Ko Ada?..Sik Ada...


Miss Ngek: Ko kaya?
Mr Duey: Sik

Miss Ngek: Ko Kacak?
Mr Duey: Sik

Miss Ngek: Ko ya gemok...sik teringin ko jadi kedak Zac Efron?? Aaron Aziz?? sik ko mauk?
Mr Duey: Kmk cuba nurun berat badan...kelak mek pergi gym lagik..

Miss Ngek: Berapa banyak duit ko dalam bank?
Mr Duey: Sik banyak...utang gik banyak mek rasa...

Miss Ngek: Ko ada berisik kasut ngan baju Gucci Spring Summer Collections 2010?
Mr Duey: Sik...sik mampu


Miss Ngek: Ko berisik kereta Camry?
Mr Duey: Sik...sik mampu mayar bulanan nya...sik cover ngan gaji kmk


Miss Ngek: Ko ada berisik rumah dirik pun?
Mr Duey: sikda...gik ngumpul duit..insyallah tahun depan kali mun sik tahun akan-akan datang...

Miss Ngek: Dahlah muka jaik..muka sik siap..badan gemok..sik berharta..sik berduit..apa lah ko ada?
Mr Duey:... ***silent***....


-The End-

Posa Ku Tebik

Hey apa khabar kitak orang semua? mcm nie puasa? ada posa " yang yok pulang rumah mukak periok" jenis posa kah? bulan posa tok bagus kitak orang bedekah..time berjalan di Bazaar ramadhan di satok ya jangan lupak meli lebih makei merik ngan anak2 yatim sia ..ttg bazzar ramadan tek, adalah marek (sabtu), aku jalan sorang dirik ke bazaar ramadhan satok...mak oii...walaupun kedei nya sik banyak kedak jaman aku gik kecik tapi tetap full org sia. Time tok banyak kuih yang kita jarang jumpa kita boleh jumpa time posa tok, mcm 2kuih excotic and kinky (opps salah channel perkataan ya) dijumpa....tapi sebenarnya ku nak bercerita bkn ttg kuih tapi ttg kisah time aku jalan kat bazaar ramadhan, satok sia...

Time aku jalan sia, aku nemu rempuan ya nang kedak Nia Ramadhani...nang kacak, ngetop, badan mantap, rambut kacak...sus kach (tebik posa aku ari ya..nindak layap samper jujuh aek liur kuatan menar gilak merati)...shiohhhhh layap aku sampei ku terpadah ngan makcik jual kuih sia "awok kuih tok 10 igek"..tiba-tiba jak ngawok... maka aku sebenarnya nak madah meli seringgit jak...sikpalah demi kau-"rempuan kedak Nia Ramadhani"....10 igek kuih melaka pun sikpa..seloyang pun kamek sanggup meli...

Nang kacak ko Nia Ramadhani...

Selain nemu rempuan muka kedak Nia Ramadhani ya (itok aku ehhh)...time aku jalan2 sia aku nang layap nangga orang kedak semut ngeronong meli barang makan, nang mcm semua di borong nya, mena nak kah dapat majoh semua ya...tapi time aku gago2 meli kuih sik jauh dari org jual aek tebu tiba2 aku rasa org nyuit pinggangku ..beliang nyawa ku ehh...sekali ku noleh nak, mampuss kuss semengat...pondan rambut ala2 Rihanna senyum ngan aku (san sekejap bila ngingat).....

Ala-ala rambut mcm tok lah...walaupun

Dan paling ngutiknya lagik si "Rihanna" tok dtg ngan kawan-kawan nya ngerumun dibelakang aku (dalam 5-6 org mcm ya, sekali imbas aku pikir dak Pussycat Dolls nie tek bejalan di satok tok)... bukan Pussycat Dolls nak berlagu ya tapi Pussycat Miaw mcm tok lah daknya....


Terus pucat mukaku...apa lagik terus angkat kaki "sheeda" berdebus lari dari sia....sebab aku sik rela dinoda..awwwwww!

Salah aku meh?

