Ku ke Udara Lagi


Hi selamat hari raya maap jahir dan batin (terus pose cium palaktut setiap sorang bloger swak...dari abang F&F to Kak Egeh-persoalanan nya daknya maca sik blog aku..ahhh persetankan yang penting gue dah minta in maafin ..boleh aku tersaruk kelakar indon sebab banyak gilak nangga sinetron indon? or sebenarnya nangga BF luna maya ngan ariel peterpen?? jawapalah ko pun Kak Peah..malas dah duey nak nekak nekik tok)

Well awal2 penceritaan dah berunsur senggol-senggolan cubit-cubitan...ku anggol aek menet kali, nindak asal org datang aku numtum aek menet juak nindak badan semakin "parai" matilah aku, mun seluar sendat turun kerja next week tok...ada berikat ngan tali sansi seluar kuatan dedat gilak ...

Apa oleh kitak orang raya tok tek? selain lepak di Spring, bagei aku sik tauk kitak org sitok sikit2 Spring..sikit2 Spring...persoalanya kelasss ke spring itu ?? Sin Nam fatt and Wan Fatt tetap the best okey...spring ada juak sabun temulawak? ada jual podar Holiday On Ice...sik ada..mun setakat ada Padini & Esprit jak..sik boh jak lawan SNF (bukan Siti Nurhaliza Production ya SNP tapi SNF is Sin Nam Fatt) ..SNF siap ada jual Dolce & Gabanna okey...D&G ada glitter2 segala dekat Tshirt ya...Spring ada?? sikda nak?

Well raya ku boring tahun tok...aku sik nyemput org dtg rumah sbb ..sikda sebab hahah sukati jak aku madah, rumah kmk org sikda kuih ngan org opis aku..tapi close friends tetap adalah..ya pun mencolek aku ngembak pergi karaoke di Popwave sampei kol 2 pagi...gila apa karaoke ari raya...plus aku bukanya pandei belagu pun, tapi aku jenis On jak..lepas ya siap molah pole dancing atas meja..boleh ku loba kedak ya? hahaha

Oklah permisa aku nak majoh kuih ati parek lok..lepas ya nuntum aek mencess (ku pernah cerita kitak org ttg nama aek mences ya) so kawan2 bloger dijemput datang ke rumah Mr Duey tok...kuih siklah banyak, sik nyaman juak sbb beli di Mita Cake House Satok (detailed info ok) tapi Duey hanya mengidangkan kecute-tan dan keenseman diriku ini...jadilah nak, dari sik ngindang apa2...so saya dengan akhiri dengan ucapan..

"Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin"

Pelamin Anganku Musnah

Haiyakkkkkkkkkk......apa khabar kitak orang? dah ready nak raya? aku sigek benda pun sikda..yang baru2 tok ku meli ...luar bip ajak..aku pun eran kenak aku suka meli seluar bip..asal nak festive season bait nya Raya/Christmas/Gawai gago lah aku meli seluar kecik ya...


(p/s: it not a fetish ok..aku sekalor jak...and for info G-string is not for guys...sik selesa...kantoi ku pernah makei G string...lalek lah bukan kitak orang ada nangga pun nak.......ooi duey udah gik cerita nak pelik2 ...bulan posa tok...)

Last week after entri yang bertema "Jiwa meronta...ketuyak beng-beng" ...aku siklah down kah apa...aku jenis yang respect semua pandangan bah..bena apa dipadah Miss Ngek ya, semuanya benar dan fakta..I have to face the fact...move on ajaklah nak..

Sebenarnya ku nak madah..last week aku di oper jadi model baju pengantin...(yahhhhhhhhhhhhh) inggar sik kitak orang..aku pun inggar..kawan ku tok photographer lah (kononya) nya nyarik model (kejap word ya nyuruh ku muntah mbak inggar) pakei kedei kawannya yang offer pakej orang nikah..so nya nyarik model laki, lalu oper nya aku yang sik kacak/gemok/miskin/sikda kereta camry tok model pakei nya..model semadi nadai bah...tanpa berfikir panjang dan akibatnya terus ku madah ok...

Kinek tok ku dah merasa mcm nie rasa org nikah..bertukar baju berpuluh2 igek baju...nang perek nyawa mbak lelah mcm nak mati leput..kejap jadi pahlawan jawa..kejap jadi org puteh...kejap jadi org jepon....kejap jadi org india...bagi aku yang belum nikah tok ...sik ku sanggup nak bergambar mcm ya lagik ehh..mun aku nikah kelak, pakei jak sigek baju kan senang...mena nak?

