Blonde Have More Fuluck (Fun+Luck)

First thing first...Gong Xi Fa Chai.. aku nang suka tahun baru cina...semua meriah..merah best ada sampei ke luar bip pun warna mirah lepas ya diengkah dalam kerobong ala2 mercun lagik ya..mun kitak orang nak nangga luar bip dalam kota ala2 mercun ya, tangga kitak org di parkson sia...bukan apa, aku ada meli sigek bah..mun ku nak upload gambar ku makei luar bip ya dalam blog tok, sik ku medo lalu "bersatu...meletup" buak ari san nangga ku pose ala2 org laki dalam majalah mangga pose tepi swimming pool...dueyy!

Tapi ttg warna luar bipku bukanlah topik utama entri kali tok...tok ttg cuti 4 ari ya tek ...cuti panjang 4 ari ya tek...sik kitak orang rasa best cuti 4 ari ya tek..ku rasa nang asak ati jak..rasa best jak dapat tido ngandor lepas ya pergi visiting rumah kawan ku dak cina syiokkk,tapi pada ari sabtu ya...

Aku stay sorang2 jak the whole time cuti ya....semua orang cuti2 ..ku malas jak nak ngekot daknya sebab ku ngeaim nak pergi Bangkok tahun tok ..so sik mauk nak muang duit tek lah konon..tapi sabtu ya tek nak kuatan ku boring tahap gaban ....so ku mbak jalan2 pergi choice supermall...terkayo2 ku tek lalu melimpas tempat jual dak popo ngan sabun sia lalu layap nangga colour rambut..ku sik pernah ngaler rambut ku pun..nang ku pernah ngaler rambut tapi di kedai lah (nyuruh rambut ku warna itam sebab rambut asal ku ada berkarat sikit...kali time mak ku buntin suka nangga rambut dak pekerja kontrek molah jeraya depan rumah kmk org dolok kali..ya rambut ku tang berkarat2 sikit)

Layaplah ku merati dak kaler Loreal lah..Wella lah..pelik2 mata ku nangga..kuatan ku boring tek nak lalu dengan anggol nya ku meli kaler rambut warna blonde..(light brown nya engkah sia..tapi model ya tek kedak blonde jak ..lam ati ku since cuti 4 ari plus ku sorang jak rumah..so sik salah ku jadi Lady Gaga sekalor urat sekejap nak...so malam ya tek...

Balit ku rumah tek nak...lalu nyuci rambut ku ...lepas ya since aku sik pernah ngaler rambut kedirik, bena2 ati ku maca instruksen tek nak...kak ready dak perkakas..and ngikut arahan tek nak...after 20 min ku apply kaler ya tek..cuci lah ku rambut utk muang residue chemical romance sia...sekali ku nangga muka ku ke Cermin...ahhhhhhhhhhhhhhhhhh Puaka Ninyang Rapik.............blonde rambut ku!

So on sunday ya tek ku pergi visiting kawan jogging cina ku tek nak...walaupun ku supan ngan rambut ku tek since aku dalam Lady Gaga modem mbak ajaklah konfiden aku berjalan raya tek..ngan rambut blonde ..baju mirah...nang kedak apa jak rupa aku (umm luar bip ku mirah juak) sampei ku kerumah kawan ku tek nak..aihh mak kawan ku muji kacak rambut ku..nak ku paham daknya ...

Adalah kejadian time ku visiting ya tek ..leka ku kakak kekek tetak...tiba2 nyaman 2 jak tangan ku nyampei balang suntung merah..ku pikir suntung biasa2 ya nak selalu kita makan ya... ya kawan ku nepas tangan ku sambil madah" Haiya u cannot eat this meh....this not halal" nasib ku belum makan..mun ku napuk terus benda ya ke mulut ku...kan dah dapat nyerik aku benda ya tek...choi!
(p/s: ku dah ngaler rambut ku itam balit..takut ku turun kerja rambut mcm ya lalu mejin aku kedak Reese Whitherspoon dalam legally blonde"

9 comments:

egeh babe said...

hahahah nasib sik laju jak tangan ngengkah dalam mulut tek ooo.mun sik tek, nak lah nelan aek tanah kunin 7 tempayan. kakya tek, sayang lah rambut kkacak bak kata nyonya ya tek 4 ari jak di simpan. coba jak turun keja mbak kaler ya tek.baruk chow yuen fatt choiiii jadi nyaaa

☯❤Embun Malam❤☯ said...

ahahaaaa... ktk g coismol xmdh2... mek org sia ada hair designer, fashion designer... mcm2 designer ada... mun dak tek, nak dah kck ktk turun keja... ngesep ala2 tom cruise... jgn2 ada kali ktk ngecol dpn kmk x d tauk kmk... yerrrr...

Asphyxia said...

Nang sikpat kau ditandah diam sorang. Ada jak nak diharu kau ya. Nikah gik kau. Kikiki (tetak supan santun).

Mr Duey said...

Egeh Babe
awok..mun jak kmk engkah teruk dalam mulut kan dah dapat menikmati kelazatan ..erkkk....rambut oren ya for my eyes only..puaka ninyang rapik jak rupa..

Embun Malam
awok kmk kadang2 pergi sia...anggol ke sia..sebab ramei gilak orang ..I tak tahan..cehh mun kitak ada nemu org kedak muka Fahrin Ahmad nyalah ya heheh

Aspyxia

Ngek ko ya ..mala jak nyuruh ku berbini..ko mauk maya ku nikah? heheh ehh ada ku nangga gambar ko reunion..gemuk sekali jak kau...nang membesar jak kau! hehehe

joynstar said...

hehe...lain kali maok GAP pegila salon owh, sik la berpuaka muaka rambut dikerja ngembak boring. eh, sotong bukan halal ka?

Su iJamm said...

lain kali mun nkngaler, pilih kaler biru kh, ngkodok kh. baruklah ekzotik lagi erotik.

Mr Duey said...

Joynstar...

Yeeerrdehhh suka jak nyebut ya..selalunya nang molah di saloon jak tapi ariya boring gilak bah...nak di pegang ku bukan suntong tapi nak sigek ya

su ijamm

yes eksotik..itulah saya ...ku pernah ngaler light blue..asal ku melimpas ari panas ..biru jak rupa nya..

f.loren said...

eh pa kamek makey blonde sik masok oh. ktk meli nak ne tekkk

aih word verifikesen kamek CHICK. nang ala2 manok panas lah kamek kali

aL-siDDiQ said...

mr duey.. sama la kita.. rambut saya kaler dark cokolet celup2.. ala2 mexican, marcos mutti... tauk ada... hahaha..