Plaster dada & Titek-Titek Noda

Sik lamak gik Chirstmas ohh..ku nang suka lah chirstmas tok, aku dah start dah humming lagu chirstmas..bukan apa, start jak chirstmas ..mesti best2 sales..semua dasan sale...even india street pun sale koh...ku sik pat nangga sale-mesale tok start nyawa ku nak berbeli barang...penyakit kah apa ya..kelak2 berbeli barang sik juak aku makei..ada baju ku gik dalam plastik sik dipakei..ada sekali aku di KL shopping nangga Hans Isaac model for Yision pun brand...kacak bena nya makei sweater ya..beli lah aku tek..cek2 sekali ku makei ...malas ku nak madah Hans Solo (watak dalam Star Wars) kacak gik kali..malasku..ku salahkan api kunin kat supermarket ya...nyuruh ku tang kacak jak mekei masa dalam fitting room tapi sebenarnya..hampehhh "I Hate You Api Kunin!" (api disalah nya maka kau pun nang sik kacak duey!)

(I Hate you api kunin...nyuruh ku tang tebah jak makei baju..tapi sebenarnya..hampeh!)

Kitak orang pernah sik ngenek boypren..abang..bapak kitak orang shopping..lepas ya kitak orang nangga T-shirt or baju ya kacak tapi bila disuruh kitak orang boypren,abang or bapak kitak orang makei baju ya jadi sik kacak? mesti ada jak sik kenak nya...ahh tensen nyawa ku ehhh coba suruh dak brad pitt makei gak..makei guni beras pun kacak...mun kita tek terpaksa nangga cutting lah..fabrik lah..apa lah padah jak..ngakuk jak kau (duey) sik kacak..sudehhh

(perlukah aku dramatik mcm tok miker kenak aku aku sik kacak makei baju nak dipakei patung or model dalam magazine ya? ..ngakuk jak kau sik kacak duey!)

Based from that Intro (yahh panjang sik intro ku...) last week jalan lah sopping ku ngan kawan ku plan tek nak ngenek jak nya berbeli tek...tapi aku kuat juak coba baju ya ku malas..setiap kali ku nyoba mesti ku ada problem tok..mesti palak sus ku cedol2 jak kat baju ya tek..sik lah ketara gilak tapi ku nang cerewet mun nak berbeli tok ...kawan ku nak alah2 tetak mun ku coba baju yang sik sesuai ...mesti ku ada problem palak sus ku ya...hahahah (ku tetak juak time naip tok!)

Lepas kenak tetak and kenak komen ala2 pengomen tetap American Idol..ya kawan ku madah

Kawan ku:ehh duey mun rempuan nak..mun kmk orang nak makei baju bare back...or baju nak mendedah2 tok kmk orang makei Nipple Tape..mun makei ya sik nampak palak sus ya
Aku: bena ngek? mun orang laki boleh sik makei ohh?

Kawanku: nie ku tauk...bolehlah nak...anyway ya macam handiplast bah tapi pakei palak sus jak...bena mun ko makei ya nya lalu ilang and cober apa2 yang patut..mun ko nak tauk ..bukan setakat nipple tape jak..tape pakei badan pun ada..mun nak nyuruh baju tang kacak dipakei ada orang sanggup ngetape seluruh badan nya makei tape..ala org hollywood mun nak pergi red carpet event banyak molah mcm ya..mun ko mauk ku ada tape ya..

Aku: Mena..apa ku sik tauk ohh? tapi badan ku rasa sik perlu lah nak...bukan ku nak pergi red carpet kah apa..mun nipple tape ya mauk ku..siney nak meli ya? ko nulong ku meli lok..mun ku meli kelak eran ajak lah salesgirl nangga aku meli kelak..

Kawanku: aihh watson ada...kedong ko makei baju purple(ari ya ku makei baju purple sama warna ngan pekerja watson) beli jak kat watson ..kelak ku nulong ko meli..
Pergilah kmk duak ke watson ya tek...kawan ku sora terbabak jak madah "ahhh nya tok nipple tape" geram ku ngan nya..ya nama nya sabotaj ....

(sikpat ku nyarik gambar nipple tape..asal ku carik mesti gambar pelik2 jak ku temu..pelik2 kitak org paham2 lah...tapi hampir mcm tok lah rupanya..mun nak tauk beli kitak org kat watson sia..karong wona pink nya...yahh pinky gik ya..so slutty)

(cara makei nya sama jak ngan makei handiplast..tapi nya more nipis and ala2 kedak kulit jak kainya.kelak sik obvious mun makei!)

Lepas ku meli ya tek...cobalah ku tek kat rumah...wallla sik nampak gik palak sus aku kohh..tang lurus jak mun aku makei baju..kacak jak rupa nya kohh...so now tok lah rahsia kecantikan (cantik ke?)

(see...no more palak sus nampak..model tok makei apa pun kacak....bencik nyawa ku (jeles lah ya!)

7 comments:

Ms Tikot said...

Hollywood nak gi red carpet, kebanyakan cdaknya mana2 nak pakei baju fitting ya, cdak selalu engkah korset dolok nak... Ya perut cdak kempis. Hohooo

Asma Cullen said...

actually mr duey... wpun designer brand skalipun... bila cdak dah ada model or spokeperson utk brg cdak, cdak akan automaticly mendesign baju khas utk cdak... bsukat apa itu ni... dats y kita jgn tpengaruh glak ngn fashion... byk member kmk jd fashin victim... konon nk ekot avril lavigne la... Nicole susahnakeja(pcd) la... siti nurhaliza la... last hampeh... hancussssss... kedak gai jk... yg penting bila makey bj... Confident mesti ada... mcm kmk towk sbb big size, kmk kenak pandei ngatur fashion kmk mpun... so xkalah juak lah ngn cdak artis towk ehhh... yerrrrrr... *sempat juak tek koh...* bah bah... slmt berpesen ktk sia...

egeh said...

bahhh makei baju bebeq gik sia. kedong palsus dah sik nampak tek nak ;)

Asphyxia said...

Yohh....bokku tauk ada nipple tape indah koh (aku gik makei perauk). Mokku ncarik kat watson kelak. guardian ada sik oh?

i'm_sicK_n_tiRed said...

Hahaha... lucu Mr. Duey... sik kalak2 orang molah entry pasal palak sus koh... haha.. prey tetak..

nipple tape?? Mcm pes tyme dengar.. Mun tape part lain xda kah.. haha..

joynstar said...

hehehihihu

lawak la malam krismas aku

XoXo

dukunlintah plk said...

bah.. pakei jak hendiplas sia.. mun mok cover baik punya agik pakei nok cloth tape.. bukan nok plastik.. pas ya mun mok mukak.. babak laju2 deras2.. wahahahaha aihh ngereco ku tok.. mok madah hepi nuyear 2010 :p