Nang mcm2 pose ku polah...nerap/terkangkang/nonggeng ....semua pose2 yang mun Tyra Bank nangga lalu nanggis sbb nya sik pernah terpikir molah pose berani mati mcm ya....yahh ya namanya "Dasar pandang Ke timur"...so siapa2 yang ada pergi kedei tok (sik ku betah nak madah nama kedei ya..anyway kedei ya pun baru juak) and ada nemu muka aku model pakei pakej perkahwinan sia, jangan di tetak ok...that is my first model experience...mcm lagu Madonna bah.."Like a virgin touch for the very first time" hehehhehe

Tyra Bank sik puas ati ngan Mr Duey sbb pandei gilak pose "Super Fierceeee"

Tapi sigek jak komen ku sikpat lupak ....

Photographer: Duey...ko dalam gambar nang photogenic ohh...the camera just love u ..tapi kenak idup-idup muka ko JAIK ohh

Sialan sik komen ya???...terus SENTAP lalu dalam hati ku berlagu "Pelamin Angan Ku Musnah"


-The End-

Ko Ada?..Sik Ada...


Miss Ngek: Ko kaya?
Mr Duey: Sik

Miss Ngek: Ko Kacak?
Mr Duey: Sik

Miss Ngek: Ko ya gemok...sik teringin ko jadi kedak Zac Efron?? Aaron Aziz?? sik ko mauk?
Mr Duey: Kmk cuba nurun berat badan...kelak mek pergi gym lagik..

Miss Ngek: Berapa banyak duit ko dalam bank?
Mr Duey: Sik banyak...utang gik banyak mek rasa...

Miss Ngek: Ko ada berisik kasut ngan baju Gucci Spring Summer Collections 2010?
Mr Duey: Sik...sik mampu


Miss Ngek: Ko berisik kereta Camry?
Mr Duey: Sik...sik mampu mayar bulanan nya...sik cover ngan gaji kmk


Miss Ngek: Ko ada berisik rumah dirik pun?
Mr Duey: sikda...gik ngumpul duit..insyallah tahun depan kali mun sik tahun akan-akan datang...

Miss Ngek: Dahlah muka jaik..muka sik siap..badan gemok..sik berharta..sik berduit..apa lah ko ada?
Mr Duey:... ***silent***....


-The End-

Posa Ku Tebik

Hey apa khabar kitak orang semua? mcm nie puasa? ada posa " yang yok pulang rumah mukak periok" jenis posa kah? bulan posa tok bagus kitak orang bedekah..time berjalan di Bazaar ramadhan di satok ya jangan lupak meli lebih makei merik ngan anak2 yatim sia ..ttg bazzar ramadan tek, adalah marek (sabtu), aku jalan sorang dirik ke bazaar ramadhan satok...mak oii...walaupun kedei nya sik banyak kedak jaman aku gik kecik tapi tetap full org sia. Time tok banyak kuih yang kita jarang jumpa kita boleh jumpa time posa tok, mcm 2kuih excotic and kinky (opps salah channel perkataan ya) dijumpa....tapi sebenarnya ku nak bercerita bkn ttg kuih tapi ttg kisah time aku jalan kat bazaar ramadhan, satok sia...

Time aku jalan sia, aku nemu rempuan ya nang kedak Nia Ramadhani...nang kacak, ngetop, badan mantap, rambut kacak...sus kach (tebik posa aku ari ya..nindak layap samper jujuh aek liur kuatan menar gilak merati)...shiohhhhh layap aku sampei ku terpadah ngan makcik jual kuih sia "awok kuih tok 10 igek"..tiba-tiba jak ngawok... maka aku sebenarnya nak madah meli seringgit jak...sikpalah demi kau-"rempuan kedak Nia Ramadhani"....10 igek kuih melaka pun sikpa..seloyang pun kamek sanggup meli...

Nang kacak ko Nia Ramadhani...

Selain nemu rempuan muka kedak Nia Ramadhani ya (itok aku ehhh)...time aku jalan2 sia aku nang layap nangga orang kedak semut ngeronong meli barang makan, nang mcm semua di borong nya, mena nak kah dapat majoh semua ya...tapi time aku gago2 meli kuih sik jauh dari org jual aek tebu tiba2 aku rasa org nyuit pinggangku ..beliang nyawa ku ehh...sekali ku noleh nak, mampuss kuss semengat...pondan rambut ala2 Rihanna senyum ngan aku (san sekejap bila ngingat).....

Ala-ala rambut mcm tok lah...walaupun

Dan paling ngutiknya lagik si "Rihanna" tok dtg ngan kawan-kawan nya ngerumun dibelakang aku (dalam 5-6 org mcm ya, sekali imbas aku pikir dak Pussycat Dolls nie tek bejalan di satok tok)... bukan Pussycat Dolls nak berlagu ya tapi Pussycat Miaw mcm tok lah daknya....