Aku tauk tok bulan posa tapi aku boring ..dah abis aku ngangkang ngengkeng nangga dvd..mcm2 aksi dah ku polah depan TV ..tido berderok kekirik...kekanan..nonggeng...nerap dan mcm2 aksi melampau dah ku polah tapi tetap aku boring yang teramat...so bagus jak aku update blog ku yang entah apa2 tok....mcm sik best lagik dah nak berblog tapi mun time2 boring baruk aku gago nak ngagak blog..blog tok mcm umpa mun kita berbini 2 (Blog bini no 1.and other entertainment bini no 2)...ofcourse bini kedua jadi keutamaan ...bini pertama mun dah boring2 baruk ngagak (astaga) ....

Well, apa khabar kitak org semua tek (baruk nak nanyak) bagus? sihat? apa lagik jum berlagu semut merah (lalu megin ku pergi ceramah CNI...ishh ku rasa aku sik sesuai nak berjajak mcm tok ehh...lemah semangat aku nangga org bersemangat berkobar2 ...kelak terpaksa aku di kebor ngan tapeh itam pakei ngambik semangat yang dah hilang tek nak.. tapi aku nang salute dgn semangat dak ahli MLM tok...tapi aku nang san jak nangga daknya bersemangat gilak mcm ya (terus masang minyak san di mukaku)

Apa sebenarnya nak di cerita aku ohh? masa aku berhibernasi (ada sik kedak ayat lucah hibernasi ya? ...umm utak kuning di bulan puasa? jangan okey) sebenarnya aku gago travelling kirik kanan...ada sebulan ya dalam masa 2 minggu aku naik turun nait belon ..seluruh sarawak ku jelajahi...dari bandar besar sampei ke kapit aku berjalan...(kerja aku memerlukan aku ngabas dak kaban2 aku bah..alah mcm YB melawat kawasan). Tapi nang lelah lah..ada seminggu ya aku dari kch ke miri -bintulu-sibu-kuching agik...turun pagi nait belon kol 8 mcm ya ..pulang last flight ari yang sama...pulang rumah ujung minggu lepas ya ari isnin start agik travelling, dalam masa sebulan ya nang ku travel jak..sempek nya ehh...masa ya lah ku feelin2 aku berkerjaya sbg steward...selalu ku megin ku madah tok "pintu keselamatan berada di hadapan dan kiri kanan anda" ..dolok ku pernah megin ku nak jadi steward tapi masa ku madah (form 2 time ya ku rasa) pakei tetak org jak ...tapi dah ku nangga steward and stewardess kinek tok sik juak giney2....(matilah mun ada steward & stewardess maca statement tok)


Kepak nang kepak travelling tok..tapi yang best nya, time ya baruk ku gago nak call ...jejak kasih..bersamamu...sembilu kasih ..ketuyak beng beng ngan kawan2 time ku study dolok...kebanyakan daknya masih kedak dolok ...anggol2 sekalor urat ..ya ku suka ngan kawan2 ku..daknya banyak happening ..nak sik happening pun banyak juak..nak sik happening aku out ku jak...bak kata Heidi Klum "one minute you in and after that u are out"-Petikan Projek Runaway series...

Mun ku nemu dak kawan2 ku lamak ..ada yang dah ngengon 2-3 orang anak startlah kau jaik ati ngan aku pun sikda berbini -beranak tapi feelin ya only last about 2 minit lepas ku pikir2... best juak jadi single..dapat ku flirt2 ngan org lain..ku nak berjalan sik payah mereport ngan siapa2-adalah sorang kawan ku, mun nya keluar ngan kmk org, bini nya setiap seminit call or sms (sik ku bulak) nang ngecek lah...mun ku nangga laki nya..sik juak kacak, perut dah boncet ...apa nak di jeles nya ohh..okey maybe aku belum nikah-berkeluarga aku sik paham kali..but dont you guys think...marriage is all about trust? (lalu speaking london aku....aku mun ku anggol/manas/panas start lah ku speaking berdebus-debus ...)

Aku sik tauk apa main entri kali tok...kali ku boring tergelay2 lalu nulis apa2 jak...bah malas ku nak nulis lagik lok...ku nak nangga klip Ariel ngan Luna lok...byeeee

Rahsia ku kini Milik mu

Ko pikir Simplicity jak makei tag line ya...no..no..no aku juak mauk makei tag line ya. Sebenarnya aku sik paham orang kinek tok kenak semua orang mauk kacak..mun dah semua orang kacak siney nak engkah org muka jaik? jawap ko! tapi mun ku nyawap secara ilmiah aku akan madah mcm tok "Kecantikan ya datang dari peribadi dan budi pekerti yang baik" tapi persoalanya ..benarkah? masihkah org judge org mcm ya?

