Luar Ketat Rock Kapak Vs Skinny jeans

Ngesak ati..ya jak dolok dapat ku padah..sabotaj...ya pun juak ku rasa..nang sak ati ku tam anak buah ku...Anak buah ku baruk jak form 5 ngan form 2 tapi olahan ngegeh nak mampus dah lah kuat ngesep (nielah nak muang usu nya koh..yap aku anak bungsu.no wonder aku cute!) sebelum ku bercerita ttg kes ngesak ati ku bagus ku molah definition tentang skinny jeans tok..

Masih ku ingat jaman dak abang ku ..jalam ya 80-an jaman rock kapak..masa ya aku gik kecik selalu lah ku nangga abang ku makei luar jean ketat, mesti mak ku ngerepak sbb macam sik bernapas jak time makei , mun nak makei luar ketat jean ..pasang plastik kat kaki mun mcm ya baruk jeans ya dapat slide masuk dgn senang...

(putttt...ndettt....sik pat ku megin ku makei kedak tok!)

Nang sikpat ku megin daknya makei luar jeans nak ketat nak mampus ya dahlah warna kihak nak mapus..ada warna gadong, purple, acid jean (luar jeans ya ala2 kenak simbah asid lah konon..) nak ku sanggup ngingat jaman dak abang ku ya.mun ku nangga gambar dak grup Search ,Wings, Terra Rosa, Meditasi & mcm lagik makei luar ketat2 mcm ya mesti ku senyum ke dirik..ish lalu teringat aku lagu Terra Rossa ..Bunga Larangan..matillahhhh ku tauk indah nama lagu dari group ya tapi mun ku nengar lagu dak rock kapak dalam radio mesti aku layan tangkap leleh juak..mendedeh babe ..gua cakap sama lu...(aihh pandei ingar ke dirik indah ku kelakar mcm ya)

(nak mampus...megin ku jaman ya..jaman dak abangku..nak nyarong seluar tok jak makei plastik, sarong kat kaki baruk seluar tok dapat di pakei..siksaan kali jak..nasib time ya dak org laki tok sik mandul mbak ketat gilak seluar)

Skinny jeans tok pulak a latest version of luar jeans ketat jaman 80-an lah..nya more posh more structured and the detailed is very minimalist..tapi nak, mun kitak org perasan sebenar nya dak askar lepeh dah dulok makei skinny jeans...sebelum dak Jonas Brother makei..sebelum Robert Petterson (Edward Cullum-Twilight) makei sebelum dah artis2 kinek tok makei..sebenarnya askar dak lepeh dolok makei..lepas ya dak punk nak ngarey di pasar ..nak selalu minum air arak ngarey jak segenap dasan...daknya sebenarnya dolok makei..bena nak kata aku? apa rasa kitak org?

(antara pesen skinny jean..style ada jak..tapi nyalah...)

Masa mula2 skinny jean keluar ...nang sikda niat terus aku teringin nak mekei..tetak indah ku nangga org start makei..tapi lamak2 ku nangga org makei pandei teringin indah..pandei ku rasa daknya style indah..kuching people become a bit stylish ku rasa sejak menjak ada Spring dah pandei ngesep dah org kuching..tapi as org kch mesti ada inggar nya..mesti mun nangga org bergaya lebeh sikit mesti inggar..

Sabtu ya tek ku lepak2 ngan 2 org anak buah rempaun ku..since nak tua ya nak SPM rabu tok.ku ngembaklah nya jalan..pakei nyuruh nya jangan tensen juak ..sian ku nangga nya mena2 ati nya belajar ... so aku ngembak lah nya ngaro pasar sabtu ya tek..mun keluar ngan daknya tok siap jak duit ku tauk ada kenak pau.. mun sik oleh sik sah..lepak lah sehari suntuk kmk 3 lepak sia..pergilah kmk org ke kedei padini..anak buah ku madah nya nak meli skirt pakei match ngan legging nya..

Nak sorang ya nak meli kasut warna purple ..nya madah Bella swan (Twilight) makei kasut mcm ya..rasa artis jak nya duak tok..sik juak ku nangga kacak..nak legging ya dah lah warna puple tua makei gik skirt jean..nang jaik ku rasa ...kasut flaties wana purple ya..nak mampus jaik..tapi mungkin ku dah sik sama jaman daknya lagik..so ku awok ku jak..

Ya anak buah ku madah ..

