Plaster dada & Titek-Titek Noda

Sik lamak gik Chirstmas ohh..ku nang suka lah chirstmas tok, aku dah start dah humming lagu chirstmas..bukan apa, start jak chirstmas ..mesti best2 sales..semua dasan sale...even india street pun sale koh...ku sik pat nangga sale-mesale tok start nyawa ku nak berbeli barang...penyakit kah apa ya..kelak2 berbeli barang sik juak aku makei..ada baju ku gik dalam plastik sik dipakei..ada sekali aku di KL shopping nangga Hans Isaac model for Yision pun brand...kacak bena nya makei sweater ya..beli lah aku tek..cek2 sekali ku makei ...malas ku nak madah Hans Solo (watak dalam Star Wars) kacak gik kali..malasku..ku salahkan api kunin kat supermarket ya...nyuruh ku tang kacak jak mekei masa dalam fitting room tapi sebenarnya..hampehhh "I Hate You Api Kunin!" (api disalah nya maka kau pun nang sik kacak duey!)

(I Hate you api kunin...nyuruh ku tang tebah jak makei baju..tapi sebenarnya..hampeh!)

Kitak orang pernah sik ngenek boypren..abang..bapak kitak orang shopping..lepas ya kitak orang nangga T-shirt or baju ya kacak tapi bila disuruh kitak orang boypren,abang or bapak kitak orang makei baju ya jadi sik kacak? mesti ada jak sik kenak nya...ahh tensen nyawa ku ehhh coba suruh dak brad pitt makei gak..makei guni beras pun kacak...mun kita tek terpaksa nangga cutting lah..fabrik lah..apa lah padah jak..ngakuk jak kau (duey) sik kacak..sudehhh

(perlukah aku dramatik mcm tok miker kenak aku aku sik kacak makei baju nak dipakei patung or model dalam magazine ya? ..ngakuk jak kau sik kacak duey!)

Based from that Intro (yahh panjang sik intro ku...) last week jalan lah sopping ku ngan kawan ku plan tek nak ngenek jak nya berbeli tek...tapi aku kuat juak coba baju ya ku malas..setiap kali ku nyoba mesti ku ada problem tok..mesti palak sus ku cedol2 jak kat baju ya tek..sik lah ketara gilak tapi ku nang cerewet mun nak berbeli tok ...kawan ku nak alah2 tetak mun ku coba baju yang sik sesuai ...mesti ku ada problem palak sus ku ya...hahahah (ku tetak juak time naip tok!)

Lepas kenak tetak and kenak komen ala2 pengomen tetap American Idol..ya kawan ku madah

Kawan ku:ehh duey mun rempuan nak..mun kmk orang nak makei baju bare back...or baju nak mendedah2 tok kmk orang makei Nipple Tape..mun makei ya sik nampak palak sus ya
Aku: bena ngek? mun orang laki boleh sik makei ohh?

Kawanku: nie ku tauk...bolehlah nak...anyway ya macam handiplast bah tapi pakei palak sus jak...bena mun ko makei ya nya lalu ilang and cober apa2 yang patut..mun ko nak tauk ..bukan setakat nipple tape jak..tape pakei badan pun ada..mun nak nyuruh baju tang kacak dipakei ada orang sanggup ngetape seluruh badan nya makei tape..ala org hollywood mun nak pergi red carpet event banyak molah mcm ya..mun ko mauk ku ada tape ya..

Aku: Mena..apa ku sik tauk ohh? tapi badan ku rasa sik perlu lah nak...bukan ku nak pergi red carpet kah apa..mun nipple tape ya mauk ku..siney nak meli ya? ko nulong ku meli lok..mun ku meli kelak eran ajak lah salesgirl nangga aku meli kelak..

Kawanku: aihh watson ada...kedong ko makei baju purple(ari ya ku makei baju purple sama warna ngan pekerja watson) beli jak kat watson ..kelak ku nulong ko meli..
Pergilah kmk duak ke watson ya tek...kawan ku sora terbabak jak madah "ahhh nya tok nipple tape" geram ku ngan nya..ya nama nya sabotaj ....

