Blonde Have More Fuluck (Fun+Luck)

First thing first...Gong Xi Fa Chai.. aku nang suka tahun baru cina...semua meriah..merah best ada sampei ke luar bip pun warna mirah lepas ya diengkah dalam kerobong ala2 mercun lagik ya..mun kitak orang nak nangga luar bip dalam kota ala2 mercun ya, tangga kitak org di parkson sia...bukan apa, aku ada meli sigek bah..mun ku nak upload gambar ku makei luar bip ya dalam blog tok, sik ku medo lalu "bersatu...meletup" buak ari san nangga ku pose ala2 org laki dalam majalah mangga pose tepi swimming pool...dueyy!

Tapi ttg warna luar bipku bukanlah topik utama entri kali tok...tok ttg cuti 4 ari ya tek ...cuti panjang 4 ari ya tek...sik kitak orang rasa best cuti 4 ari ya tek..ku rasa nang asak ati jak..rasa best jak dapat tido ngandor lepas ya pergi visiting rumah kawan ku dak cina syiokkk,tapi pada ari sabtu ya...

Aku stay sorang2 jak the whole time cuti ya....semua orang cuti2 ..ku malas jak nak ngekot daknya sebab ku ngeaim nak pergi Bangkok tahun tok ..so sik mauk nak muang duit tek lah konon..tapi sabtu ya tek nak kuatan ku boring tahap gaban ....so ku mbak jalan2 pergi choice supermall...terkayo2 ku tek lalu melimpas tempat jual dak popo ngan sabun sia lalu layap nangga colour rambut..ku sik pernah ngaler rambut ku pun..nang ku pernah ngaler rambut tapi di kedai lah (nyuruh rambut ku warna itam sebab rambut asal ku ada berkarat sikit...kali time mak ku buntin suka nangga rambut dak pekerja kontrek molah jeraya depan rumah kmk org dolok kali..ya rambut ku tang berkarat2 sikit)

Layaplah ku merati dak kaler Loreal lah..Wella lah..pelik2 mata ku nangga..kuatan ku boring tek nak lalu dengan anggol nya ku meli kaler rambut warna blonde..(light brown nya engkah sia..tapi model ya tek kedak blonde jak ..lam ati ku since cuti 4 ari plus ku sorang jak rumah..so sik salah ku jadi Lady Gaga sekalor urat sekejap nak...so malam ya tek...

Balit ku rumah tek nak...lalu nyuci rambut ku ...lepas ya since aku sik pernah ngaler rambut kedirik, bena2 ati ku maca instruksen tek nak...kak ready dak perkakas..and ngikut arahan tek nak...after 20 min ku apply kaler ya tek..cuci lah ku rambut utk muang residue chemical romance sia...sekali ku nangga muka ku ke Cermin...ahhhhhhhhhhhhhhhhhh Puaka Ninyang Rapik.............blonde rambut ku!

So on sunday ya tek ku pergi visiting kawan jogging cina ku tek nak...walaupun ku supan ngan rambut ku tek since aku dalam Lady Gaga modem mbak ajaklah konfiden aku berjalan raya tek..ngan rambut blonde ..baju mirah...nang kedak apa jak rupa aku (umm luar bip ku mirah juak) sampei ku kerumah kawan ku tek nak..aihh mak kawan ku muji kacak rambut ku..nak ku paham daknya ...

Adalah kejadian time ku visiting ya tek ..leka ku kakak kekek tetak...tiba2 nyaman 2 jak tangan ku nyampei balang suntung merah..ku pikir suntung biasa2 ya nak selalu kita makan ya... ya kawan ku nepas tangan ku sambil madah" Haiya u cannot eat this meh....this not halal" nasib ku belum makan..mun ku napuk terus benda ya ke mulut ku...kan dah dapat nyerik aku benda ya tek...choi!
(p/s: ku dah ngaler rambut ku itam balit..takut ku turun kerja rambut mcm ya lalu mejin aku kedak Reese Whitherspoon dalam legally blonde"

Pertemuan Syaitan


"Sesuatu yang tak disangka
Seringkali mendatangi kita Itukah suratan dalam kehidupan? Atau sekadar satu kebetulan?"