Ngegeh 1 (anak buah no1): usu coba kitak makei luar skinny jeans..rugged su..kitak tok update sikit..baruk sama style kmk org su.
Ngegeh 2 (anak buah no 2): bena ya usu ..sik guna muka kitak mudak tapi sik up to date pesen su..mesti kawan2 mek madah kitak nampak mudak gik..yerrdehh
Aku: bena kah? mcm nie nak sesuai ngan usu tek? (nenggar org nge"up" madah nampak mudak lalu mauk)
Ngegeh1: kelak kmk milih..mesti kitak dapat masuk jadi Jonas Brother..rugged kitak su..
Ngegeh 1&2: sok sek sok sekk..."cute si joe jonas ya" sok sek ngek sok" ada kitak nengar lagu Justin Bieber..cute nya ohh" sok sekk..."adik tangga kitak rempuan ya makei pantyhose indah dahlah pantyhose murah..mesti mak nya pun" aihh bergossip indah nya duak..malas kuuu

Pilih lah nya luar skinny jeans ngan aku tek...coba lah aku tek...pelik bena ku nangga ..dalam ati ku madah "maybe tok lah style baru" lamak2 ku merati kacak juak..tapi aku makei apa pun kacak..yahhhh ....anak buah ku madah style aku...aku on ajak..kak ya nya duak ya abis lah aku di pau daknya duak shopping ngak2 ati kat Padini ya..mun ku tauk mbak ku pegi E-Mart meli baju ..ku nengar baju rempuan sia nak RM 10 ringgit jak...saknya duak ya!



(exactly sama..baju itam ngan skinny jean warna kelabu ya pilih anak buah ku ngan aku..kacak jak Jonas Brother ya makei skinny jeans ya)

Malam ya keluar lah ku ngan dak geng ku ..malam sabtu bah ilek2 ..pakei lah ku seluar skinny jean ku tek ngan baju warna itam (anak buah ku madah sama abis kedak Joe Jonas...nak satu pun sik tauk..lagu Jonas Brother pun ku sik tauk..lagu Herman Tino tauk ku).sekali ku ngagak kawan ku ..nang konpiden ku tek stlye..sekali dari jauh kawan ku dah kenak tetak ngak2 ati...datang ku sia belum sempat ku nanyak .."yohhh ku pikir sarung nangkak nie berjalan tek" ....malasss ku..so sepanjang malam ya ku rasa mencibai jak...

17 comments:

Rudy said...

aisehman sarung nangkak indah..

well pesen nektok susah mok madah, mun aku suka keep it simple jak..

aku...ejot said...

duhal kitak tok bungsu...sama la juak kita owh....ank buah nang cam ya. sja mok 'up' bah...tauk cdak nya mun kita akan beli apa jak brg pake dak nya....walau pun sik d 'up'..heheheheh

i'm_sicK_n_tiRed said...

hahaha...lucu nak ujung2 ya.. tapi mun kaki kurus kacak make..nang exactly kedak jonas brother tapi yalah..mun sebaliknya tauk2 ajak la..

suar skinny pake baju petak2, nang indie la..atau pake baju katon2..baju tulis2 x kacak..

haaaa...ngerepak lalu.. hal2 indie tok nang aku berminat..haha..

Su iJamm said...

senasib lah kita.. sbg anak bongsu yg sering dibuli dak anak buah..

joynstar said...

o...tedah,

sejarah aku dari jaman sekolah dolok molah 'trend' tapi bila dah tua tok kalah indah ngan mak GaGa and mpuan2 twilight. tapi yalah duey, kita berpesen mestilah pakei sekali ngan ke~konfiden!~an nya. be confident!!!!

meskipun ko kedak sarung nangkak; anggap la nangkak ya baka puteri Diana. tuuuut!!!


BAH ADD GIK FB AKU SIK JAK KU GAGO MUN AKU KACAK AGIK DARI KAU


XoXo

Faizal n Fashitah said...

Sarong Nangkak! wakakaka!!!...
Tapi sikpa.. aku pun banyak juak berisik soar skini jins tok ehek. Biasa laa.. diam di dubai nang tepaksa ekot trend. Mun sik ekot, lak di chop kedak urang pilipino lak ehehe..

ngegeh babe said...

aihhhh ehhh dah idup ku jeman rock kapak rock kangkang ya kohhhhh. sigek gik petua tek. selain ngkah plestik. tabor jak menar-menar dak poda jonson kah cuticura kah poda mirah agnesia kah kat kaki. kakya senang lah tek masok soar pit ya tek. mun mok rasa emi ses (amy search) lagik, nei alang-alang soar jeans. leather pants oiiii. matilahhhhhh kertu.

SEN said...

aku x rajin mok bersloar skinny tok..sakit bigik aku lak..

Asphyxia said...

.......tedah kau........... nasib aku sekda juak ari ya tek. Ku rasa mun aku ada masa ko makey kedak ya nak, aku nulong netak juak kali koh.

eMBuN_mALaM said...

kmk tetak dolok... muahahahaaaaa... lucu ehhhhhhhhh... mun mkn rah benteng kompom nemu kmk... puas kmk netak ktk juak... ahahaaaaa...

mun kmk suka nangga org laki k jeans biasa jak asal nya selesa... and then k bj biasa jak... simple makes better appearance... hmmm... kmk paling GILA bila nangga org laki k jeans ngn bj melayu... perghhhhhhh... handsomeeee... ehekzzz...

kmk WA tp perangei ngalah adik kmk... ehekzzz...

