebut jak apa aku sik pernah nukar kat parking opis ya...dari baju sampei ke luar bip dah ku tukar kat opis parking space ya...mun CCTV ya pandei kelakar mesti nya dah madah lejuk nangga aku sia..well nasiblah kadang2 ada juak org tertangga tapi aku anggap jak rezeki mata daknya nangga aku nak...aihhh so confident!

Tips nukar baju dalam kereta:

  • Tinted kereta ya gelap sikit (pastikan sik nemu JPJ mun sik nasibbblahhhh)
  • Sunshade (kereta tinted jak sik cukup koh deng mun tinted ajak nampak jak bayang2 kita molah aksi...kelak org mikir kita beromen lam kereta..susah juak nak...)
  • Evian Hydra FreshWater ( sembur kat muka...walllllaaaa muka kitak orang akan nampak fresh dan segar ...mcm kitak org kak mandik..benaaa)
  • Perfume (sembur kat badan and rambut ...mun dapat beli perfume nak bau segar..jangan nak bau langsang okeyy aku recommend Ralph Lauren Blue or DKNY Be delicious)
  • Concealer (utk memastikan sikda cacat cela especially dibah mata, bekas jerawat kah..jangan engkah banyak gilak kelak kedak muka nak pegi bejajak di Jln Haji Taha..aihh nauzubillah)
  • Confident.(walaupun kadang2 sik nak..polah2 jak...)

Apa-apa pun kitak orang mun nak bertukar baju ya tangga juak kirik kanan kelak diskodeng orang sebelah kelak..diambik nya gambar lalu dipost nya dalam Utube kan jadi sigek hal lagik..kelak siapa yang malu .."kau dan keluarga kau juak yang malu" so berhati-hati ..fikir-fikirkan..selamat beramal!

10 comments:

dukunlintah plk said...

haha.. ko pandei sik nukar seluar, ngetep kuku kaki, masa tengah driving? :p

joynstar said...

kun..kun...


aku pandey..miri tok ada pantey, pulang keja bukak jak semua lam keta masa driving..parking kak ya terjun lam aik mandik key bikini kan senang ya..hahahahha

duwey deng...mandik jak susu ya...tuang abis lam bathtub kak ya penuh aik suam/panas, perah dikit limau..tido lam ya kira2 1-2 jam..kak ya mandik la aik sejuk, licin nong..

lamak sik ngereco, gago bah..anyway love u guys!!

XoXo

Faliq said...

OMG!

Tips Hot-Duey yg baruk nektok didedahkan.

Evian Hydra ya Evian jual di supermarket yakah, or mmg Evian untuk sembur kat muka? (Bgs tips tok)

Asphyxia said...

Kawanku, tok keja kau lamak tok oh. Tapi sikpala, aku sik heran. Susah aku nak heran ngan kerjaan kau koh. Alah bisa tegal biasa gilak.

Ada nok Ideal Milk ya, campor ko ngan dak buah2an, polah jus, kakya antar ngan aku kat opis tok. Upah aku ngajar kau apa nak dipolah ngan Ideal Milk ya nak.

Kedong tek nak aku dah tauk apa polah kau lamak tok lam moto nak, harusla aku sentiasa mekal videocam ney tauk rezeki mataku nak, dapat pakeyku meromote (kata kerja bagi promote..adaka..) kau lam tenet tok. Kedong.

Rudy said...

wahahah alu biru mata hitam polis ya nanga ko nuka baju lam moto...wahahah


aku salu mbak beg tukar lam jamban ajer..mudah sekda orang skodeng..mun skodeng kei henpon matilahhhh..ada kuar 3gp baru lak..

izzatul nabila said...

hahahaah... ilang boring kmk kat ofis.. eran kali org dgr mek tetak..heheh..besttt..

Mr Duey said...

Pak dukun..
Nak lah ku pandei molah aksi akrobatik slash yoga ya...mun aku pandei bagus ku nukar peofession jadi akrobatik jak...

Joynstar
Nang rasa baywatch lah abis kerja terus nyelur lam laut..ala2 puteri gunung ledang mandik lah..mun makei berkemban lagik senang sarong jak walla dah boleh nyelur lam laut!

Faliq,
Kitak jangan nak lebih2 heheh nie jizzbit kmk ole2 kitak dari china nie?

Asphxia

Bencik na juak ngeja nama kau tok ehh..susah jak..coba engkah nama ngek jak..ehh nie cerita nak cia aku nie?

Rudy,
Mak kasih maca blog ku yang biasa tapi diva tok aihh hahah

Bukan setakat biru mata polis ya ..nyelar jak mata nya nangga luar bip ku warna merah ya! hahaha nasiblah!

Izzatul Nabila,

Kitak adik oon kah?? supan mek ehh mak seh juak macam blog kmk.

Asphyxia said...

Agak opisku tengahari. Aku ney dapat ngagak kitak orang. Tunggu aku bersayap Victoria Secret cam kau bokku dapat terbang ngagak kau nak. Ko nak ngarap aku nereb, aku sik berani nereb, ko nak ngarap aku nait bas, ko tauk masalah aku ngan bas nak.

KHaiRuL aNTaSHa said...

haha..lucu na juak entry ktk tok..nang kdak umah keduak ktk lah keta ya owh..nasib sikda jamban lam ya.. :p slmt berkenalan...yerrrr

Mr Duey said...

Asphxia,

Ngewk padah jak kedekut...ko nang taik idong masin koh!

Khairul Antasha,

Yalah ohh...jamban jak sikda ..sik mauk kmk makei tampoi kelak berbau langsang..apa2 pun terimak kasih maca blog kmk