eeappp jangan salah sangka ku nak molah entri ttg percintaan ...sori mak masak kari aku bukan emo o.keyy...cerita nya macam tok... kitak orang ada sik nemu orang yang kitak org sik mauk nemu ... kenak banyak2 orang di dunia tok...manusia sorang tok juak ku temu depan mata ku.....kenakkkkkkkkkkkkkkk (sambil molah gaya ala2 kak ogy)

Cerita nya macam tok.....masa ku belajar dolok..ku nang geram ngan sorang pak guard sorang tok..kmk orang ngelar nya pakcik gerak khas...nya nang rasa A.Galak lahh serta ngan somet segala..sak ati ku ngan nya bukan apa, nya suka nge"aim" aku ..ala time student jangan madah kita sik pernah berolah ala2 manjak ...persoalan nya Manjak ajak kahhhhh....welll


Kinek tok ku dah kerja rasa2 dah lamak ku sik nemu guard tok ...(lets call him A.Gaok) tapi cayak kitak org..nya kinek tok jadi guard kat opis aku..aku rasa nya sik kenal lagik ngan aku sebab time belajar dolok ku sik kacak..kinek tok ku kacak (soooo confident statement ya..lalek ku) tapi seriously ku nang kacak!(aihh lagik juakkk) semua kecantikan itu dari dalaman kesan ku ngambik air sembahyang jak ..sik pernah aku "inject"..."mandik bunga"..."makei cream botox"..dan segalanya (mun ku molah pun sukati ku pun....bak kata Betty M Leogardo pengasas BML "kejelitaaaaan hak milik setiap ihsannnn")

Pagi ya ku turun kerja dengan hati yang gumbira sebab gaji masuk ari ya, tiba2 time aku nak parking kereta ku...ku terus tergamam...berpinar2 mata ku..adakah betul bijik ancah (mata) ku...ataupun aku berhalusinasi? adakah ku terlampau dramatik sampei ku tertangga manusia yang ku paling sik suka di opis tok...leka ku sik fokus lalu terberong ku parking....

(muka nebes)

Guard yang ku sik suka ya dah jadi guard kat opis aku..that mean aku tiap2 ari aku akan nemu nya...tensen aku...kenak ku sik suka guard tok..ada berapa kes ku telah molah and guard yang coba nangkap aku time ku kat uitm dolok...tok rentetan kes aku ngan guard ya:-

Topik: Me Vs. A.Gaok

Kes 1- Selepar Tat Sing


(minat ku ngan lepar tok)

Ada suatu petang ya ku turun kelas financial management...ku suka subject ya sebab lecturer ya baik and pandei ngajar ...plus subjek ya combination of calculation ngan sikit jak reading...so ku sukalah...tapi ari ya tek ku balit bilit after kelas sesi pagi ya tek sebab perut ku sakit..salah makan after malahap nasik goreng kicap. Pulang ku kak melabor tek nak ku terus (after nyuci tangan makei dettol okey) turun kelas...ku lupak mukak lepar tat singku (tauk kitak orang lepar wona biru puteh -lepar jamban ya ehh) ku ulangi...LUPAK bukan sengaja...sampei jak ku di depan area kelas ku..ku nangar guard (A.Gaok) ya nerais aku..."hoiii sitok kau...kacak lepar kau" ku dah nangga nya ngembak buku saman ...apa lagik berekot lah aku melarikan dirik..gila aku mun nantik sia nak...tapi kitak orang tauk..pulang kelas time ku melimpas area area makmal ku nemu nya lagik..dan sekali lagik nya nerais aku..nang dendam kesumat nya ngan aku..tapi kali tok mbak ati ku panas gilak..ya ku nikam lepar ku ngan dengan nya ...ku ngeaim muka nya tapi kenak dada nya lepar jamban ku ya...gik rasa nya...lepas ya apa lagik ku lari lintang pukang nyelamat dirik dengan lepar sebelah jak aku berekot...sik ku lalek janji ati ku puasss....
(nota musibat: lepas ya ku minjam jak lepar jamban orang ...malas ku nak meli..sikda duit..mikir nantik biasiswa masuk..tapi sampei grade ku sikda lepar jamban...ku minjam lepar siapa jak...heheh)