KHaiSHa aL-FaTeH said...

hahahaha...lucu..hahaha...anak buah nang nya..di up2 nya kta...kakya ada lah kta knak paw kaw2 punya paw...erkkk..

dukunlintah plk said...

ku mok jadi anak buah ko juak.. boleh sik su?

Mr Duey said...

Sebelum apa-apa aku nyarong Skinny Jean ku lok..ngambik mood aura cerita Skinny jean ku tok..

Amboi,amboi ..amboi sukkk kitak org part dedat kedak sarong nangkak...lalu ngak2 ati kitak org komentar..ngak apa ..itu kebenaran dong! hahah

Rudy,
Bena kata dirik (molah sora pakcik dari segmen Mekar Setaman siaran radio lamak marek)

Aku Ejot,
Awok kmk anak bungsu...pa usu..yalah kmk nak geng ngan Pak Usu Ijamm..kmk suka blog nya (promo tok!)

Im Sick and Tired,
Mun umur kau boleh nak berskinny jean tok..mun umur mcm pakcik..sudehlah...cukup2lah kata brad pit ngan aku..ku dah sama tarap ngan dak Brad Pitt ngan george clooney..pa gago ngan Jonas Brother ya..sunat pun belum! ahhaah

Su Ijamm

Kenak lamak sik update blog...best blog dak bangsa Use-Usu tok..ada unsur kedivaan peringat merong mahawangsa...

Joynstar,

Yalah ..trends comes and go ..but real style never go out of style...cehh

FB ..kelak2 ku add...(p/s muka ku kacak koh! sik cayak tanyak Oon..-Konpiden ku ehh ..so divagaan)

F&F

Harus kitak makei skinny jeans mun kitak kurus...dubai..ish kacak sia ehh cuba ngambar bangunan sinun kelak rude jeles..rudy nganbik gambar cheko kitak ambik gambar bangunan sinun..sak nya jefelesfes!

Ngegeh babe,

Duhal kitak jaman dah rock kapak..kertu duhallll...Kmk org jaman dak Jonas Brother ngan dak Miley Cyrus jeee...opps I did it again (pose britney spears)

Sen,

Duhal ko berbigik ramdu (kacukan rambutan + durian) bigik kedaong ko ya! peas peas kacang peas!

Asphxyia,
Ngek ko ya bisin..mun ko makei bukan setakat sarung nangkak..tapi dedat gajah bunting...(bila ko nak cia aku tek ngek! dari taun lepas janji ko ya!)

Embum malam,

Kmk selalu lepas kat sia..bukan apa ngambik dekat bah..nang ada kitak minat org laki makei baju melayu ngan luar jeans..sooo Islam Hadari kitak ya.mun kmk makei baju melayu sik alang2 lalu masang sabok bunga kecobong, keris , capal dan segala2..sik main fusion makei jeans tok...haruss loba hahha

Khaisha Al fateh

anak buah kmk nang kaki Boom Boom Pow...daknya dah booking nanga new moon minggu depan..habislahhh

P.Duk
How are mate? sudah ilang tension? ko mauk jadi anak buah ku..umm ko kertu bah nie dapat? eran ajak lah org nangga usu mudak dari anak buah..dunia dah nak terbalit kah apa..tapi mun ko jadi anak buah aku..aku gik mintak cia kau!

f.loren said...

wahahahahha sarong nangkakkk. teletabis jak lahhhhh

eMBuN_mALaM said...

alu Islam Hadari... Insya Allah... sedar juak dirik towk xbrapa ne... tp seyes... kmk asa cdak tang kacak n good boy jk makey mcm ya...

tp buat masa towk kmk suka nangga Edward Cullen... ehekzzz... lupakan sekejap jejaka makey bj melayu... kmk mok jd vampire utk seketika... mmg pelik... dh ilang klak normal blt kmk...

Asphyxia said...

Dah kau x ngagak aku ctok, giney ku nak chia kau. Chia thru henpon? "Oo..kak, kmk makan tok kelak kawan kmk mayar kat PJ nun, tipon kitaknya nun gak." Giya? Betuah dak kedey mok kedak ya koh. Aku pun mok juak mun giya. "Ooo..nyeh, kmk makan tok kelak urang nama Duey mayar kat pasar nun, no tipon nya 01X-XXXXXXXX." Lerrr...agakla oo..ko tauk aku sik pandey drive nak. Mbak ko geng kita lain juak, takut kenak gosip kelak berskandal..muakakaakakak.....

CoKeLaT-RaWkZ said...

kimekkk.. sik pat tahan nyawa ku macha entry tok siot nar wak eh.

Robert Pattinsonlah....sik uptodate nar wak usu tok hahahaha