Rahsia ku kini Milik mu

Ko pikir Simplicity jak makei tag line ya...no..no..no aku juak mauk makei tag line ya. Sebenarnya aku sik paham orang kinek tok kenak semua orang mauk kacak..mun dah semua orang kacak siney nak engkah org muka jaik? jawap ko! tapi mun ku nyawap secara ilmiah aku akan madah mcm tok "Kecantikan ya datang dari peribadi dan budi pekerti yang baik" tapi persoalanya ..benarkah? masihkah org judge org mcm ya?

Mula-mula ku kerja aku admit aku nang kokak..sik pandei ngesep, sik tauk beza antara style ngan style grubby chin dahlah gemuk kedak badak + babi=Badbi ... nielah aku ada berisik duit aku baruk jak grade,nak meli baju mahal-mahal nielah aku mampu..setakat Hopoh ngan Grand Supermart Satok jak ku mampu ..ya pun meli mun nak ada discount50% ... sukati ku mesen jak koh..mun ku dapat upload gambar ku sitok mauk ku tapi sebab ku tek mauk anonymous identity dalam dunia blog tok so sikpat lah ku nak upload sitok.

Note: Aku ada add beberapa orang blogger dalam FB ku tapi lepas ya ku rasa biarlah aku dalam Blog sikda org tauk and in real life is different person..so aku delete daknya ...sorry Oon and Farah (hope we still can be friends)-betol nak english aku..aku setakat sekolah universiti Kota Samarahan jak nie lah sama standard ngan org skoll london ..lalu teringat aku lagu london bridge is falling down.

Berbalit ngan jaman ku mula kerja...tempat kerja kira top lah juak banyak dah ex-ratu ...dak kacak2 kerja sia (tapi kinek tok dah tua tapi masih ngesep) time first day ku masuk kerja ku rasa dah ada orang nganok aku sik style lah..gemok lah..nang ku rasa daknya judge aku dari rambut sampei ke palak tut ku....masa first year ya aku nang rasa down, especially mun kita kelakar or merik instruction ngan dak staff sik di lalek or sik ambik pot it all because of my appearances.

Bila second year aku berazam ku nak ngurus badan and belajar ngesep...mula2 ku join gym sik lamak aku masuk sia ku rasa dak gym instructor sia mcm ngepak aku jak ...dalam ati ku dahlah ku bayar mahal nya lebih2 jak nganok aku (mun kinek tok sorry org boleh molah aku mcm ya) for about 2 years lah ku exercise almost everyday.. now aku dah dapat membuang 50 kg ++dari berat badan ku (dolok aku 128 kilo (nak mampus berat aku ehh) kinek tok ku dalam 76 kg mcm ya lah..sik lah kurus nie tapi still I really proud of myself...and I should)

Aku from size 42 to size 34 ...from size XXL to size M or L, from muka kedak kumpulan KU2 kinek tok kedak Brad Pitt (Brad Pitt ya tambahan semata-mata tapi boleh lah ku kira ensem ..ko ada kenak kaco rempuan? ko ada di raba rempuan?(bukan rempuan ajak kenak meraba aku, org laki pun ada..choi bena juak ehh..)ada ko? aku ada...yahhhh) so overall aku dah dapat gained good health and improve my confidence and courage.

So persoalan nya...adakah kerana kinek tok aku dah kacak(boleh lah cukup makan) baruk orang nak hormat and berkawan ngan aku? adakah kinek tok aku dah tauk makei baju Emenegildo Zegna , beg Gucci, hp BB ,tanning cream (to look a bit itam tek konon), concealer, contour face cream and injek vitamin C every month baruk orang start realized kewujudan aku?

So apa rasa kitak orang manusia kinek tok? daknya madah daknya sikkan "Judge a book by its cover" ...well that full of shit...people JUDGE..EVALUATE you from your look and appearances and after ya baruk orang nangga sama ada ko pandei kerja or not....the truth hurt..but aku bukan hypocrite, reality look plays important role and after I change my image my look...people like me more....and I have more friends. Mungkin kitak orang akan madah "nie ada sikda org mcm ya" well maybe kitak org bena but what I tell you from my own experience.

But let me tell you the truth, underneath all the nice clothes., branded goods, expensive perfume...I still"me"..Fun guy to be with, a good friends, a type of person yang not really care about ppl background bila bekawan sik kira lah ko kaya kah kacak kah...I still want to be me...but....(ceh kira molah suspen lah hahah...)

8 comments:

oon said...

baruk jak kmk duak farah ngelakar, mr duey delete fb kmk duak. sentap mek duak.

apakahh standard london n standard kuching. malaskuuu. sikku suka!!

kitak nak jadi anonymous? dueyyyy maka kmk dah nemu kitak. secara live gik ya? blom kmk lupak muka kitak koh.

anyway, sik ngapa kitak delete. kmk ok jer, of koz lah maseh bleh berkawan nak. tp ku nang kecik ati lah. mun kitak ngantar kek lapis sitok, baruk hati besar balit hehehe

AmirFX said...

Aaa... Sekpa2.. Anon pun sekpa.. Janji rock kapak betegar ehhh rock kapak emas... haha... Nway, aku setuju part nangga book dari luaran ya... Buku bukan leh cayak menar gilak... Penulisnya ntah2 niru juak... haha...

SEN said...

nok part brad pitt ya, malassssssku..

Amni said...

nang duey... ada indah kedak ya.. sik bagus aie memutuskan silaturrahim.. haha.. kmk sama juak.. lebih selesa anonymous kat blog.. =)

dukunlintahplk said...

e dueyy.. cantekk ker mok jadi anon erkkkk.. hahahha.. selalu nanggar ko catwalk di zebra crossing tengah2 bandar kch :p

Asphyxia said...

eh duey, dak lain aku sik tauk ah. bagi aku, good looks do not represent a golden heart.

i still considered you as a good friend even though we rarely meet. even aku tok susah nak kuar ngan kitak urg. but you guys maseh lam ati aku as my good ol' friends.

sedih atiku ko mdh bila ko kacak (kacak ker? :P) bok urang mok berkwn ngan kau. aku tok? dari ko beringus beremer lam parit dolok (bulak ikit jak) maok bah aku kwn ngan kau.

loba ko ya. :P

Mr Duey said...

Oon

Mampuslah ..perasan juak duhal nya tek?? sorry lah o.k...kelak mun nemu lagik cium palak tut...

Amir:

Mena kata dirik (sambil molah pose "usu" dari siaran radio Jiran sekampung)

Sen:

Ko mmg jeles...ko mauk ku pose sexy agik kah? hahahah (kau ku lupak delete dalam FB...sabar ok) hahahha

Amni:

unknown is mystery and mystery is sexy (hahahah)

P Duk:

Ko jangan nak pandei molah cerita..nie ada ko kenal ngan aku?

Asphxiza (boring na ku nak ngeja nama kau ya)

People change..I change, aku bukan org yang ko kenal jaman itm dolok lagik ok... hahhaha

izzatul nabila said...

baruk mek sedar ktk dlete mek juak.. haihhhh.. pahal sama kes ngn prada tok main dlete2...hahahaha