Kes 2: Mandik Ujan

Ada time ya nang ujan jak seminggu2 ya...nang rasa wet and wild jak aku ngan roomate ku nindak terperak jak dalam bilit dahlah ku anggol ngan nembiak bilit sebelah ya..nak alah2 main lagu dak Spoon (Rindu serindu-rindunya...ngiluk ku nengar) dah suka group nama Scoin juak ..ishhh nang rock tangkap leleh lahhh...ngiluk, inggar, migraine...semua elemen ya ku rasa makin lamak ku nengar lagu mcm ya...time ya kol 5:30 petang mcm ya...ujan makin lebat..kuatan ku ngiluk nengar lagu org bilit sebelah ya..ya ku ngajak roomate ku mandik ujan...teringin ku nangar ujan kebor2 jak luar ya...apa lagik lalu setuju semua roomate ku (pandei nak ku milih roomate..) nang best jak..main kepong lah kmk orang ...main simbah2 lah dekat padang depan bilit kmk orang..lepas sik berapa lamak lepas ya ada juak orang join kmk orang mandik ujan...best ada jak..dalam 45 min kmk orang mandik ya..ya ku nangar kereta peronda pak guard musing blok asrama org laki...muka pertama ku nangga..muka si A.Gaok ya lagik...lalu berterbangan kmk orang melari dirik...loba guard ya siap makei healer (apa nama benda ya tek..nak pembesar sora ya) nyuruh kmk orang balit...mun dekat nya lagik ..ku tikam ku lagik guard ya ngan lepar jamban kawanku ituuuuuuuu...tapi aku hanya mampu berlari menyelamatkan diri...ahhhhhh gerammm
(gumbira nya mandik ujannn..ku nak mandik agik ehh)

Kes 3: Lupak Makei Helmet


Time dolok ku makei motosikal Yamaha (sampei kinek to ku agik nyimpan motosikal ya..banyak kenangan ehhh) ku baruk pulang meli "pesanan penaja" meli barang makan kat Unimas...lepas ku dengan kamboh kopiah kak meli barang makan terus ku mecut pulai ke uitm...sampei terlupak ku makei helmet...apa tek...takut kawan2ku lapar nantik aku tek...sampei jak ku ku depan pintu rumah guard..dah mampus ku kenak tahan....

(kacak helmet tok..ala2 helmet Gaban ada juak ku nangga)

si A.Gaok ya lagik nangkap aku...sambil dengan muka berdengah nya ngerepak ngan aku madah ttg keselamatan jalanraya...ttg kes2 kemalangan segala....ishhh nang bernanah telinga aku kenak kerepak...last2 lalu nya ngambik buku saman..time ya...ku rasa dunia ku akan berakhir...kiamat...umpama cerita "Armageddon" ...lalu terngiang2 lagu "I dont want to miss a thing" lagu Aerosmith time ya umpama lagu wajib di lagu setiap student...(atleast bukan lagu dak Spoon, Spring,Scoin ...aihh baruk kuperasan semua group lamak marek bermula dari urup "S"..ngutikkk)

So time ya...pak guard A.Gaok ya telah dapat nangkap aku...dapat menyaman aku...dapat mengenak aku...ku dapat rasa guard ya mesti rasa klimaksss yang tahap tertinggi ..akhirnya nya dapat nangkap aku....sak atiiiiii! (pulang ke bilit ..terus kawan ku ngerepak ngan aku kenak lambat gilak...malas ku nak cerita ngan daknya ...kelak jadi bahan lawak and pakei ngepak aku kelak..so diam ajak aku..)

Ttg saman ya tek..nama ku keluar before end of semester..masuk court...kenak denda RM50 ...bayar ku mun sik sikpat ngambik final exam...redha/pasrah...terus molah pose melukut ditepi katil)

Now... dah few year berlalu ..tapi muka guard ya tetap "menjadi pujaan hatiku"..ku confident nya masih kenal ngan aku..maybe ku sik sekamboh dolok..sik sehodoh dolok...sik semiskin dolok..sik secokia dolok...sik seberolah dolok...but deep inside me...is still me...and ku yakin nya masih ingat ngan aku..dan langkah seterusnya...haruskah aku:

Option 1: Nikam pak guard ya dengan lepar jamban ku lagik?
Option 2: Menyusah idup orang tua dgn menyabotaj nya?
Option 3: Mintak maaf dan berkawan rapat dengan pak guard ya?

Untuk mengundi tekan 1 untuk option 1, 2 untuk option 2 dan 3 untuk option yang 3 dan hantar ke 32890
(setiap sms akan dicaj RM50 dan pemenang akan dapat sepasang lepar jamban Tat Sing..so jangan lupak mengundi o.keyyy)