(sikpat ku nyarik gambar nipple tape..asal ku carik mesti gambar pelik2 jak ku temu..pelik2 kitak org paham2 lah...tapi hampir mcm tok lah rupanya..mun nak tauk beli kitak org kat watson sia..karong wona pink nya...yahh pinky gik ya..so slutty)

(cara makei nya sama jak ngan makei handiplast..tapi nya more nipis and ala2 kedak kulit jak kainya.kelak sik obvious mun makei!)

Lepas ku meli ya tek...cobalah ku tek kat rumah...wallla sik nampak gik palak sus aku kohh..tang lurus jak mun aku makei baju..kacak jak rupa nya kohh...so now tok lah rahsia kecantikan (cantik ke?)

(see...no more palak sus nampak..model tok makei apa pun kacak....bencik nyawa ku (jeles lah ya!)

Brokeback Mountain ... Dueyyyy

Wahhh gigih nya aku berbloggerina..semangat juak aku kinek tok, semangat mcm tok lah diperlukan mun nak jadi seorang bloggerina yang berjaya di alam yang penuh fana tok...blogger mcm tok lah yang di carik untuk memimpin para blogger lain..blogger mcm tok lah yang akan akan berjaya dunia akhirat..aihh melelat aku ..bukan apa sikda kerja nak di polah so mun sik berfesbook, update blog .... rajin and gigih ku kinek tok...

Ish tajuk "polis entri want to jaga..polis mati pencuri jaga" or "ping..ping.ping pingkolak ping..Polis..cak cak cak taik pusak..bontak" yahh lalu teringat ku main polis entri..maka ku nak naip ayat entri jak.lalu melelat lagu2 jaman kegemilangan ku berkepong setiap dasan kat kampong ya...ahhhhh memory...(lalu megin lagu "My Memory" dalam Winter Sonata..nie selendang pokadot mirah tek...ku nak minjam selendang Fara lok..boleh fara?)

Dah gik termegin2 cerita jaman mensia...jaman "Tora" jaman "Deng Dang Datang Lagi"...ku nak bercerita tentang malam marek..as always ku terpaksa pergi memenuhi undangan makan malam mak datin yang kegersangan ...(o0i udah gik megin lebih2 duey ehh) sikdalah , malam tadik dak kawan ku mbak makan2 di rumah nya..kedong nya ada small gathering bersempena dengan pindah rumah baru (bila ku nak meli rumah ohh...sik juak cukup2 duit & budget ku tok..nindak sikda budget nak alah enjoy) kacak rumah nya koh..apa lagik ngeso lah..ala2 Eric Leong lah ..ala2 fushion modern giteww...nang kacak lah rumah kawan ku ya...bangga + jeles ku..tapi more to bangga sbb kawan ku dah maju ke hadapan.

(Tora Datang lagi....dolok jaman ku kecik cokolet tok lah pemesss)

Sebelum ku nak pergi rumah kawan ku tek..sempat juak aku meli baju baru..nindak mauk juak nak ngesep maka tauk nak majoh datang sia kelak..tapi tetap jaku tetap juak nak ngesep ya ku malas...walaupun tek nak...meli lah ku baju baru petak2 lengan panjang .. suka ku nangga baju ya warna biru..aku pun kacak juak makei (biasalah ku ..feelin2 kacak ke dirik) . Makei ku baju ya dengan ngan jean ku tek...tiba-tiba "kringggggggggggggg-umm adakah ya bunyi ringtone aku?) telepon ku bunyi..si ngek sorang kawan nyuruh ngambik nya sekali....aku malas nak ngambik nya sbb rumah nya melimpas kubur sameriang tapi ngenang kawan tek nak..paksa rela lah ku ngambik nya (terus megin lagu Rohana Jalil "aku insan yang lemah ..hanya mampu berserah")

Dalam kol 8:15 mlm mcm ya dah tercegat aku depan rumah nya..nantik si dang ager tok sempat juak ku nemu duit 50 sen depan rumah nya...dalam kol 8:30 mcm ya baruk ready..sik juak ku nanga kacak nya..cam ya juak...dah lah makei minyak wangi Silky Man..so mawi (ku rasa jak nya makei Silky Man..bau tang sik kacak jak bah)

Kak ya terus beloyar tentang tiger wood kmk duak dalam kereta tek...biasalah gossip tiger wood berkendak...haruss nya berkendak bah..banyak duit bah..ya conclusion mek duak ttg kes tiger wood tek..sampei mek duak ke rumah kawan ku tek..ku nangga kawan ku tersenyum2 ..tersengeh2 lepas ya berbisit2 sama dirik..aihh lalu nebes nyawa ku..adakah zip seloar aku terbukak?