Terus pucat mukaku...apa lagik terus angkat kaki "sheeda" berdebus lari dari sia....sebab aku sik rela dinoda..awwwwww!

Salah aku meh?

Aku tauk tok bulan posa tapi aku boring ..dah abis aku ngangkang ngengkeng nangga dvd..mcm2 aksi dah ku polah depan TV ..tido berderok kekirik...kekanan..nonggeng...nerap dan mcm2 aksi melampau dah ku polah tapi tetap aku boring yang teramat...so bagus jak aku update blog ku yang entah apa2 tok....mcm sik best lagik dah nak berblog tapi mun time2 boring baruk aku gago nak ngagak blog..blog tok mcm umpa mun kita berbini 2 (Blog bini no 1.and other entertainment bini no 2)...ofcourse bini kedua jadi keutamaan ...bini pertama mun dah boring2 baruk ngagak (astaga) ....

Well, apa khabar kitak org semua tek (baruk nak nanyak) bagus? sihat? apa lagik jum berlagu semut merah (lalu megin ku pergi ceramah CNI...ishh ku rasa aku sik sesuai nak berjajak mcm tok ehh...lemah semangat aku nangga org bersemangat berkobar2 ...kelak terpaksa aku di kebor ngan tapeh itam pakei ngambik semangat yang dah hilang tek nak.. tapi aku nang salute dgn semangat dak ahli MLM tok...tapi aku nang san jak nangga daknya bersemangat gilak mcm ya (terus masang minyak san di mukaku)

Apa sebenarnya nak di cerita aku ohh? masa aku berhibernasi (ada sik kedak ayat lucah hibernasi ya? ...umm utak kuning di bulan puasa? jangan okey) sebenarnya aku gago travelling kirik kanan...ada sebulan ya dalam masa 2 minggu aku naik turun nait belon ..seluruh sarawak ku jelajahi...dari bandar besar sampei ke kapit aku berjalan...(kerja aku memerlukan aku ngabas dak kaban2 aku bah..alah mcm YB melawat kawasan). Tapi nang lelah lah..ada seminggu ya aku dari kch ke miri -bintulu-sibu-kuching agik...turun pagi nait belon kol 8 mcm ya ..pulang last flight ari yang sama...pulang rumah ujung minggu lepas ya ari isnin start agik travelling, dalam masa sebulan ya nang ku travel jak..sempek nya ehh...masa ya lah ku feelin2 aku berkerjaya sbg steward...selalu ku megin ku madah tok "pintu keselamatan berada di hadapan dan kiri kanan anda" ..dolok ku pernah megin ku nak jadi steward tapi masa ku madah (form 2 time ya ku rasa) pakei tetak org jak ...tapi dah ku nangga steward and stewardess kinek tok sik juak giney2....(matilah mun ada steward & stewardess maca statement tok)


Kepak nang kepak travelling tok..tapi yang best nya, time ya baruk ku gago nak call ...jejak kasih..bersamamu...sembilu kasih ..ketuyak beng beng ngan kawan2 time ku study dolok...kebanyakan daknya masih kedak dolok ...anggol2 sekalor urat ..ya ku suka ngan kawan2 ku..daknya banyak happening ..nak sik happening pun banyak juak..nak sik happening aku out ku jak...bak kata Heidi Klum "one minute you in and after that u are out"-Petikan Projek Runaway series...

Mun ku nemu dak kawan2 ku lamak ..ada yang dah ngengon 2-3 orang anak startlah kau jaik ati ngan aku pun sikda berbini -beranak tapi feelin ya only last about 2 minit lepas ku pikir2... best juak jadi single..dapat ku flirt2 ngan org lain..ku nak berjalan sik payah mereport ngan siapa2-adalah sorang kawan ku, mun nya keluar ngan kmk org, bini nya setiap seminit call or sms (sik ku bulak) nang ngecek lah...mun ku nangga laki nya..sik juak kacak, perut dah boncet ...apa nak di jeles nya ohh..okey maybe aku belum nikah-berkeluarga aku sik paham kali..but dont you guys think...marriage is all about trust? (lalu speaking london aku....aku mun ku anggol/manas/panas start lah ku speaking berdebus-debus ...)

Aku sik tauk apa main entri kali tok...kali ku boring tergelay2 lalu nulis apa2 jak...bah malas ku nak nulis lagik lok...ku nak nangga klip Ariel ngan Luna lok...byeeee

Rahsia ku kini Milik mu

Ko pikir Simplicity jak makei tag line ya...no..no..no aku juak mauk makei tag line ya. Sebenarnya aku sik paham orang kinek tok kenak semua orang mauk kacak..mun dah semua orang kacak siney nak engkah org muka jaik? jawap ko! tapi mun ku nyawap secara ilmiah aku akan madah mcm tok "Kecantikan ya datang dari peribadi dan budi pekerti yang baik" tapi persoalanya ..benarkah? masihkah org judge org mcm ya?

