Brokeback Mountain ... Dueyyyy

Wahhh gigih nya aku berbloggerina..semangat juak aku kinek tok, semangat mcm tok lah diperlukan mun nak jadi seorang bloggerina yang berjaya di alam yang penuh fana tok...blogger mcm tok lah yang di carik untuk memimpin para blogger lain..blogger mcm tok lah yang akan akan berjaya dunia akhirat..aihh melelat aku ..bukan apa sikda kerja nak di polah so mun sik berfesbook, update blog .... rajin and gigih ku kinek tok...

Ish tajuk "polis entri want to jaga..polis mati pencuri jaga" or "ping..ping.ping pingkolak ping..Polis..cak cak cak taik pusak..bontak" yahh lalu teringat ku main polis entri..maka ku nak naip ayat entri jak.lalu melelat lagu2 jaman kegemilangan ku berkepong setiap dasan kat kampong ya...ahhhhh memory...(lalu megin lagu "My Memory" dalam Winter Sonata..nie selendang pokadot mirah tek...ku nak minjam selendang Fara lok..boleh fara?)

Dah gik termegin2 cerita jaman mensia...jaman "Tora" jaman "Deng Dang Datang Lagi"...ku nak bercerita tentang malam marek..as always ku terpaksa pergi memenuhi undangan makan malam mak datin yang kegersangan ...(o0i udah gik megin lebih2 duey ehh) sikdalah , malam tadik dak kawan ku mbak makan2 di rumah nya..kedong nya ada small gathering bersempena dengan pindah rumah baru (bila ku nak meli rumah ohh...sik juak cukup2 duit & budget ku tok..nindak sikda budget nak alah enjoy) kacak rumah nya koh..apa lagik ngeso lah..ala2 Eric Leong lah ..ala2 fushion modern giteww...nang kacak lah rumah kawan ku ya...bangga + jeles ku..tapi more to bangga sbb kawan ku dah maju ke hadapan.

(Tora Datang lagi....dolok jaman ku kecik cokolet tok lah pemesss)

Sebelum ku nak pergi rumah kawan ku tek..sempat juak aku meli baju baru..nindak mauk juak nak ngesep maka tauk nak majoh datang sia kelak..tapi tetap jaku tetap juak nak ngesep ya ku malas...walaupun tek nak...meli lah ku baju baru petak2 lengan panjang .. suka ku nangga baju ya warna biru..aku pun kacak juak makei (biasalah ku ..feelin2 kacak ke dirik) . Makei ku baju ya dengan ngan jean ku tek...tiba-tiba "kringggggggggggggg-umm adakah ya bunyi ringtone aku?) telepon ku bunyi..si ngek sorang kawan nyuruh ngambik nya sekali....aku malas nak ngambik nya sbb rumah nya melimpas kubur sameriang tapi ngenang kawan tek nak..paksa rela lah ku ngambik nya (terus megin lagu Rohana Jalil "aku insan yang lemah ..hanya mampu berserah")

Dalam kol 8:15 mlm mcm ya dah tercegat aku depan rumah nya..nantik si dang ager tok sempat juak ku nemu duit 50 sen depan rumah nya...dalam kol 8:30 mcm ya baruk ready..sik juak ku nanga kacak nya..cam ya juak...dah lah makei minyak wangi Silky Man..so mawi (ku rasa jak nya makei Silky Man..bau tang sik kacak jak bah)

Kak ya terus beloyar tentang tiger wood kmk duak dalam kereta tek...biasalah gossip tiger wood berkendak...haruss nya berkendak bah..banyak duit bah..ya conclusion mek duak ttg kes tiger wood tek..sampei mek duak ke rumah kawan ku tek..ku nangga kawan ku tersenyum2 ..tersengeh2 lepas ya berbisit2 sama dirik..aihh lalu nebes nyawa ku..adakah zip seloar aku terbukak?

(Brad Pitt gik pandei lupak ngezip seluar kohh...adakah nya duak Angelina bekak....(*&&^^%$) )

Ada taik idong sangkut kat idong ku kah? adakah makeup ku sik tebah malam ya? confius kmk duak kawan ku....tiba2 kawan ku nak ngempun rumah baru ya berdiri tengah aku ngan kawan ku sambil nepok2 bahu kmk duak...