Mula-mula ku kerja aku admit aku nang kokak..sik pandei ngesep, sik tauk beza antara style ngan style grubby chin dahlah gemuk kedak badak + babi=Badbi ... nielah aku ada berisik duit aku baruk jak grade,nak meli baju mahal-mahal nielah aku mampu..setakat Hopoh ngan Grand Supermart Satok jak ku mampu ..ya pun meli mun nak ada discount50% ... sukati ku mesen jak koh..mun ku dapat upload gambar ku sitok mauk ku tapi sebab ku tek mauk anonymous identity dalam dunia blog tok so sikpat lah ku nak upload sitok.

Note: Aku ada add beberapa orang blogger dalam FB ku tapi lepas ya ku rasa biarlah aku dalam Blog sikda org tauk and in real life is different person..so aku delete daknya ...sorry Oon and Farah (hope we still can be friends)-betol nak english aku..aku setakat sekolah universiti Kota Samarahan jak nie lah sama standard ngan org skoll london ..lalu teringat aku lagu london bridge is falling down.

Berbalit ngan jaman ku mula kerja...tempat kerja kira top lah juak banyak dah ex-ratu ...dak kacak2 kerja sia (tapi kinek tok dah tua tapi masih ngesep) time first day ku masuk kerja ku rasa dah ada orang nganok aku sik style lah..gemok lah..nang ku rasa daknya judge aku dari rambut sampei ke palak tut ku....masa first year ya aku nang rasa down, especially mun kita kelakar or merik instruction ngan dak staff sik di lalek or sik ambik pot it all because of my appearances.

Bila second year aku berazam ku nak ngurus badan and belajar ngesep...mula2 ku join gym sik lamak aku masuk sia ku rasa dak gym instructor sia mcm ngepak aku jak ...dalam ati ku dahlah ku bayar mahal nya lebih2 jak nganok aku (mun kinek tok sorry org boleh molah aku mcm ya) for about 2 years lah ku exercise almost everyday.. now aku dah dapat membuang 50 kg ++dari berat badan ku (dolok aku 128 kilo (nak mampus berat aku ehh) kinek tok ku dalam 76 kg mcm ya lah..sik lah kurus nie tapi still I really proud of myself...and I should)

Aku from size 42 to size 34 ...from size XXL to size M or L, from muka kedak kumpulan KU2 kinek tok kedak Brad Pitt (Brad Pitt ya tambahan semata-mata tapi boleh lah ku kira ensem ..ko ada kenak kaco rempuan? ko ada di raba rempuan?(bukan rempuan ajak kenak meraba aku, org laki pun ada..choi bena juak ehh..)ada ko? aku ada...yahhhh) so overall aku dah dapat gained good health and improve my confidence and courage.

So persoalan nya...adakah kerana kinek tok aku dah kacak(boleh lah cukup makan) baruk orang nak hormat and berkawan ngan aku? adakah kinek tok aku dah tauk makei baju Emenegildo Zegna , beg Gucci, hp BB ,tanning cream (to look a bit itam tek konon), concealer, contour face cream and injek vitamin C every month baruk orang start realized kewujudan aku?

So apa rasa kitak orang manusia kinek tok? daknya madah daknya sikkan "Judge a book by its cover" ...well that full of shit...people JUDGE..EVALUATE you from your look and appearances and after ya baruk orang nangga sama ada ko pandei kerja or not....the truth hurt..but aku bukan hypocrite, reality look plays important role and after I change my image my look...people like me more....and I have more friends. Mungkin kitak orang akan madah "nie ada sikda org mcm ya" well maybe kitak org bena but what I tell you from my own experience.

But let me tell you the truth, underneath all the nice clothes., branded goods, expensive perfume...I still"me"..Fun guy to be with, a good friends, a type of person yang not really care about ppl background bila bekawan sik kira lah ko kaya kah kacak kah...I still want to be me...but....(ceh kira molah suspen lah hahah...)