Mula-mula ku kerja aku admit aku nang kokak..sik pandei ngesep, sik tauk beza antara style ngan style grubby chin dahlah gemuk kedak badak + babi=Badbi ... nielah aku ada berisik duit aku baruk jak grade,nak meli baju mahal-mahal nielah aku mampu..setakat Hopoh ngan Grand Supermart Satok jak ku mampu ..ya pun meli mun nak ada discount50% ... sukati ku mesen jak koh..mun ku dapat upload gambar ku sitok mauk ku tapi sebab ku tek mauk anonymous identity dalam dunia blog tok so sikpat lah ku nak upload sitok.

Note: Aku ada add beberapa orang blogger dalam FB ku tapi lepas ya ku rasa biarlah aku dalam Blog sikda org tauk and in real life is different person..so aku delete daknya ...sorry Oon and Farah (hope we still can be friends)-betol nak english aku..aku setakat sekolah universiti Kota Samarahan jak nie lah sama standard ngan org skoll london ..lalu teringat aku lagu london bridge is falling down.

Berbalit ngan jaman ku mula kerja...tempat kerja kira top lah juak banyak dah ex-ratu ...dak kacak2 kerja sia (tapi kinek tok dah tua tapi masih ngesep) time first day ku masuk kerja ku rasa dah ada orang nganok aku sik style lah..gemok lah..nang ku rasa daknya judge aku dari rambut sampei ke palak tut ku....masa first year ya aku nang rasa down, especially mun kita kelakar or merik instruction ngan dak staff sik di lalek or sik ambik pot it all because of my appearances.

Bila second year aku berazam ku nak ngurus badan and belajar ngesep...mula2 ku join gym sik lamak aku masuk sia ku rasa dak gym instructor sia mcm ngepak aku jak ...dalam ati ku dahlah ku bayar mahal nya lebih2 jak nganok aku (mun kinek tok sorry org boleh molah aku mcm ya) for about 2 years lah ku exercise almost everyday.. now aku dah dapat membuang 50 kg ++dari berat badan ku (dolok aku 128 kilo (nak mampus berat aku ehh) kinek tok ku dalam 76 kg mcm ya lah..sik lah kurus nie tapi still I really proud of myself...and I should)

Aku from size 42 to size 34 ...from size XXL to size M or L, from muka kedak kumpulan KU2 kinek tok kedak Brad Pitt (Brad Pitt ya tambahan semata-mata tapi boleh lah ku kira ensem ..ko ada kenak kaco rempuan? ko ada di raba rempuan?(bukan rempuan ajak kenak meraba aku, org laki pun ada..choi bena juak ehh..)ada ko? aku ada...yahhhh) so overall aku dah dapat gained good health and improve my confidence and courage.

So persoalan nya...adakah kerana kinek tok aku dah kacak(boleh lah cukup makan) baruk orang nak hormat and berkawan ngan aku? adakah kinek tok aku dah tauk makei baju Emenegildo Zegna , beg Gucci, hp BB ,tanning cream (to look a bit itam tek konon), concealer, contour face cream and injek vitamin C every month baruk orang start realized kewujudan aku?

So apa rasa kitak orang manusia kinek tok? daknya madah daknya sikkan "Judge a book by its cover" ...well that full of shit...people JUDGE..EVALUATE you from your look and appearances and after ya baruk orang nangga sama ada ko pandei kerja or not....the truth hurt..but aku bukan hypocrite, reality look plays important role and after I change my image my look...people like me more....and I have more friends. Mungkin kitak orang akan madah "nie ada sikda org mcm ya" well maybe kitak org bena but what I tell you from my own experience.

But let me tell you the truth, underneath all the nice clothes., branded goods, expensive perfume...I still"me"..Fun guy to be with, a good friends, a type of person yang not really care about ppl background bila bekawan sik kira lah ko kaya kah kacak kah...I still want to be me...but....(ceh kira molah suspen lah hahah...)

Bangkit Dari Bertapa

Hi nakpa cerita kitak orang kinek tok? masih wujud kah kitak orang? rindu kah kitak orang ngan aku? or kitak orang dah lupak dgn aku which aku rasa sik..aku kan umpama Mariah Carey kak ngelincir after belakon Glitter tapi tetap maintain "up" lagik lepas ya.

.....Nyam sekal Mariah Carey tok....