" hey everyone...tangga siapa datang tok...pasangan Brokeback Mountain datang"

(ishh ada kitak org nanga cerita tok?...kenak pangkak nyaru mun jadi mcm ya ehh)

Pecah perut orang tetak ngan statement ya...lepas ya baruk ku perasan kmk duak makei baju tang sama jak pesen... baju petak2 aku warna biru kawanku warna coklet muda...ku makei jean biru tua..nya pun sama...rambut pun pesen ala2 sama...dah mek duak perasan tek..lalu merah jak muka kmk duak...dahlah kmk duak2 single dak lain semua dah nikah/bertunang/berkendak (erkkkk!) nang kede nyawa kmk duak malam ya...sialan paula brachos juak!

(mcm tok lah baju ku beli ku..ku rasa nang sama lah)

Malam ya nang kenyang ke kenak pak..kenak makan..kenak "pak" peringkat dewa mahabrata..antara lawak yang sak ati yang masih tersemat dalam utak ku...

(mestikah menyamakan baju ku sama ngan baju tok? ku rasa baju ku kacak gik)

"kitak duak baruk pulang camping dekat santubong nak...santubong ya brokeback mountain kitak duak lah"

"yohh bila gik tek? ko mauk aku jadi bestman ko tek...terpaksa ko nikah kat california kelak..mesti bangga bapak kau duey...anak iman nikah sama spesis"

Mun ku nak nulis dalam tok sampei numpang blog orang sebelah indah ...kuatan puas kenak "pak"...semalam-malam ya kmk duak kawan ku lalu bebek..sik berani jakok sama dirik...nang puas kenak "pak"...ya nama shitbai (gabungan shit + cibai).

(supan nyawaku ..rasa nak molah mcm tok juak di sukut rumah ya)

So moral of the story...
1) jangan mauk mun orang nak numpang kereta ...
2) jangan pakei baju petak-petak
3) datang dengan gerek (bah carik gik gerek nun...tok sik suka juak idup single..duey ko mesti carik gerek tahun depan tok!)
4) jangan..jangan...dah lah aku pun sik tauk apa sebenarnya moral of the story tok.....

10 comments:

i'm_sicK_n_tiRed said...

lucu juak... sempat juak nemu duit lima posen dpn rumah kawan ko... haha...

aok eh... nama malam tek nak. Ne nampak paduhal pake baju sama..haha..

Asma Cullen said...

da kmk nangga cita berok bek ya koh... nang paloi... ehekzzz... jgn ehhhh... mati kita...

f.loren said...

hahhaah baju cetak nang koman jak antara sidak2 patahtulangblakang mbak ngohok2 (brokeback tek nak)

sekpa pakey jak lah asal dirik rasa ensemm.

bah single, kamek single juak. dah mala ngitok kamek lam blog ada papa kahhh tok? aieh mati lahhhhhhh........... dueyyyy!

aku...ejot said...

duey...ktk nk ne satu brokbek ya teK??? heath ledger or jake gyllenhaal????hehehahahahh

Asphyxia said...

Numpang netak.....wakakakakakak!!!!

egeh beb said...

LMAO (ya jak dapat ku madah)

CoKeLaT-RaWkZ said...

Mr. Duey salah gambar engkah kitak ya, coba gambar si Heath nangis2 sambil encium baju petak2 ya ahahhaha..

joynstar said...

eheheheee

napa kah???broke ya' back mountain baby! hehehihi...rasa baca post fag jak. sikhal...biar gay asal bergaya.


XoXo

Mr Duey said...

eh ahh eh ahhh eh ahh e ahh (lagu mas idayu)

Im sick and Tired
-untung nemu 5o sen ya dapat juak nambah pakei ku mayar tol..yalah tek dah nama malam nie lam nampak kawan ku makei apa..luar bip nya nie ku tauk (ko kelakar pasal seluar bip nak)

Farah
-kitak single? setauk kmk beyonce jak single ladies ...lady gaga pun single juak..megan fox pun single juak..tiger woods sik lamak gik single juak...jadi jandan dah tiger wood sik lamak lagik

ejot
-leath ledger or jake ..tak main lah kmk Brad pitt okey yahhh sik mauk alah juak!

asphxia,
ngek tetak jak ko sia..kelak ko makin gemuk!

Egeh
-awok tetak jak..kelak tetak balit!

Cokolet
-kelak ku engkah gambar ya lalu kenak pakak nyaru ku..mun sik pun laptop ku kenak virus

joynstar...
fag apa jak lahh...nyesal ku makei baju ya..walalupun aku tauk ku kacak makei apa pun..

dukunlintah plk said...

haihh lambat cita ku komen.. numpang tetak lok.. wakakakakaka..