Bangkit Dari Bertapa

Hi nakpa cerita kitak orang kinek tok? masih wujud kah kitak orang? rindu kah kitak orang ngan aku? or kitak orang dah lupak dgn aku which aku rasa sik..aku kan umpama Mariah Carey kak ngelincir after belakon Glitter tapi tetap maintain "up" lagik lepas ya.

.....Nyam sekal Mariah Carey tok....

Kita blogger tok umpama lagu "we belong together".. umpama paul the sotong masak kicap..umpama biawak masak stew (exotik sik perumpamaan ya)

Kehilangan beta bukan kerana ku merajuk ngan Tyra Bank sbb sik milih aku nganti nya, jadi Victoria Secret Angel tapi more to sebab aku malas nak melungak muka kitak orang sitok (aihh antap) ....aku nang kedak ya...kadang2 aku suka makan rojak kuchei, kadang2 ku suka makan rojak Tok Janggut (megin Tok Janggut nguar kuah rojak sambil janggut nya masuk dalam kuah ya- elemen ya nyuruh nyaman gilak sampei ngisap jarik)...

Well sebenarnya just ku rasa malas jak di tambah dengan pekerjaan ku yang memerlukan aku memberi focus dalam setiap tugasan yang diberi (Choi ada jak berbulak mcm ya)

Selamak beberapa bulan ku meninggalkan jaman blog tok..ku nanggar banyak dah perubahan status ekonomi dan pelan topography di sitok...ada yang nak alah2 Down ...ada yang ada dah ada anak (Tahniah ooi)...ada yang bercinta tup..tup lalu bertulis panjang lebar madah status perhubungan...lepas ya down lagik bila sik jadi... so boleh kata sepanjang peninggalan aku di dunia blog tok umpama ..word of the day dak blogger is "DOWN"...

Kenak suka down...ku suka Up jak...

Mun dah mcm ya ku dedicate jak lagu Zaiton Sameon "Menaruh Harapan" ngan kitak org...pahami kan bait-bait senikata ini:-

Mun org bergerek nangga title album tok lalu ngempas dirik..."Diriku yang tersingkir" dueyyyy....

"susah senang diriku tiada tempat mengadu...seperti burung kepatahan sayap...dihati kecil ku menaruh harapan"-

Lagu : Menaruh Harapan
Penyanyi: Kak Eton

Pengajaran dan iktibar dari lagu "Menaruh Harapan" ya ...kitak orang masih di dunia tok...keep on moving..waka waka...wala wala beng beng...jangan ketuyak gilak...mala nak ngansa jak..ingatlah peberet quote aku "Kejelitaan Hak Milik Setiap Insan" (ada lagik kes lari konsep)

So jangan DOWN-DOWN lagik.....UP jak okey..mun sikpat UP...well... in that case Viagra kan ada (matilahhhh lari konsep)

After tok aku akan gigih berblog (tang bena jak)...mcm2 cerita yang akan ku cerita ngan kitak orang antaranya...

Coming Soon:

  • Kes kenak Tangkap Di Pub - (matilahhh)
  • Ngenek kawan pergi dukun...(bukan pak dukun blogger ya...dukun tok umpama dukun santet..dukun blog ya boleh masuk majalah plaboy jak (sorry P.Duk)
  • Kisah nemu antu dekat library (antu kah ? or rempuan sewel jalan tengah2 malam)
  • dan banyak lagik...

So nantikan kemunculan Mr Duey dengan bibir yang encueh ...kulit yang licin dan badan yang mantap dalammmmmmmmmmmmmm "Kopi with Mr Duey....Kwek Ronggeng Mr Duey..."entah suka jak loba engkah urup "M" banyak kedak ya) kelak lah ku cerita...okey...Bye (sambil pose ngejit mata)