Kita blogger tok umpama lagu "we belong together".. umpama paul the sotong masak kicap..umpama biawak masak stew (exotik sik perumpamaan ya)

Kehilangan beta bukan kerana ku merajuk ngan Tyra Bank sbb sik milih aku nganti nya, jadi Victoria Secret Angel tapi more to sebab aku malas nak melungak muka kitak orang sitok (aihh antap) ....aku nang kedak ya...kadang2 aku suka makan rojak kuchei, kadang2 ku suka makan rojak Tok Janggut (megin Tok Janggut nguar kuah rojak sambil janggut nya masuk dalam kuah ya- elemen ya nyuruh nyaman gilak sampei ngisap jarik)...

Well sebenarnya just ku rasa malas jak di tambah dengan pekerjaan ku yang memerlukan aku memberi focus dalam setiap tugasan yang diberi (Choi ada jak berbulak mcm ya)

Selamak beberapa bulan ku meninggalkan jaman blog tok..ku nanggar banyak dah perubahan status ekonomi dan pelan topography di sitok...ada yang nak alah2 Down ...ada yang ada dah ada anak (Tahniah ooi)...ada yang bercinta tup..tup lalu bertulis panjang lebar madah status perhubungan...lepas ya down lagik bila sik jadi... so boleh kata sepanjang peninggalan aku di dunia blog tok umpama ..word of the day dak blogger is "DOWN"...

Kenak suka down...ku suka Up jak...

Mun dah mcm ya ku dedicate jak lagu Zaiton Sameon "Menaruh Harapan" ngan kitak org...pahami kan bait-bait senikata ini:-

Mun org bergerek nangga title album tok lalu ngempas dirik..."Diriku yang tersingkir" dueyyyy....

"susah senang diriku tiada tempat mengadu...seperti burung kepatahan sayap...dihati kecil ku menaruh harapan"-

Lagu : Menaruh Harapan
Penyanyi: Kak Eton

Pengajaran dan iktibar dari lagu "Menaruh Harapan" ya ...kitak orang masih di dunia tok...keep on moving..waka waka...wala wala beng beng...jangan ketuyak gilak...mala nak ngansa jak..ingatlah peberet quote aku "Kejelitaan Hak Milik Setiap Insan" (ada lagik kes lari konsep)

So jangan DOWN-DOWN lagik.....UP jak okey..mun sikpat UP...well... in that case Viagra kan ada (matilahhhh lari konsep)

After tok aku akan gigih berblog (tang bena jak)...mcm2 cerita yang akan ku cerita ngan kitak orang antaranya...

Coming Soon:

  • Kes kenak Tangkap Di Pub - (matilahhh)
  • Ngenek kawan pergi dukun...(bukan pak dukun blogger ya...dukun tok umpama dukun santet..dukun blog ya boleh masuk majalah plaboy jak (sorry P.Duk)
  • Kisah nemu antu dekat library (antu kah ? or rempuan sewel jalan tengah2 malam)
  • dan banyak lagik...

So nantikan kemunculan Mr Duey dengan bibir yang encueh ...kulit yang licin dan badan yang mantap dalammmmmmmmmmmmmm "Kopi with Mr Duey....Kwek Ronggeng Mr Duey..."entah suka jak loba engkah urup "M" banyak kedak ya) kelak lah ku cerita...okey...Bye (sambil pose ngejit mata)

Aku malas

Lamak dah ku sik update blog ku...ku sik tauk kenak? nak kata banyak kerja..enggak jugak sih banyak juak time aku ngecek blog kawan2 lain, modelling photoshoot (ko ada?), bercucuk tanam di FB , tapi setiap kali ku nak nulis dalam blog mesti ku pandei malas lepas ya terus pose dugong atas katil...malassssskuuu

Ada ati ku malas nak berblog lagiknak nutup blog ku ..tapi sayang juak, tapi malas juak..macam-macam jak kejadian berlaku dari mistik sampei ke jenaka ala2 jaafar oon berlaku dalam idup ku..ada ati ku nak bercerita tapi setiap kali nak start naip terus keluar buah kalas ...kenak kah? perlukah ku makei skang lady gaga anak buah ku mun nak naip blog?

entahlah...sampei bila rasa malas ku tok.mungkin time tok ku gik datang bulan malas kali..kelak ku datang rajin ku update lagik o.k...apa2 sebelum ku mengundur dirik terimaklah pose mauk ku!


Ku Mauk Juak Skang Tok

Ku sik sangka...nang kretip juak orang kinek tok, kitak orang tauklah jaman tok jaman lady gaga, siney-siney lady gaga, list lagu jogging aku pun lady gaga...semua lah nang mengaga jak kinek tok!

Ku rasa nak lady gaga tok orang sarawak, sebab kawan ku iban madah gaga ya retinya "Gembira" mungkin time nya ngabas dak kazen nya sitok terus ada org madah"apuu wai gaga ati ku nemu ke nuan" terus nya pikir gaga ya nama gelaran nya..so munculah Lady Gaga.