(Brad Pitt gik pandei lupak ngezip seluar kohh...adakah nya duak Angelina bekak....(*&&^^%$) )

Ada taik idong sangkut kat idong ku kah? adakah makeup ku sik tebah malam ya? confius kmk duak kawan ku....tiba2 kawan ku nak ngempun rumah baru ya berdiri tengah aku ngan kawan ku sambil nepok2 bahu kmk duak...

" hey everyone...tangga siapa datang tok...pasangan Brokeback Mountain datang"

(ishh ada kitak org nanga cerita tok?...kenak pangkak nyaru mun jadi mcm ya ehh)

Pecah perut orang tetak ngan statement ya...lepas ya baruk ku perasan kmk duak makei baju tang sama jak pesen... baju petak2 aku warna biru kawanku warna coklet muda...ku makei jean biru tua..nya pun sama...rambut pun pesen ala2 sama...dah mek duak perasan tek..lalu merah jak muka kmk duak...dahlah kmk duak2 single dak lain semua dah nikah/bertunang/berkendak (erkkkk!) nang kede nyawa kmk duak malam ya...sialan paula brachos juak!

(mcm tok lah baju ku beli ku..ku rasa nang sama lah)

Malam ya nang kenyang ke kenak pak..kenak makan..kenak "pak" peringkat dewa mahabrata..antara lawak yang sak ati yang masih tersemat dalam utak ku...

(mestikah menyamakan baju ku sama ngan baju tok? ku rasa baju ku kacak gik)

"kitak duak baruk pulang camping dekat santubong nak...santubong ya brokeback mountain kitak duak lah"

"yohh bila gik tek? ko mauk aku jadi bestman ko tek...terpaksa ko nikah kat california kelak..mesti bangga bapak kau duey...anak iman nikah sama spesis"

Mun ku nak nulis dalam tok sampei numpang blog orang sebelah indah ...kuatan puas kenak "pak"...semalam-malam ya kmk duak kawan ku lalu bebek..sik berani jakok sama dirik...nang puas kenak "pak"...ya nama shitbai (gabungan shit + cibai).

(supan nyawaku ..rasa nak molah mcm tok juak di sukut rumah ya)

So moral of the story...
1) jangan mauk mun orang nak numpang kereta ...
2) jangan pakei baju petak-petak
3) datang dengan gerek (bah carik gik gerek nun...tok sik suka juak idup single..duey ko mesti carik gerek tahun depan tok!)
4) jangan..jangan...dah lah aku pun sik tauk apa sebenarnya moral of the story tok.....

Jom Enjut Enjut

Enjut enjut, enjut....Ala ramai enjut....Enjut jangan tak enjut....enjut mari mari enjut....Enjut enjut, enjut....Ala ramai enjut...Enjut nak tak tak enjut.....enjut mari mari enjut...Dueyyyy lagu apa nak bunyi kenak enjuttt2 mcm ya so lalu megin nak pelek aku...

(my hump..my hump..my hump)

Lupak nak madah..minggu lepas dah lepas semua hazab kerja..semua kerja dah settle..dak bos2 dah start bercuti2 ..nyaman nyawa ku...kitak orang tauk mcm2 terjadi last week..setiap kali mun ada big function di opis and mun aku terpaksa join tauk ada aku menyaksikan pelbagai tabiat yang luar tabiee ..

Kenak selar mata : ku selalu kenak ya..dah sikda eppek agik dah kenak selar..walaupun besar nie ko nyelar mata ..tetap mata ko sik sekacak mata Rozita Che Wan

(yahh mirah jak mata mbak nyelar kirik kanan...lalek ku!)

Kenak Terais: tauk ada...walaupun bukan salah kita dak bos2 nang suka nerias koh...tapi setiap kali mun ku dalam meeting nangga daknya nerias mesti ku rasa daknya sebenarnya molah latihan vokal..so apa2 lah labuuu...ku tetap maintain cute duduk ujung meja ngambik note apa di kerepak daknya (walaupun dalam utak ku time ya mala jak berlagu "tik tok dari ke$ha" malas ku nak nanga muka daknya.)

(ko nak nerais?....omong sama tangan!)

Kenak Wakenabeb a.k.a lari dari tanggungjawap: Tok lah ku lemah ..mun dah betak2 org tauk ya portion nya pun kerja ..tapi nyaman2 madah "I dont know...you should know that better than me" ..ya baru kifimakfak ..tapi ku tetap maintain ayu (bukan Ayu -One in the million ya...puaka muka nembiak ya)

Tapi semua ya dah berlalu last week(Hooorayyy!)...last meeting ari jumaat telah melabuhkan semua kepuakaan nya..dak bos2 ku mungkin dah di Australia kali...cek2 pergi Tanjung Puk jak ..eksen jak madah pergi Australia bena nak kah...mun ko pulang sikda oleh siap ko! ku tunuk ku diari kau..kelak sikpat di update lagik yahhhhh (ekpresi Rika Sumanto)

So this week...aku akan gigih berblog..update Facebook ku..komen2 ku gambar orang...ngelayo kirik kanan ...ngular...dan apa2 sewaktu dengan nya.

So apa lagik..mauk join ku kah? kita lepak2 ..chill2 ...kedong ku dah ilek2 kinek tok..kelak mun ku dah busy nak dapat gik ku duduk terkankang ngengkeng mcm tok lagik...

(ilek2 sampei ujung tahun..sampei bos pulai lah ngek! ngek! ngek!)

No More Manok Masak Kari ala Creme Brulee'

Bah kitak mulakan dengan...

"para penonton
bapak-bapak ibu-ibu semuanya
jangan heran kalo DUEY sedang goyang
rada panas ah ah ah ah , agak seksi
maafkanlah"

Inul Darasista-Goyang Inul














lagu seterusnya...

"Iman tak dapat diwarisi
Dari seorang ayah yang bertaqwa
Ia tak dapat dijual-beli
Ia tiada di tepian pantai"

Raihan-Iman Mutiara














Yahhhh duak lagu yang berbeda genre tapi diminati oleh orang yang sama...apa kitak org rasa nembiak macam tok? anggol? sewel? kacak(semestinya)?sexy (ooi tadik ada org madah burit ku tough)? Or/atau nembiak tok just a poser di alam bloggerina tok..yang sebenarnya nembiak tok seorang yang si*l...kihak...membosankan...muka mcm sardin king cup masak ngan bawang bakong engkah cabik cambur sos nyonya ngan kicap tong nam...

Sebenar aku pun confuse ngan aku...ari tok ajak ku dah anggol ngan banyak orang...tapi orang anggol sik ngan aku? ahhh persetankan muka mcm sambal belacan kak kiah...aku rasa kita mesti nerimak dirik pun..walaupun aku kacak sik semestinya ko kecik ati ngen jeles...mun muka ku jaik pun bukan sikpat botox ngan plastic surgery...yang penting di situ ada Levis mesti ada Dockers dimana ada rojak ada lah Kuchei ngan Tok janggut...dimana ada boxer short di adalah G-String..

Kali tok ku sik mauk mellow dramatik mcm Fasha Sandha dalam "Natasha" nak alah2 ngansa..ku sik mauk jadi bait gik...sik mauk kenak injak2 ...sudah lah ...no more cardigan guys with yellow sun shiny smile with Bottega Veneta tote bag..no more "hi good morning" no more "Dah makan...makan lah dolok ohh kelak lapar"no more..no more...

Berapa kali ku madah beg aku nang beg org laki tapi sik cayak...mun nama Fashion Loser bukan nya tauk mun org ngesep sikit...

Perlukan kita berubah jadi mean and bad guy untuk berjaya?
dah...dah (cukup!) cukup gik ku ngerepak...udah gik ku nengar lagu "Highway To Hell" dari ACDC ..

(darik tadik ku nengar lagu tok!)

ku nak nengar lagu Weezer "Island In the Sun" gik pakei ku megin ku di Hawaii...

Peberet band dari jaman ku sekolah


----The end----