Duak tiga ari tok aku pandei kuat indah makan koh..kenak kah? napsu kuda kah apa, cayak kitak orang aku dapat breakfast majoh mi jawa chong choon lepas ya lunch ilek2 majoh nasik goreng ayam..apuu lemah nyawa ku ehh dahlah dak opis start bergambar pakei function di opis tok..terpaksa aku beselotep seluruh badan...kuatan tek nak..bahh aihh melelat ke cerita makan indah maka ku nak bercerita hal lady gaga...ya ku malas gerenti melelat!

Bah ku nak madah leka ku shopping online tadik nak ya aku tertemu benda tok...nang kreatip orang kinek tok sampei style rambut ala2 lady gaga pun nya dapat niru dipolah kedak skang...yahh ku sik duli ku mauk juak skang tok!

Nota Apuu: "Boh kitak org eran mun nemu org laki sekalor berskang mcm tok di kuching tok..mun nya Lady Gaga ..aku Sir Gaga..yahhhhhhhhhh"

Blonde Have More Fuluck (Fun+Luck)

First thing first...Gong Xi Fa Chai.. aku nang suka tahun baru cina...semua meriah..merah best ada sampei ke luar bip pun warna mirah lepas ya diengkah dalam kerobong ala2 mercun lagik ya..mun kitak orang nak nangga luar bip dalam kota ala2 mercun ya, tangga kitak org di parkson sia...bukan apa, aku ada meli sigek bah..mun ku nak upload gambar ku makei luar bip ya dalam blog tok, sik ku medo lalu "bersatu...meletup" buak ari san nangga ku pose ala2 org laki dalam majalah mangga pose tepi swimming pool...dueyy!

Tapi ttg warna luar bipku bukanlah topik utama entri kali tok...tok ttg cuti 4 ari ya tek ...cuti panjang 4 ari ya tek...sik kitak orang rasa best cuti 4 ari ya tek..ku rasa nang asak ati jak..rasa best jak dapat tido ngandor lepas ya pergi visiting rumah kawan ku dak cina syiokkk,tapi pada ari sabtu ya...

Aku stay sorang2 jak the whole time cuti ya....semua orang cuti2 ..ku malas jak nak ngekot daknya sebab ku ngeaim nak pergi Bangkok tahun tok ..so sik mauk nak muang duit tek lah konon..tapi sabtu ya tek nak kuatan ku boring tahap gaban ....so ku mbak jalan2 pergi choice supermall...terkayo2 ku tek lalu melimpas tempat jual dak popo ngan sabun sia lalu layap nangga colour rambut..ku sik pernah ngaler rambut ku pun..nang ku pernah ngaler rambut tapi di kedai lah (nyuruh rambut ku warna itam sebab rambut asal ku ada berkarat sikit...kali time mak ku buntin suka nangga rambut dak pekerja kontrek molah jeraya depan rumah kmk org dolok kali..ya rambut ku tang berkarat2 sikit)

Layaplah ku merati dak kaler Loreal lah..Wella lah..pelik2 mata ku nangga..kuatan ku boring tek nak lalu dengan anggol nya ku meli kaler rambut warna blonde..(light brown nya engkah sia..tapi model ya tek kedak blonde jak ..lam ati ku since cuti 4 ari plus ku sorang jak rumah..so sik salah ku jadi Lady Gaga sekalor urat sekejap nak...so malam ya tek...

Balit ku rumah tek nak...lalu nyuci rambut ku ...lepas ya since aku sik pernah ngaler rambut kedirik, bena2 ati ku maca instruksen tek nak...kak ready dak perkakas..and ngikut arahan tek nak...after 20 min ku apply kaler ya tek..cuci lah ku rambut utk muang residue chemical romance sia...sekali ku nangga muka ku ke Cermin...ahhhhhhhhhhhhhhhhhh Puaka Ninyang Rapik.............blonde rambut ku!

So on sunday ya tek ku pergi visiting kawan jogging cina ku tek nak...walaupun ku supan ngan rambut ku tek since aku dalam Lady Gaga modem mbak ajaklah konfiden aku berjalan raya tek..ngan rambut blonde ..baju mirah...nang kedak apa jak rupa aku (umm luar bip ku mirah juak) sampei ku kerumah kawan ku tek nak..aihh mak kawan ku muji kacak rambut ku..nak ku paham daknya ...

Adalah kejadian time ku visiting ya tek ..leka ku kakak kekek tetak...tiba2 nyaman 2 jak tangan ku nyampei balang suntung merah..ku pikir suntung biasa2 ya nak selalu kita makan ya... ya kawan ku nepas tangan ku sambil madah" Haiya u cannot eat this meh....this not halal" nasib ku belum makan..mun ku napuk terus benda ya ke mulut ku...kan dah dapat nyerik aku benda ya tek...choi!
(p/s: ku dah ngaler rambut ku itam balit..takut ku turun kerja rambut mcm ya lalu mejin aku kedak Reese Whitherspoon dalam legally blonde"

Pertemuan Syaitan


"Sesuatu yang tak disangka
Seringkali mendatangi kita Itukah suratan dalam kehidupan? Atau sekadar satu kebetulan?"

eeappp jangan salah sangka ku nak molah entri ttg percintaan ...sori mak masak kari aku bukan emo o.keyy...cerita nya macam tok... kitak orang ada sik nemu orang yang kitak org sik mauk nemu ... kenak banyak2 orang di dunia tok...manusia sorang tok juak ku temu depan mata ku.....kenakkkkkkkkkkkkkkk (sambil molah gaya ala2 kak ogy)

Cerita nya macam tok.....masa ku belajar dolok..ku nang geram ngan sorang pak guard sorang tok..kmk orang ngelar nya pakcik gerak khas...nya nang rasa A.Galak lahh serta ngan somet segala..sak ati ku ngan nya bukan apa, nya suka nge"aim" aku ..ala time student jangan madah kita sik pernah berolah ala2 manjak ...persoalan nya Manjak ajak kahhhhh....welll


Kinek tok ku dah kerja rasa2 dah lamak ku sik nemu guard tok ...(lets call him A.Gaok) tapi cayak kitak org..nya kinek tok jadi guard kat opis aku..aku rasa nya sik kenal lagik ngan aku sebab time belajar dolok ku sik kacak..kinek tok ku kacak (soooo confident statement ya..lalek ku) tapi seriously ku nang kacak!(aihh lagik juakkk) semua kecantikan itu dari dalaman kesan ku ngambik air sembahyang jak ..sik pernah aku "inject"..."mandik bunga"..."makei cream botox"..dan segalanya (mun ku molah pun sukati ku pun....bak kata Betty M Leogardo pengasas BML "kejelitaaaaan hak milik setiap ihsannnn")

Pagi ya ku turun kerja dengan hati yang gumbira sebab gaji masuk ari ya, tiba2 time aku nak parking kereta ku...ku terus tergamam...berpinar2 mata ku..adakah betul bijik ancah (mata) ku...ataupun aku berhalusinasi? adakah ku terlampau dramatik sampei ku tertangga manusia yang ku paling sik suka di opis tok...leka ku sik fokus lalu terberong ku parking....

(muka nebes)

Guard yang ku sik suka ya dah jadi guard kat opis aku..that mean aku tiap2 ari aku akan nemu nya...tensen aku...kenak ku sik suka guard tok..ada berapa kes ku telah molah and guard yang coba nangkap aku time ku kat uitm dolok...tok rentetan kes aku ngan guard ya:-

Topik: Me Vs. A.Gaok

Kes 1- Selepar Tat Sing


(minat ku ngan lepar tok)

Ada suatu petang ya ku turun kelas financial management...ku suka subject ya sebab lecturer ya baik and pandei ngajar ...plus subjek ya combination of calculation ngan sikit jak reading...so ku sukalah...tapi ari ya tek ku balit bilit after kelas sesi pagi ya tek sebab perut ku sakit..salah makan after malahap nasik goreng kicap. Pulang ku kak melabor tek nak ku terus (after nyuci tangan makei dettol okey) turun kelas...ku lupak mukak lepar tat singku (tauk kitak orang lepar wona biru puteh -lepar jamban ya ehh) ku ulangi...LUPAK bukan sengaja...sampei jak ku di depan area kelas ku..ku nangar guard (A.Gaok) ya nerais aku..."hoiii sitok kau...kacak lepar kau" ku dah nangga nya ngembak buku saman ...apa lagik berekot lah aku melarikan dirik..gila aku mun nantik sia nak...tapi kitak orang tauk..pulang kelas time ku melimpas area area makmal ku nemu nya lagik..dan sekali lagik nya nerais aku..nang dendam kesumat nya ngan aku..tapi kali tok mbak ati ku panas gilak..ya ku nikam lepar ku ngan dengan nya ...ku ngeaim muka nya tapi kenak dada nya lepar jamban ku ya...gik rasa nya...lepas ya apa lagik ku lari lintang pukang nyelamat dirik dengan lepar sebelah jak aku berekot...sik ku lalek janji ati ku puasss....
(nota musibat: lepas ya ku minjam jak lepar jamban orang ...malas ku nak meli..sikda duit..mikir nantik biasiswa masuk..tapi sampei grade ku sikda lepar jamban...ku minjam lepar siapa jak...heheh)

Kes 2: Mandik Ujan

Ada time ya nang ujan jak seminggu2 ya...nang rasa wet and wild jak aku ngan roomate ku nindak terperak jak dalam bilit dahlah ku anggol ngan nembiak bilit sebelah ya..nak alah2 main lagu dak Spoon (Rindu serindu-rindunya...ngiluk ku nengar) dah suka group nama Scoin juak ..ishhh nang rock tangkap leleh lahhh...ngiluk, inggar, migraine...semua elemen ya ku rasa makin lamak ku nengar lagu mcm ya...time ya kol 5:30 petang mcm ya...ujan makin lebat..kuatan ku ngiluk nengar lagu org bilit sebelah ya..ya ku ngajak roomate ku mandik ujan...teringin ku nangar ujan kebor2 jak luar ya...apa lagik lalu setuju semua roomate ku (pandei nak ku milih roomate..) nang best jak..main kepong lah kmk orang ...main simbah2 lah dekat padang depan bilit kmk orang..lepas sik berapa lamak lepas ya ada juak orang join kmk orang mandik ujan...best ada jak..dalam 45 min kmk orang mandik ya..ya ku nangar kereta peronda pak guard musing blok asrama org laki...muka pertama ku nangga..muka si A.Gaok ya lagik...lalu berterbangan kmk orang melari dirik...loba guard ya siap makei healer (apa nama benda ya tek..nak pembesar sora ya) nyuruh kmk orang balit...mun dekat nya lagik ..ku tikam ku lagik guard ya ngan lepar jamban kawanku ituuuuuuuu...tapi aku hanya mampu berlari menyelamatkan diri...ahhhhhh gerammm
(gumbira nya mandik ujannn..ku nak mandik agik ehh)

Kes 3: Lupak Makei Helmet


Time dolok ku makei motosikal Yamaha (sampei kinek to ku agik nyimpan motosikal ya..banyak kenangan ehhh) ku baruk pulang meli "pesanan penaja" meli barang makan kat Unimas...lepas ku dengan kamboh kopiah kak meli barang makan terus ku mecut pulai ke uitm...sampei terlupak ku makei helmet...apa tek...takut kawan2ku lapar nantik aku tek...sampei jak ku ku depan pintu rumah guard..dah mampus ku kenak tahan....

(kacak helmet tok..ala2 helmet Gaban ada juak ku nangga)

si A.Gaok ya lagik nangkap aku...sambil dengan muka berdengah nya ngerepak ngan aku madah ttg keselamatan jalanraya...ttg kes2 kemalangan segala....ishhh nang bernanah telinga aku kenak kerepak...last2 lalu nya ngambik buku saman..time ya...ku rasa dunia ku akan berakhir...kiamat...umpama cerita "Armageddon" ...lalu terngiang2 lagu "I dont want to miss a thing" lagu Aerosmith time ya umpama lagu wajib di lagu setiap student...(atleast bukan lagu dak Spoon, Spring,Scoin ...aihh baruk kuperasan semua group lamak marek bermula dari urup "S"..ngutikkk)

So time ya...pak guard A.Gaok ya telah dapat nangkap aku...dapat menyaman aku...dapat mengenak aku...ku dapat rasa guard ya mesti rasa klimaksss yang tahap tertinggi ..akhirnya nya dapat nangkap aku....sak atiiiiii! (pulang ke bilit ..terus kawan ku ngerepak ngan aku kenak lambat gilak...malas ku nak cerita ngan daknya ...kelak jadi bahan lawak and pakei ngepak aku kelak..so diam ajak aku..)

Ttg saman ya tek..nama ku keluar before end of semester..masuk court...kenak denda RM50 ...bayar ku mun sik sikpat ngambik final exam...redha/pasrah...terus molah pose melukut ditepi katil)

Now... dah few year berlalu ..tapi muka guard ya tetap "menjadi pujaan hatiku"..ku confident nya masih kenal ngan aku..maybe ku sik sekamboh dolok..sik sehodoh dolok...sik semiskin dolok..sik secokia dolok...sik seberolah dolok...but deep inside me...is still me...and ku yakin nya masih ingat ngan aku..dan langkah seterusnya...haruskah aku:

Option 1: Nikam pak guard ya dengan lepar jamban ku lagik?
Option 2: Menyusah idup orang tua dgn menyabotaj nya?
Option 3: Mintak maaf dan berkawan rapat dengan pak guard ya?

Untuk mengundi tekan 1 untuk option 1, 2 untuk option 2 dan 3 untuk option yang 3 dan hantar ke 32890
(setiap sms akan dicaj RM50 dan pemenang akan dapat sepasang lepar jamban Tat Sing..so jangan lupak mengundi o.keyyy)